2012.08. 21.

Vuelta a Espana 4-ik szakasz: Baracaldo-Valdezcaray, 155km - 2012-08-21

Vuelta a Espana 4-ik szakasz: Baracaldo-Valdezcaray, 155km - 2012-08-21

2012 augusztus 18-án, Navarra fővárosából, Pamplonából elrajtolt az idei szezon harmadik háromhetes körversenye, a Vuelta a Espana. A verseny szeptember 9-én ér véget Madridban, a versenyzők 21 etapon keresztül összesen 3300 kilométert tekernek. Az idei verseny kifejezetten nehéz, hegyi szakaszokkal és hegyi befutókkal tarkított megmérettetés lesz, aminek a végén minden bizonnyal egy hegyeken is jól teljesítő, de síkon sem elveszett kerekes lesz a győztes. Természetesen a Tipplap is figyelemmel követi a versenyt, igyekszünk az aktuális etapot elemezni, majd egy-vagy több tippet is figyelmetekbe ajánlunk. Az oddsokat Európa egyik legnagyobb, közkedvelt fogadóirodájától kölcsönöztük.

4-ik szakasz, Baracaldo-Valdezcaray, 155km

A harmadik etap után ma is egy nagyon kemény, hegyi szakasz vár a versenyzőkre. A két első kategóriás hegyet, a 910 méter magas Puerto de Ordunát és az 1540 méteres Estación de Valdezcarayt, is magába foglaló 155 kilométer nagyon meg fogja rostálni a mezőnyt. Az összetettben is esélyes versenyzők, gondolok itt elsősorban Valverdére, Contadorra és Froome-ra, megléphetnek és kialakíthatnak némi előnyt maguknak, de az is elképzelhető, hogy egy bátor szökevény hazaér. Nehéz megtippelni ki nyer a hegyi befutón, de az biztos, hogy fel kell kötnie azt a bizonyos fehérneműt. Az idei Vueltán ezek a hegyi szakaszok döntik el majd az összetett sorrendjét, ennek megfelelően kemény harcot, látványos támadásokat várok.

A szakasz profilja:

Hegyimenők harca várható ismét. A tegnapi Valverde-győzelem után a Movistar első embere ma is ott lesz a győzelemért folytatott versenyben, ahogyan a Sky csapata Froome kapitánnyal az élén, Contadorék a Saxo Bankkal, Nem szabad elfeledkezni a Euskaltel hegyi specialistáiról sem. Az már most látszik, hogy ádát harc kezdődik a vörös trikóért, ami jelenleg Alejandro Valverde vállán feszül.

Tippek fej-fejmellett:

Chris Froome - Alberto Contador

Ez az a tipp, amivel nyilván sokan fognak vitatkozni. Amit Froome a Tour de France-on nyújtott az több volt, mint meggyőző. Fáradtságot nem ismerve húzta föl Wigginst a legnagyobb hegyekre is és nem egy esetben lett volna ereje meglépni tőle, de sosem tette. Mindig maradéktalanul a csapatérdek alá dolgozott. Most ő a Sky kapitánya, azt gondolom megmutatja mit tud. Contador kétségkívül az eegyik legnagyszerűbb kerékpáros ma. De visszatérése óta igazából még nem bizonyított. Froome lesz a legkeményebb ellenfele ebben biztos vagyok.

TIPP: Froome végez előrébb. ODDS: 2,00

Alejandro Valverde - Joaquim Rodriguez

A mai szakasz kfiejezetten kedvez a Katusha menőjének. Rodriguez ráadásul nem akar nagyon lemaradni az öszetettben sem, ezért azt gondolom, ma robbantani fog. Valverde számára a piros trikó megőrzése fontosabb, mint a szakaszgyőzelem.

TIPP: Rodriguez végez előrébb. ODDS: 1,65

Juan Jose Cobo - Sergio Henao

A címvédő spanyol nincs jó formában. Ezt nem csak saját bevallásából tudjuk, hanem az előző szakaszokon bizonyította is. Már nem ő, hanem Valverde a Movistar első embere. Henao a Sky hegyi specialistája, a kis kolumbiai benne van a Froome-ot segítő alakulatban. Márpedig Froome győzni akar, így neki is mennie kell, segítenie kell kapitányát.

TIPP: Henao végez előrébb. ODDS: 1,60

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Yossarian 2012-08-21 22:25:43
6-ból 5-en egy csoportban értek célba a tippekben szereplők közül, úgyhogy kellett egy adag szerencse is, de mindhárom tipp jött, grat! :) Írom a holnapit!
Yossarian 2012-08-21 15:44:01
Mindegyik tippben van kockázat, de jók lehetnek. Froome tényleg erős, de még nem derült ki, hogy jelenleg ki a legjobb a négyesből.

további tippjeink a Kerékpársport világából