2013.05. 19.

Giro d’Italia 15. Etap 2013-05-19 vasárnap, Cesana Torinese – Col du Galibier, 149 km

Giro d’Italia 15. Etap 2013-05-19 vasárnap, Cesana Torinese – Col du Galibier, 149 km

A Pedálkirály blogot, Magyarország legkiválóbb és leglátogatottabb kerékpáros szak-oldalát kértem meg, hogy felhasználhassam az összefoglalóikat. Nagy örömömre rábólintottak. Köszönöm ezúton is.

 

A Giro d'Italia 15. szakaszán a kerekeseknek eredetileg 149 kilométert kellett volna megtenniük Cesana Torineséből a Col du Galibier 2642 méteren fekvő csúcsáig, ám az időjárás és a hegyekben lévő rendkívüli hóhelyzet felülírta a számításokat. Előzetesen úgy állt a helyzet, sem a rajt után 60 kilométerrel tornyosuló első kategóriás Mont Cenisre, sem a Galibierre nem tudnak felmenni, ám a szervezők mindent figyelembe véve úgy döntöttek, csupán a záró emelkedő utolsó 4250 méterét kell törölni. Így a befutó a Monumental Pantaninál lesz, vagyis minden bizonnyal jó küzdelmeket láthatunk. 

Esélyek:

Na és hogy kik lehetnek azok, akik ezt a monumentális etapot megnyerhetik? Nyilván a legnagyobb esélyesek. Az olaszok párosa, Vincenzo Nibali és Mauro Santambrogio nagyon erősnek tűnik, nem lepődnénk meg, ha valamelyikőjük diadalával zárulna ez a szűk 150 kemény kilométer. Rendkívül figyelni kell még a két fürge kolumbiaira, Carlos Betancurra és Rigoberto Uranra, ha valakik, ők aztán tudnak menni. Az sem lenne meglepetés, ha Cadel Evanst, Samuel Sanchezt, Domenico Pozzovivot vagy Robert Kiserlovskit láthatnánk győztesen. És mivel Franciaországban lesz a befutó, érzésem szerint outsiderként Hubert Dupont is odaérhet. 

A Tipplap tippje:

  • 1. Betancur
  • 2. Santambrogio
  • 3. Nibali

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Coffos 2013-05-19 19:10:41
1,75 volt ha jol emlékszem és nem 10es :D

további tippjeink a Kerékpársport világából