A Marseille is megéli a tavaszt az EL-ben?

2017. Dec. 7.
pletszo

Eljött az ítélet napja az Európa-ligában, ma kiderül, mely csapatok kerülnek be az egyenes kieséses szakaszba. A Marseille helye még nem biztos, a Salzburg ellen kell megtennie az utolsó lépést. A Köbenhavn és a Sheriff pedig kis túlzással ki-ki meccset vív egymással. Lássuk az esélyeket!

h i r d e t é s ▼

 

Marseille – Salzburg

  • A Salzburg már biztosította a helyét a legjobb 32 között, sőt már az is eldőlt, hogy csoportelsőként végez az osztrák alakulat. A Marseille-nek egy pontra van szüksége ahhoz, hogy biztos továbbjutónak vallhassa magát, hiszen a Konyaspor két ponttal van mögötte, de az egymás elleni eredmény Thauvinéknek kedvezőbb.

  • Vélhetően a Salzburg nem a legerősebb tizenegyével lép pályára a Velodrome-ban. A Marseille viszont nem tartalékolhat, hiszen számára nagy a tét és a fanatikus közönsége előtt egyébként sem teheti meg, hogy nem nyújt maximumot. Hat meccs óta veretlenek a franciák, de közben azért volt három döntetlenjük. A Payet, Thauvin, Luiz Gustavo, Maxime Lopez négyes vezetésével álláspontom szerint nyerni fog a Marseille a tét nélkül futballozó Salzburg ellen.

Köbenhavn – Sheriff

  • Roppant kiélezett a küzdelem az Európa-liga F csoportjában, hiszen három csapat harcol a két továbbjutó helyért. A 3. helyen álló Köbenhavn az éllovas Sheriffet fogadja. Amennyiben a Köbenhavn nyer, a másik pályán pedig a Lokomotiv ikszel a Zlinnel, akkor három csapat is 9 ponttal fog zárni és egymás ellen is ugyanannyi pontot szereznének ebben az esetben. A gólkülönbséget tekintve a Köbenhavn akkor mehetne biztosra, ha kettővel nyerne ma este. Márpedig a dánok hazai pályán esélyesnek számítanak a moldávok ellen. A moldáv csapatot főként brazil és balkáni országokból érkező játékosok alkotják, akik számára vélhetően nem fog feküdni a dániai tél.

A Tippmixpro ajánlatából:

 

h i r d e t é s ▼