Tour de France 2017, 15. szakasz: Laissac-Severac L'Eglise → Le Puy-en-Velay, 189 km (hegyi szakasz)

2017. Jul. 16.
Barnamedve

Mint minden évben, idén is a Tour de France a leginkább várt kerékpárverseny a szezonban. A legnagyobbak mindig erre hegyezik ki a formájukat, minden évben remek sorok csapnak össze. Az elmúlt esztendőkben a SKY kiemelkedett a pelotonból, talán kissé unalmassá is tette a küzdelmet, de ebben az évben az eddigi előrejelzések szerint minden másképp lesz. A Tipplap idén is végigköveti a versenyt és igyekszünk jobbnál jobb tippeket és szorzókat keresni nektek, ahogyan a szezon további nagyobb versenyein is, a Szofthardver webáruház jóvoltából.

h i r d e t é s ▼

 

15. szakasz: Laissac-Severac L'Eglise → Le Puy-en-Velay, 189 km (hegyi szakasz)

  • Tegnap az egynapos klasszikusok menői vívtak harcot a futamgyőzelemért. Néhány éve ugyanitt Greg van Avermait nyert, tegnap azonban nem tudta lehajrázni Michael Matthewst. Az ausztrál sikerével ötszörös pénzt lehetett keresni. Matthews közelebb került Kittelhez a pontversenyben, de még mindig nagyon messze van. Ma egy hegyi szakasz következik, de még nem a magas hegyekkel.

  • Majdnem 190 kilométer, két 1-es kategóriás egy 4-es és egy 3-as emelkedőkkel színesítve. Előbb 8,9 km-en 6,4%, majd a cége előtt 30-cal 8,3 km-en 7,4% vár a kerekesekre. A holnapi pihenőnap előtt meglesz a lehetőség Fabio Arunak visszaszereznie a sárgát, amit tegnap Chris Froome kiváló versenyzéssel szedett el tőle. Nagyon izgalmas az idei Tour, nem lehet panaszunk rá. Az összetettben érdekeltek fognak nagyon odafigyelni egymásra és talán-talán hazaérhet egy szökés is, de csak akkor, ha nem veszélyes Froome-ékra.

Tippek:

  • Szakaszgyőzelem: Diego Ulissi – 21,00

párharcok:

  • Dan Martin jobb lesz mint Simon Yates – 1,50
  • Louis Meintjes jobb lesz mint George Bennett – 1,57

Hozzászólások

A mai nap mondàsa(Cris Froome) :"A Tour ma is bebizonyitotta hogy egyetlen pillanatra sem lehet lazitani. Óriasi volt a csapatom es nagyon nagy köszönet nekik"

Hàt Froome nagyot köszönhet,az tèny, tegnap Kwiat is kitett neki, ma meg egyből ő adott kereket, Nieve is nagyot dolgozott, Landa megàllt csapatutasitasra.. :)
Hàt ő bitang erős, mondjuk megnyerte a Giro "epic" kiràlyszakaszàt, 6ora felett, Mortirolo, Passo del Stelvio kombót, az alapjan bekategorizàlhatjuk.
Ez most màr tènyleg 2012-re kezd hajazni, siman nyerhetne ő itt, csak Crisnek kell összetàkolni a Tourt.
Annyi differenciaval, hogy azert Cris nem olyan gyenge, mint akkor Viggo volt. :)
A tegnapi Aru dologra, meg többen is irtàk egy forumon, hogy csapat nèlkül persze megrogyott egy kisebb dombon is.
Csapattal együtt is ha megrogyik valaki nem tudjàk magukhoz làncolni, aztan vinni làncon, mint a Szegedi Itèlőtàblàra egy rabot.
Szoval okes jo Froom csapata, de kellett ő is hogy kijöjjön ma a slamasztikàbol, nagyot küzdött, visszaverte pl. Bardet tàmadàsàt is.

 

h i r d e t é s ▼