2012.08. 23.

Vuelta a Espana 6-ik szakasz: Tarragona-Jaca, 175km - 2012-08-23

Vuelta a Espana 6-ik szakasz: Tarragona-Jaca, 175km - 2012-08-23

2012 augusztus 18-án, Navarra fővárosából, Pamplonából elrajtolt az idei szezon harmadik háromhetes körversenye, a Vuelta a Espana. A verseny szeptember 9-én ér véget Madridban, a versenyzők 21 etapon keresztül összesen 3300 kilométert tekernek. Az idei verseny kifejezetten nehéz, hegyi szakaszokkal és hegyi befutókkal tarkított megmérettetés lesz, aminek a végén minden bizonnyal egy hegyeken is jól teljesítő, de síkon sem elveszett kerekes lesz a győztes. Természetesen a Tipplap is figyelemmel követi a versenyt, igyekszünk az aktuális etapot elemezni, majd egy-vagy több tippet is figyelmetekbe ajánlunk. Az oddsokat Európa egyik legnagyobb, közkedvelt fogadóirodájától kölcsönöztük.

 

Vuelta a Espana 6-ik szakasz, Tarragona-Jaca, 175km:

Ma egy nem túl kemény, csupán két 3-ik kategóriás hegyet tartalmazó szakasz következik. Az első az 1090 méteres Puerto de Oroel, majd a végén az 1070 méteres Fuerte del Rapitán. Az etap végén egy nagyon rövidke sík szakasz után érkeznek a célba a kerekesek.

A szakasz profilja:

Esélyek:

Az esélyek megítélése tekintetében az efféle szakaszok a legnehezebbek. A mezőny éllovasa, a spanyol Joaquim Rodriguez kifejezetten kedveli az ehhez hasonló szakaszokat, ezért azt gondolom, hogy a Katusha ma megpróbál némi előnyt kovácsolni Puritónak. De természetesenez nem azt jelenti, hogy a Froome-Contador-Valverde trió csak nézni fogja, ahogyan a spanyol megnyeri a versenyt. Ismét izgalmas futamra van kilátás, ahol biztosan lesz szökés, de minden bizonnyal megfogják őket, de a szakasz végén elhelyezkedő hegyek miatt és a majdnem hegyibefutó miatt az összetettben vezető trió (Rodriguez, Contador, Froome) vagy Valverde győzelmét várom.

Tippek:

Lássunk néhány fej-fej melletti tippet:

 

Chris Froome – Alberto Contador

Eddig az ifjú Sky-os rendre megelőzte a spanyolt, de ma Contador támadását várom és azt, hogy az utolsó hegyen robbant és megnyeri a szakaszt. Ott lesz a közelében Froome is az biztos, de ma Contador halad át hamarabb a célvonalon.

TIPP: Contador, ODDS: 1,55

Alejandro Valverde – Joaquin Rodriguez

A Movistar nagyon meg akarja nyerni a versenyt. A spanyol emlékezetes bukása után lemaradt, de biztos vagyok benne, hogy nem adja fel egykönnyen. Nagyon kemény támadásokat várok a Movistartól, végig uralni fogják a szakaszt és mindenképp ott lesznek az élen. Purito ma csak Valverde után ér célba.

TIPP: Valverde, ODDS: 2,75

Szakaszgyőztes:

Alberto Contador mindenképp esélyese ennek a szakasznak. A 7,50-es nyereményszorzó elég jó ahhoz, hogy kockáztassunk.

TIPP: Contador, ODDS: 7,50

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Kerékpársport világából