2012.09. 06.

Vuelta a Espana 18-ik szakasz, Aguilar de Campoo - Valladolid, 186km - 2012-09-05

Vuelta a Espana 18-ik szakasz, Aguilar de Campoo - Valladolid, 186km - 2012-09-05

2012 augusztus 18-án, Navarra fővárosából, Pamplonából elrajtolt az idei szezon harmadik háromhetes körversenye, a Vuelta a Espana. A verseny szeptember 9-én ér véget Madridban, a versenyzők 21 etapon keresztül összesen 3300 kilométert tekernek. Az idei verseny kifejezetten nehéz, hegyi szakaszokkal és hegyi befutókkal tarkított megmérettetés lesz, aminek a végén minden bizonnyal egy hegyeken is jól teljesítő, de síkon sem elveszett kerekes lesz a győztes. Természetesen a Tipplap is figyelemmel követi a versenyt, igyekszünk az aktuális etapot elemezni, majd egy-vagy több tippet is figyelmetekbe ajánlunk. Az oddsokat Európa egyik legnagyobb, közkedvelt fogadóirodájától kölcsönöztük.

Tegnap, nincs rá jobb szó, Contador és megalázta Rodriguezt és több, mint kettő percet rávert a szakaszon. Még Valverde sem bírta a lépést a Pisztolyossal. Contador legnagyobb napjait idézve lépett meg az utolsó 50 kilométeren mindenkitől és hegynek fölfelé harcolt ki jelentős előnyt magának. Ezzel ismét ő lett az első számú esélyese a Vueltának.

Vuelta a Espana 18-ik szakasz, Aguilar de Campoo - Valladolid, 186km:

A tegnapi drámai szakasz után ma várhatóan egy nyugodt etap vár az összetettben érdekelt versenyzőkre. A mai táv 186 km, nem tartalmaz kategorizált emelkedőt.

A szakasz profilja:

Esélyek:

Contador ma először viselheti a vörös trikót az idei Vueltán, miután tegnap megtréfálta Rodriguezt és a Katushát. Ha a Saxón múlik a mai nap egy szökésé lesz, de valószínűleg a sprinterek csapatai segítenek majd az üldözésben, így mezőnyhajrára is sor kerülhet. Az első számú esélyes az eddig veretlen Degenkolb, akinek a győzelme mindössze 1,57-szeres pénzt fizet, mégis érdemes megfontolni ezt a lehetőséget.

Tippek

A kínálatból ma csak egy párosítást találtam, amit érdemes megfontolni:

Allan Davis – Gianni Meersman V 2,50

  • Davis ugyan többször végzett előrébb, de ez a párharc mégis szorosabb, mint ahogyan az oddsok mutatják
  • Meersman már többször is a legjobbak között végzett a sík szakaszokon, 3. és 6. hely is összejött már neki
  • A zöld trikó már egyikőjük számára sem tét, de a szakaszgyőzelem még mindkettőjüket motiválhatja
  • Érzésem szerint a belga meglepheti a hullámzó teljesítményt mutató Davist

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Kerékpársport világából