A parlay stratégia bemutatása

2017. May. 5.
pletszo

Sokaknak a sportfogadás nem több mint egy időtöltés, hobbi, vagy csupán azért fogadnak, hogy izgalmasabbá tegyék maguk számára az adott mérkőzést, versenyt. Vannak azonban, akik számára ez egy remekül jövedelmező biznisz, vígan megélnek belőle és eltartják a családjukat is. Mindenkire igaz, hogy rövid idő alatt a lehető legnagyobb haszonra szeretne szert tenni, ez viszont minden esetben kockázattal jár. A tippmix esetében is megvan a lehetősége annak, hogy akár egy órán belül óriási pénzre tegyél szert. Sokféle szisztéma áll rendelkezésére, az egyik ilyen a parlay stratégia.

h i r d e t é s ▼

 

A következőkben bemutatom a parlay típusú fogadást. Ezt a módszert azok alkalmazzák, akik alacsony téttel játszva nagy nyereményre szeretnének szert tenni, márpedig ezzel nagyon sokan vannak így. A stratégia nehézsége, hogy minden eredménynek helyesnek kell lennie ahhoz, hogy egy parlay szisztémával a fogadást megnyerjük. Minden eseménynek be kell jönnie, különben veszítünk. Nagy előnye a parlay fogadásnak, hogy a várható nyeremény lényegesen magasabb, mint ha minden mérkőzésre külön fogadnánk. A parlay típusú fogadás nagyon népszerű a fogadók között, hiszen nagy nyereményre van kilátás.

 • A gyűjtőfogadásoknak több típusa is létezik, ilyen a point spread vagy hendikepes fogadás, és a money line parlays fogadás. A nyereségek az egyes rendszerekben különböznek. A point spread fogadásoknál a nyeremény rögzített, míg a money line parlays fogadásoknál a nyereményeket a csapatok szorzói határozzák meg.

Money line parlays

 • A money line parlays típusú fogadás sokkal jövedelmezőbb. Ezeknél a gyűjtőfogadásoknál az összes talált szorzót tudjuk kombinálni és nem csak egy listából válogathatunk. Különböző szorzókat alkalmaz a gyűjtőfogadás ennél a módszernél, tehát a kockázat eltérő, nincsenek fix szorzók.
 • A Money line parlays módszer veszi a játékba küldött összeget és ráteszi egy csapatra, ha a csapat nyer, akkor újrakalkulálja, s nő a tét és felteszi mindig a következő meccsre. Ha valaki folyamatosan nyer, akkor egyre csak emelkedik a tét, mert a tét mindig megegyezik az előző nyeremény összegével.

Nézzünk meg egy példát:

 • Fogadunk a Schalkéra 2-es szorzóval a Werder ellen, valamint egy másik mérkőzésen a Dortmundra 1.50-essel a Köln ellenében. Legyen az első tét 5 egység, ha nyerünk, a tét amelyet a Dortmundra teszünk, akkor már 10 egység lesz. Feltételezzük, hogy a Dortmund is hozza a maga meccsét, akkor a tétünk 10 egységről 15 egységre nőtt, mert az eddig megnyert mennyiség is 15 egység, a tiszta hozam pedig 10 egység, vagyis az eredetileg megjátszott tét 3-szorosát nyerjük meg. (5-ből 15-öt).

Most, hogy már világos, hogyan működik ez a módszer, nézzünk meg egy összehasonlítást, hogy mennyire is éri meg ezt a stratégiát választani.

A eset, hagyományos fogadás:

3 mérkőzésre tippelünk, de mindre külön-külön 1 egységgel.

 • 1000 Ft-ot teszünk fel arra, hogy a Napoli nyer a Fiorentina ellen, az odds 1,6 = a nyeremény 1600 Ft
 • 1000 Ft-ot teszünk fel arra, hogy a Juventus nyer a Lazio ellen, az odds 1,7 = a nyeremény 1700 Ft.
 • 1000 Ft-ot tolunk be arra, hogy a Torino nyer az Empoli ellen, az odds 1,5 = a nyeremény 1500 Ft.

A három mérkőzésre, ha mindegyik bejött, a nyeremény összesen 4800 Ft és a tét ugyebár 3000 Ft volt (3*1000 Ft)

B eset, most alkalmazzuk a money line parlays módszerét:

Ugyanarra a három összecsapásra fogadunk, ugyanakkora megjátszott téttel, de most gyűjtőfogadással, nézzük, így mennyi lesz a várható nyeremény!

