2012.08. 31.

Vuelta a Espana 13-ik szakasz, Santiago de Compostela - Ferrol, 173km - 2012-08-31

Vuelta a Espana 13-ik szakasz, Santiago de Compostela - Ferrol, 173km - 2012-08-31

2012 augusztus 18-án, Navarra fővárosából, Pamplonából elrajtolt az idei szezon harmadik háromhetes körversenye, a Vuelta a Espana. A verseny szeptember 9-én ér véget Madridban, a versenyzők 21 etapon keresztül összesen 3300 kilométert tekernek. Az idei verseny kifejezetten nehéz, hegyi szakaszokkal és hegyi befutókkal tarkított megmérettetés lesz, aminek a végén minden bizonnyal egy hegyeken is jól teljesítő, de síkon sem elveszett kerekes lesz a győztes. Természetesen a Tipplap is figyelemmel követi a versenyt, igyekszünk az aktuális etapot elemezni, majd egy-vagy több tippet is figyelmetekbe ajánlunk. Az oddsokat Európa egyik legnagyobb, közkedvelt fogadóirodájától kölcsönöztük.
 

Vuelta a Espana 13-ik szakasz, Santiago de Compostela - Ferrol, 173km:

A tegnapi, kőkemény fallal végződő szakaszt Ridriguez nyerte, a menet legvégén lesprintelte Contadort (egy 20% fölötti lejtőn!!) és ezzel 13 másodpercre növelte összetettbeli előnyét. Úgy néz ki Froome-ból sokat kivett a Tour de France-on nyújtott teljesítménye, nem tudta megfelelően kipihenni magát, így azt gondolom, ő valószínűleg kiesett a versenyből, ahogyan Valverde is. De hiba lenne végleg leírni őket! Rodriguez és Contador csodálatos párviadalokat fog még vívni, a kerékpársport-rajongók nagy örömére.

A szakasz profilja:

A mai szakasz egy kifejezetten könnyebb etap, nincs kategorizált hegy rajta. A befutó elgy lejtő után következik, ahol a sprinterek csatája várható.

Esélyek:

A legfontosabb információ a mai szakasszal kapcsolatban az lehet, hogy holnaptól sorrendben három kőkemény hegyi szakasz következik, ahol minden bizonnyal sok minden eldől az összetett esélyekkel kapcsolatban. A mai szakszon éppen ezért azt várom, hogy a végső sikerre még esélyes nagy négyes (Rodriguez, Contador, Froome, Valverde) a Pelotonnal fog megérkezni, abszolút nem fogják megerőltetni magukat. Arra odafigyelnek, hogy ne veszélyeztesse helyezésüket senki, de a győzelemért nem fognak megszakadni. Lesz szökés, de a peloton, azt gondolom, behozza őket és a futam végén sprintbefutó várható. John Degenkolb már négy sprintszakaszt is megnyert ezen a Vueltán, kiváló formában versenyzik, mai is ő a toronymagas esélyes. Őt követi Nacer Bouhanni, Ben Swift, Danielle Bennati, Elia Viviani és Allan Davis. Izgalmas, látványos befutó várható.

Tippek: 

Lássunk néhány párosítást:

John Degenkolb – José Rojas Gil

Ez egy olyan párosítás, amelyben nagyon nagy valószínűséggel a német győzelme várható. 1,20 nem nagy odds, de ezért érdemes bekötni valahová.

TIPP: Degenkolb, ODDS: 1,20

Nacer Bouhanni – Danielle Bennati

Bouhanni legutóbb is bebizonyította, hogy jó sprinter. Azt gondolom ezen a Vueltán jó esélye van nyerni egy szakaszt, ezért mindent meg is fog tenni. Bennati ellen kiváló esélye van, hogy előrébb végezzen.

TIPP: Bouhanni, ODDS: 1,75

Tipp a futamgyőztesre:

Degenkolb sikerét 1,90-re adják, de most is azt mondom, egy magasabb oddszra érdemes kockáztatni. A fiatal angol Sky-csapattag Ben Swift minden sprintszakaszon esélyes volt, de eddig még nem tudott élni a lehetőséggel. Most 11,00-ás oddsszal adják a győzelmét, azt gondolom erre érdemes kockáztatni egy ezrest.

TIPP: Ben Swift, ODDS: 11,00

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Yossarian 2012-08-31 13:21:44
Degenkolbra még ez az odds is ajándék :)

további tippjeink a Kerékpársport világából