2023.05. 31.

NAGY NYÁRI ÁGYÚGOLYÓ BAJNOKSÁG - Szabályzat, ismertető - HOLNAP KEZDÜNK!

NAGY NYÁRI ÁGYÚGOLYÓ BAJNOKSÁG - Szabályzat, ismertető - HOLNAP KEZDÜNK!

2023 június 1-jén kezdetét veszi a Tipplap Nagy Nyári Ágyúgolyó Bajnoksága, amely egészen augusztus végéig tart. Az egész játékot úgy kell elképzelni, mint a Forma 1-es világbajnokságot annak futamaival. Minden egyes futamon pontokat gyűjtenek a játékosok és azokat viszik tovább és gyűjtik egészen a játék végéig. Jó játékot és kellemes nyarat kívánunk minden kedves olvasónknak, játékosunknak! A részletek kattintás után.

NAGY NYÁRI ÁGYÚGOLYÓ BAJNOKSÁG

Szabályok 

A NAGY NYÁRI ÁGYÚGOLYÓ BAJNOKSÁG 10-12 futamból áll majd attól függöen, milyen hosszú futamok lesznek és hogyan fér bele időben augusztus végéig. A játék minden futama pontosan úgy zajlik le, mint eddig is egy Ágyúgolyó futam, de van néhány kicsi szabálymódosítás. Ezért olvassátok el a szabályzatot: 