 • 3000 Ft-ot teszünk fel arra, hogy a Napoli nyer az Fiorentina ellen, az odds 1,6 = a nyeremény 4800 Ft
 •  4800 Ft-ot teszünk fel arra, hogy a Juventus nyer a Lazio ellen, az odds 1,7 = a nyeremény 8160 Ft.
 • 8160 Ft-ot tolunk be arra, hogy a Torino nyer az Empoli ellen, az odds 1,5 = a nyeremény 12 240 Ft lesz.

Ha minden mérkőzés kedvezően alakul, akkor a nyeremény 12240 Ft, melyből 3000 Ft az eredeti tét. Tehát az „A” esetben ugyanakkora összesített téttel (3000 Ft-tal) 4800 Ft a megnyerhető összeg, míg money line parlays módszerrel 3000 Ft-os téttel 12240 Ft is elérhető ugyanarra a három meccsre leadott tippel.

A gyűjtőfogadásokkal azért lehet nagy nyereményeket elérni, mert nem lehet kivenni a nyereséget bizonyos számú megnyert mérkőzés után, csak a legvégén, és mindegyik mérkőzést el kell találni. Gyűjtőfogadásnál, ha valaki 5 meccsre tette fel a pénzt és látja, hogy 3 megnyert meccs után már nagy profitot ért el, akkor sem veheti igénybe a megnyert összeget 3 mérkőzés után, ez a profit bekerül mint tét a hátralévő két mérkőzésre.

A Point spread vagy hendikepes fogadás

 • A point spread vagy más néven hendikepes fogadásnál a nyeremények rögzítettek, míg a money line parlays fogadásoknál minden csapat szorzója más és más. A hendikepes módszer esetében a fogadóirodák egy listát bocsátanak ki, és abból kell kiválasztani a saját parlayt. Ezek a listák minden játéknak az értékeit tartalmazzák és a szorzók úgy vannak szabályozva, hogy egyenlők legyenek. Az egyenkénti fogadás a valós szorzókkal több profitot hoz a fogadóknak, mint a hendikepes.
 • A gyűjtőfogadással viszont, ahogyan láthattuk is, jóval nagyobb nyeremény is elérhető, mint hagyományos módon, így azt a módszert érdemes lehet alkalmazni, viszont nem szabad sok meccset betenni a gyűjtőfogadásba, mert ha egy nem jön be, akkor oda a befektetett összeg. Kevés mérkőzés megjátszása esetén is szép nyeremény érhető el.

Hozzászólások

Érdekes okfejtés. De ha a 3000 forintunkat feltesszük az 1.6. , 1.7 , 1.5-ös szorzókra 3-as kombinációba, ugyanúgy 12240 Ft lesz a vége. Mindkét esetben jönnie kell az összes tippnek, de gondolom a lényeg az, hogy amikor kedvünk tartja, befejezhetjük a fogadást. Mondjuk a probléma az, hogy általában mindenki csak az aktuális napra tesz fogadásokat, és például a foci meccsek is este vannak nagyjából egy időpontban. Mire nyer egy fogadásunk már este fél 11 van :D

"ha valaki 5 meccsre tette fel a pénzt és látja, hogy 3 megnyert meccs után már nagy profitot ért el, akkor sem veheti igénybe a megnyert összeget 3 mérkőzés után"
Nyilván ha valaki 5 meccsre fogad, akkor 5 nyertes meccset vár, és ha 3 megnyert meccs után sajnálkozik, hogy már mennyi pénze lehetne, akkor tegyen eleve 3 meccsre.
Nem értek egyet a stratégiával, mert igencsak idegörlő lehet, amikor már van nagy profitot, mégegy utolsót kockáztatsz akár 1.4-es szorzóval, és akkor megy el minden.

Hali!
Igazat adok neked, ez a fogadási mód nagyon kockázatos! Az egész sportfogadás az. aki ebből él az milliomos, szarik rá, ha eljátszott 100000 ft-ot, mert van tőkéje dögével!

Hali!
Igazat adok neked, ez a fogadási mód nagyon kockázatos! Az egész sportfogadás az. aki ebből él az milliomos, szarik rá, ha eljátszott 100000 ft-ot, mert van tőkéje dögével!

 

h i r d e t é s ▼