2013.01. 29.

A hét Jolly Jokere (Csúszós ajánlat), 2013-01-29

A hét Jolly Jokere (Csúszós ajánlat), 2013-01-29

Egészen pontosan megmondom, mennyi annak az esélye, hogy ma senki sem gazdagszik meg a Tipplap Csúszós ajánlat rovatán: 100%. A lap pedig, amit most kijátszunk, még csak nem is adu. Viszont Jokernek Joker, pontosabban: Jokerit.

 

 

A Jokerit Helsinkihez való fogadási viszonyomat már elmeséltem korábban. Amikor életemben először játszottam az ő mérkőzésüket, egyből egy hármas nyeremény-szériába futottam bele (volt közötte 1,35-ért Jokerit-győzelem, 4,85-ért X és hármas szorzó felett Jokerit hazai vereség is). Utána viszont, ahogy véget ért a „beetetés” időszaka, ahogy az már lenni szokott, többé nem találtam el őket. Még két eséllyel sem. Nemrégiben odáig vetemedtem, amikor Barnamedve a másnapi jégkorong-kínálatról kérdezett, azt találtam mondani, rég rossz, ha a nap legbiztosabb pontja a Jokerit Helsinki. Valóban meglepetés-nap előtt álltunk és még a Jokerit sem győzött a mainál kisebb szorzón sem. Ma viszont olyat teszek, amit eddig sem tettem ebben a rovatban és valószínűleg ezután sem sűrűn fogok: kísérletet teszek a Jokerit hazai mérkőzésének megtippelésére, már ami a HDV-kimenetelt illeti. Most érzem azt, hogy itt az idő a Jokerem kijátszására. A szorzó 1,43-as, kötésekben szerintem ez lehet ma a tuti. Érvem is van hozzá.

Vs.
Jokerit   SaiPa

Jokerit – SaiPa. Ha ez nem izgalmas párosítás, akkor semmi. Az SM Liigában 14 csapat harcol a bajnoki címért. Az alapszakaszban két kört tesznek meg a csapatok oda-vissza (52 meccs), a végén a 14. helyezett egy kis dombra lecsücsül (a domb neve Mestis, vagyis a másodosztály), a 11-13. helyezettek pedig februárban elmennek nyári szünetre. Az első tíz helyezett marad talpon. Ha a táblázatra pillantunk, láthatjuk, hogy gyakorlatilag mind a 10 hely elkelt már. A sorrend még messze nem biztos, de a playoff-ba a mostani 1-10-en kívül csapat már szinte bizonyosan nem tud beférkőzni. A Jokerit a múlt héten az egyetlen olyan párosítást nyerte meg, amikor ebben a bajnokságban nem rájuk adták a fogadóirodák az alacsonyabb nyereményszorzót (ez pedig a KalPa elleni idegenbeli találkozó volt). Hiába van tehát az, hogy a 47 eddigi bajnokijukból 26-ot (!) nem nyertek meg (legalábbis nem a rendes játékidőben), az első helyre (és így a rájátszásban a legjobb kiemelésre azért mindentől függetlenül igényt tartanak. Miért is jó ez nekik? A rájátszás első fordulójában erőnyerők (pihi, zizi, bambi, körhinta, hawaii), a második fordulóban könnyű ellenfél lehetősége és ha még a harmadik fordulót is sikerrel vennék (pályaelőnyről, természetesen), akkor a negyedik forduló már a bajnoki döntő lenne, szintén pályaelőnyről. Nekik legyen mondva, finoman szólva sem a legrosszabb sorsolás.

Na már most, mi a helyzet a SaiPával, a mai ellenfelükkel? 10. helyen vannak, mégis biztos résztvevői az elit10-eknek. Juthatnak előbbre? A válasz: igen. Kicsi a hátrányuk. Már egy-két mai pont is sokat segíthetne rajtuk. Alapesetben ez lenne az a meccs, amit a Jokerit – szerintem – biztosan kibrummogna X-re. De most nem teheti meg. Nagyon nem. Hogy miért?

A SaiPa az idei bajnokságban 3-ból 3-szor verte meg a Jokeritot, méghozzá mindig a rendes játékidőben. A 2011/12-es kiírásban csak egy hosszabbításos győzelemig voltak jók, a 2010/11-es bajnokságban pedig 5-ből 5-ször gyepálta el őket a Jokerit (négy alkalommal hendivel együtt is). Idén tehát elkapták a fonalat. A Jokerit – nézetem szerint – egyszerűen nem engedheti meg, hogy a SaiPa a 7-8. helyről kezdje meg a rájátszást. Azért nem, mert az első körben (ahol a Jokerit és még 5 csapat páholyban csücsül, nem kell, játsszon), szóval az első körben az alapszakasz 7. fogadja pályaelőnyről a 10, helyezettet, míg a 8. a 9.-et. Világos, hogy amennyiben a SaiPa marad a mostani 10. helyén, akkor egy jóval jobb formában lévő csapat ellen sansztalan a továbbjutásra. A mostani 8. helyezett csupán egyetlen pontra van tőle, ráadásul a SaiPa eggyel kevesebb meccset is játszott, reménykedhetnek hát a relatíve könnyebb ellenfélben és a pályaelőnyben. A Jokerit azért nem hullathat ma egyetlen pontot sem el, mert ha megtenné, a SaiPa vérszemet kapva becélozná magának a már most is elérhető közelségben lévő 7-8. helyet, ahonnan már mehetne egy kanyart, ami még semmi ahhoz képest, hogy ha megtenné, akkor bizony 50%-ra nőne az esélye annak, hogy a második körben a Jokeritot kapja meg játszótársául. Nézzük meg nyugodtan a Jokerit szemszögéből a mostani 7-10. helyezett csapatokat (innen kapják az első ellenfelüket, ez nem vitakérdés)! Azt láthatjuk, hogy ezek közül nekik a SaiPa képes a legtöbb borsot törni az orruk alá. Ez az az ellenfél, akiből köszönik, nem kérnek. Ha ma csak egyetlen pontot is odaadnának neki, megsokszoroznák az esélyét egy Jokerit – SaiPa párosításnak a bajnoki rájátszás, február végén esedékes 2. körében. Számoljon utána bátran mindenki. Ha én lennék a Jokerit, nekem bizony, ha egy mód lenne rá, nem kellene olyan ellenfél, aki eddig 3-ból 3-szor elkaszált.

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam ez ma 1,43-as szorzón is olyan H, aminek még egy érdekes eredményekre finoman szólva is gyakran hajló Jokerit esetében is JÖNNIE KELL.

Janicsabi

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Myrrh 2013-01-29 19:48:43
A Vienna Linzet, de az el is kerülte a figyelmem. A Jokerit meccset meg X-re tettem.
rosberg 2013-01-29 10:01:18
Jó reggelt! Raknék egy ilyen szelvényt és egy véleményt szeretnék kérni.
077rőgle-hv71 v
073brynas-aik h
071karpat-turku h
067slavia-liberec h
079graz-medvescak v
074farjested-skelleftea h
Köszönöm.
TV-néző 2013-01-29 07:53:54
:) Kösz a felhomályosítást. Én azonban a Jokerit esküdt ellensége lettem! :P
Azért is X-re teszem. :D
caby402 2013-01-29 07:37:14
Szia CsabiMester.

Ez az elemzés kb olyan volt mint egy pohár viz a sivatagban. Mivel nekem is adta elején a Joker, de mostanában szétszivatja az agyam, ezért mindenképp csatlakoznék hozzád, és ha nem is nagy összeggel, de mindeképp probát teszek.

Szép napot.

további tippjeink a Hoki világából