 • Alaphangon 10 napig tart egy futam. Minden tippelőnek lehetősége van az adott napra vonatkozó Tippmixes kínálatból kiválasztani eseményt, amelynek a kimenetelére tippet küld. Nincs olyan megkötés, hogy háromesélyes fogadási lehetőségnek kell lennie (tehát tenisz, foci under/over 2,5 és mindkét csapat lő/nem lő gólt is szóba jöhet). A tippelőnek az a feladata, hogy az adott napi kínálatból kiválaszt egy tetszőleges eseményt, választ hozzá a kimenetelek közül  és a lehulló menűből tippel! Régen beírós játék volt, de már ez lehulló menü lett! A valódi Tippmix-szel ellentétben itt tétösszeget sem kell feltüntetni, ugyanis pontokért megyünk. De az elsődleges szempont, a túlélés. A javaslat, hogy a lehulló menű tipperősségnél 100-at válasszatok, hogy ne fogyjatok el. Itt a lényeg a túlélés és a pontgyűjtés. Minden nap kell tippet leadni, aki kimarad, az kiesik! 
 • Minimális oddszhatár NINCS, de a maximum az 5,00. Továbbra is fennáll az a szabály, hogy a bármilyen szempontból szabálytalan tippeket (pl 5,00-nál magasabb nyereményszorzó; egy fordulóval későbbi megtehető tipp küldése, vagy nem a megfelelő formátumban leadott tipp) azonnal hibának vesszük, és a játékost kiejtjük. Ennek különösen az első egy, maximum két napban lesz jelentősége, a tapasztalat ugyanis az, hogy akinek megadtuk a javítás lehetőségét, úgyis kiesett egy-két napon belül, akik viszont sokáig jutottak, több napon át tippeltek sikeresen, nos, nekik már az első fordulótól sem okozott gondot figyelembe venni azt a néhány szabályt, ami eddig is megadta a játék keretét.
 • ELSŐ NAP: A korábbi Ágyúgolyó-játékokkal ellentétben MOST AZ ELSŐ NAPON IS CSAK EGY TIPPET KELL ADNI! 
 • KIEMELJÜK A LEGFONTOSABB SZABÁLYOK EGYIKÉT: Ha a játék végigmegy, csak akkor nyerhet bárki is, ha MEGVAN A 15 pontja! Ha nem megy végig, akkor annak a napnak a sorszáma (1-9 között), amikor véget ér a játék, be kell szorozni 1,5-tel! Akkor van meg a győzelemhez szükséges pontmennyiség! Például: a 7. napon 10,5 pont kell a győzelemhez minimum! A 8. napon 12 pont! Az 5. napon 7,5 pont! KÉREK MINDENKIT, ERRE FIGYELJETEK! Nem az a játék célja, hogy 1,05-ös szorzókkal végigmenjünk! (LENTEBB MÉG EGYSZER KITÉRÜNK ERRE A SZABÁLYRA!)
 • FIGYELEM: A Top10-től (tehát, amikor már csak tíz játékos viaskodik egymással már nem lehet olyan eseményt kiválasztani, amit a többiek közül más már korábban lestoppolt magának. Aki előbb csap le magának egy eseményt, onnantól az már az övé. Még vele ellentétes kimenetelre sem lehet tippelni ugyanarra a találkozóra! Az a meccs onnantól minden szempontból tabunak számít a játékon belül. Ha tehát az alaptipp pl. over 2,5, arra a meccsre mástól H-D-V, under 2,5 vagy over 3,5 fogadásokat sem fogadunk el; a később tippelők válasszanak más találkozót.
 • Hogy meddig lehet tippelni egy meccsre? Minden esetben 22:30 a fogadási határidő, akkor is, ha a játékos hajnali NHL vagy egyéb más hajnali eseményt választ. Reggel hat órai kezdetű eseményeket fogadunk el még maximum hajnalinak, még érvényes az aznapi fogadása, de a tippet MINDENKINEK le KELL ADNIA adott nap 22:30-ig!   
 • A versenynap végén a rossz tippet adó játékostól elbúcsúzunk, a helyesen tippelők másnap is folytathatják a játékot. Mindaddig játékban marad egy játékos, amíg jól tippel a saját maga választotta eseményre. Amennyiben a 10. nap vége előtt mindenki kiesne, kezdjük elölről az egészet. Ha a 10. nap előtt marad pontosan egy játékos, akkor abban az esetben ő a győztes, ha rendelkezik az addig eltelt játéknapok másfélszeresének megfelelő ponttal. Tehát mondjuk a 6. napon ér véget a küzdelem, akkor 9 pont kell a győzelemhez. Ha pedig a 10. nap végére egynél többen maradnak versenyben, akkor pontozás alapján hirdetünk győztest.
 • Minden eltalált napi tippünkhöz tartozik egy pontérték, maga a szorzó lesz az az összeg, amit a játékos felír a gyűjteményébe! A napi sikeres fogadások nyereményszorzóit viszi magával minden talpon maradt játékos tovább, a következő körbe. Az újabb találatot pedig a következő nap végén hozzáadjuk (tehát nem szorozzuk vele, hiszen kvázi új szelvényről volt szó), így a végére kialakul egy erősorrend akkor is, ha többen túlélnék a 10 próbatételt. Alsó határ persze nincs, viszont a felső határ 5,0. VISZONT a 10 nap alatt mindenkinek össze kell gyűjtenie minimum 15 pontot! Ha a játék úgy ér véget, hogy egy versenyző marad talpon akkor abban az esetben, ha megvan az előírt pontszáma (a játékban töltött napok szorozva 1,5-el) akkor ő a győztes, ha nincsen, meg akkor újra indítjuk a versenyt (Vagyis ösztönözve lesztek a jobb szorzók választására is, de alsó határa az oddsznak nincs továbbra sem)
 • Többen is kérték, hogy szabályozzuk le egyértelműen a félbeszakadt meccseket. Nos, ha törölnek egy meccset, akkor 1,00-ás az oddsz, ehhez mérjük a pontokat, de a tippelőjének megvan a továbbjutás arra a napra. Ha elkezdik, de félbeszakítják a meccset, ha még azon a napon folytatják (és be is fejezik), akkor a pályán elért eredmény számít, ám, ha portugál-módra elnapolják a találkozó egy részét, a Tippmix hivatalos eredményhirdetésére nem várva, nálunk 1,00-ás oddsz és továbbjutás. Itt kell megemlíteni az elnapolt teniszmeccsek esetét. Ha pl. van egy hétfői teniszmeccs, amelyet keddre napolnak, akkor érvénytelen tipp, és a tippért kapható pont nélkül ugyan, de továbbjut a következő dörrenésre.
 • Egy eseményre csak EGYSZER lehet tippelni! Tehát nincs olyan, hogy a keddi kiírásba hajnali tippet rakok, de a szerda éjfél után egy perccel kikerülő szerdai kiírásban is ugyanazt a hajnali tippet játszom meg! Erre mindenki figyeljen oda, mert kizárást von maga után! MAGA A MECCS SEM JÁTSZHATÓ ÚJRA!!! EZZEL ZÁRJUK KI AZT  PL. HOGY TEGNAP MEGTETTEM 6.5 FÖLÉ A HAJNALI HOKIT, MÁRA MEGTESZEM 5,5 FÖLÉ!!!
 • ÚJ/RÉGI SZABÁLY:   NINCS TORNAGYