2022.06. 29.

Wimbledon: T. Grieksoor – C. Alcaraz Garfia – 2022.06.29

Wimbledon: T. Grieksoor – C. Alcaraz Garfia – 2022.06.29

Már itt is a július vége, Wimbledonban megkezdődik az év harmadik Grand Slam tornája, a füves szezon koronagyémántja: Wimbledon. Az idei verseny kicsit már, mint az eddigiek, ugyanis a szervezők kitiltották az orosz és fehérorosz sportolókat, az ATP válaszul nem ad ranglistás pontokat senkinek. Így tulajdonképpen egy nagy gálarendezvénnyé szelídült a komoly presztízsű torna, amin az is elképzelhető, hogy Novak Djokovic megnyeri a serleget, mégis hátrább csúszik a világranglistán, hiszen pontokat véd, amiket nem kap meg. Ebben a rovatban single tippeket keresünk!

T. GRIEKSPOOR - C. ALCARAZ GARFIA
2022.06.29. 15:15

  • A holland univerzális játékos, megél mind salakon, mind keményen. 188 cm magasságához 88 kg-os testsúly járul, erős testfelépítésű, ennek megfelelően regész jól adogat, valamint Inkább alapvonalról játszik, védekező-stílusban. Legnagyobb erénye a mentális faktor, rendkívül kitartó, erős fejben. Lehet rá számítnani, hogy amit tud, azt hozza. 2018-ban megnyerte első challenger-tornáját, Tamperében, mégpedig salakon. 2019-ben még egyet nyert, majd 2020-ban berobbant a teniszelitbe összesen 8 CH-tornát nyert meg és ezek közül volt már két kemény pályás torna is. Azóta ATP-tornákon versenyez negyeddöntőig több alkalommal eljutott már. Itt a forrófejű, ám remek játékos hírében álló Fogninit verte négy szettben.
  • Carlos Alcaraz Garfia a jelenkori tenisz legnagyobb ígérete. Iszonyatosan erős fizikálisan, rettenetesen gyors, világbajnok tenyerese van, éhes a győzelemre és ami nagyon fontos mentálisan olyan erős, mint egy 30 éves játékos. Ha kell rövidít, a háló elé pötyögteti a labdákat, a tenisz minden terén kiváló már most 19 évesen! Tavaly megnyerte élete első ATP tornáját Umagban, majd az év végén a fiatalok VB-jét simán hozta le. 2022-ben már négy ATP torna, közte két masters torna, egy keményen, egy salakon. Talán a rutintalanságot lehet még felhozni ellene. Egy kiváló, rutinos teniszező képes megfogni. Füvön koránt sem tudja még azt, amit salakon már igen. Itt az első körben Struffot csak öt játékban verte, de egyetlen percre sem ingott meg fejben! Olyan mint Nadal, vagy talán még jobb is lehet!
  • Salakon esélyt sem adnék a hollandnak, de itt a füvön, ahogy Struff is, a némettől jobb teniszező holland is fog hozni egy szettet legalább.

Tipp: Több, mint 36,5 game – 1,80

tipp
T. Griekspoor - C. Alcaraz Garfia
Játékszám 36,5 | Több, mint 36,5 | 1.80 | (8/10)

kapcsolódó meccs

T. Griekspoor - C. Alcaraz Garfia

2022. 06. 29. 18:55 | Wimbledon, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából