2012.09. 05.

Vuelta a Espana 17-ik szakasz: Santander – Fuente Dé, 177km - 2012-09-05

Vuelta a Espana 17-ik szakasz: Santander – Fuente Dé, 177km - 2012-09-05

2012 augusztus 18-án, Navarra fővárosából, Pamplonából elrajtolt az idei szezon harmadik háromhetes körversenye, a Vuelta a Espana. A verseny szeptember 9-én ér véget Madridban, a versenyzők 21 etapon keresztül összesen 3300 kilométert tekernek. Az idei verseny kifejezetten nehéz, hegyi szakaszokkal és hegyi befutókkal tarkított megmérettetés lesz, aminek a végén minden bizonnyal egy hegyeken is jól teljesítő, de síkon sem elveszett kerekes lesz a győztes. Természetesen a Tipplap is figyelemmel követi a versenyt, igyekszünk az aktuális etapot elemezni, majd egy-vagy több tippet is figyelmetekbe ajánlunk. Az oddsokat Európa egyik legnagyobb, közkedvelt fogadóirodájától kölcsönöztük.

 

A tegnapi pihenőnap után ma ismét nekiveselkednek a kerekesek, hogy az utolsó öt nap alatt eldöntsék, hogy kik viselhetik a madridi befutóban a megkülönböztető trikókat. Az összetett elsőségért megint megküzd Contador és Rodriguez és talán Valverde sem tett le arról, hogy beleszóljon a küzdelembe. A dobogóra minden bizonnyal három spanyol állhat majd fel.

Vuelta a Espana 17-ik szakasz: Santander – Fuente Dé, 177km:

A szakasz profilja:

A mai etap nem nevezhető kifejezetten hegyi szakasznak de a táv utolsó harmadában egy harmad és két második kategóriás hegy vár bringásokra. A végén 1080 méter magasan hegyi befutó vár a versenyzőkre.

Esélyek:

A két spanyol újabb harca következik. Rodriguez nagyon erős, most már egyértelműen ő a legnagyobb esélyese a versenynek. Contador a saját bevallása szerint, a kihagyása tán még nem készült fel teljesen egy GT-győzelemre, de azt gondolom egy Vuelta összetett második helyezése szép eredmény. Valverde is nyilván megpróbál majd mindent, de sem ő, sem Contador nem volt képes leszakítani a piros trikós Puritót. Miért pont ma sikerülne? A mai etapsikerre nem tippelnék, mert Rodriguezék megint csak magukkal lesznek elfoglalva, a futamgyőzelem nem érdekli őket. Minden bizonnyal lesz szökés, amelyből egy erős és taktikus versenyző megnyeri majd a szakaszt.

Tippek:

Lássunk néhány párharcot:

Joaquim Rodriguez – Alberto Contador

Hát most már nem látok esélyt arra, hogy Contador feltámad. Ha Rodriguez komolyan veszi, akkor megveri Contadort.

TIPP: Rodriguez, ODDS: 1,45

Alberto Contador – Alejandro Valverde

Valverdének alacsonyabb szorzót adnak, mert úgy gondolják, hogy amíg Rodriguez és Contador egymással vannak elfoglalva, addig a Movistar kerekese szépen megyneri a szakaszt. Nos én azt gondolom ma Contador nagyon kemény lesz, megpróbálja megnyerni a szakaszt, de Rodriguezt nem tudja megverni. Viszont mindketten lenyomják Valverdét.

TIPP: Contador, ODDS: 2,50

Tipp a futamgyőztesre:

Phillipe Gilbert megismétli remek teljesítményét és újra szakaszgyőztes lesz.

TIPP: Phillipe Gilbert , ODDS: 12,00

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Kerékpársport világából