Kemény lesz a walesi túra

2018. Feb. 13.
Halimexiko

A walesi csapatnál komolyan gondolják a feljutást, az idegenben csak vergődő Bolton ma áldozati szerepbe kényszerül.

h i r d e t é s ▼

Cardiff-Bolton, Championship, 20.45
Tipp: 1-es! (1.45-tippmixpro)

  • A 31. bajnokijára készül mind a két csapat. Céljaik alapjaiban véve eltérőek, mivel a hazaiak a feljutásra, a vendégek a kiesés elkerülésére hajtanak. A walesi gárda 55 pontos, 9-3-2-es stabil, kimondottan erős otthoni sorral rendelkezik. A rutinos menedzser, Neil Warnock a télen igazolni is tudott, és érdekesség, hogy épp mai riválisának házi gólkirályt, Madine-t sikerült Walesbe csábítnia. A keret az osztályhoz mérten erős, és a formája is a régi. Az ünnepek alatt komoly válságba került a gárda, négyszer kapott ki sorozatban, azóta viszont megint jönnek a pontok. Ami kudarc érte a kék-fehéreket, az az FA-kupától való búcsú, de a Manchester City életét is igyekeztek megkeseríteni (0-2). Ma egy középpályás és egy védő nem lesz bevethető sérülés miatt. 
  • A Bolton 30 ponttal csak a 19. helyről várta a folytatást, közel áll a kiesőzónához, így nehéz helyzetben van. Idegenben különösen gyenge, 1-5-8-as statisztikájához 9-26-os gólarány társul, és ugye elment a házi gólkirály. Vendgéként kevesebb gólt senki nem szerzett a ligában. A formája javuló tendenciát mutat, három mérkőzés óta nem kapott ki, és az utolsó hat bajnokin is csak egyszer maradt alul. Közben kiesett az FA-kupából (Huddersfield, 1-2), de ez legyen a legnagyobb problémája a gárdának. Ma két fontos középpályás, köztük a csapatkapitány, sérülés miatt kimarad az utazókeretből. 
  • A Cardiff otthon nagyon erős, a Bolton pedig gyenge, ha kimozdul saját stadionjából. A házigazda egy győzelemmel nagy lépést tehet a 2. hely eléréséhez, nem borul a papírforma, nyernek a walesiek.

Hozzászólások

 

h i r d e t é s ▼