2013.05. 17.

Giro d’Italia 13. Etap 2013-05-17 péntek, Busseto – Cherasco 254 km

Giro d’Italia 13. Etap 2013-05-17 péntek, Busseto – Cherasco 254 km

A Pedálkirály blogot, Magyarország legkiválóbb és leglátogatottabb kerékpáros szak-oldalát kértem meg, hogy felhasználhassam az összefoglalóikat. Nagy örömömre rábólintottak. Köszönöm ezúton is.

 

 

Útvonal:

Egy átmeneti etap, amely egyben a viadal leghosszabb napja is. A legtöbb versenyzőnek ez az átvészelés, illetve a pihenés szakasza lehet. Sajnos még a tv nézők is lemaradnak majd Pianuráról, amely a híres olasz énekes Paolo Conte szülőfaluja.

Esélyek:

Alapjában véve ez a szakasz is a sprintereknek fog kedvezni (Cavendish, Viviani, Goss). Azt gondolom, hogy az összetettben esélyesek nem fognak erőlködni, az ő céljuk az lehet, hogy nyugisan befejezzék a versenyt úgy, hogy nem veszítenek sok időt. Az összetettben vezető Astana nem fog ugrani minden támadásra, hideg fejjel csak akkor fog védekezni, ha a közvetlen riválisok próbálnak meg elmenni. Ebből pedig nem sok van, Cadel Evans mellett Wigginst már csak halkan lehet említeni, annyira nem tűni erősnek az angol. A SKY viszont kitalálhatott egy B-verziót, miszerint felcserélte a vezérszerepet és már Rigoberto Uran Uran a főemberük. Ez esetben megpróbálják átvágni a világot, Wigginst lekísérik, mintha ő lenne a főnök, Urant meg előreküldik támadni, hagy faragjon le a kétperces hátrányából. Ez történt a 11. szakaszon is, ahol a fürtös hajú kolumbiai nyerni tudott. Ma is várható szökés, márpedig ha a kemény magashegyi etapokon le akarják győzni a Cápát, akkor most is támadni kell! A kisebb dombok most is szétzilálhatják a mezőnyt és egy szökés simán hazaérhet.

A Tipplap tippje:

  • Uran Uran
  • Betancourt
  • Ventoso

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
LALITIPP 2013-05-17 23:26:28
Melyik oldalt nézzük? Hill vagy 365?

további tippjeink a Kerékpársport világából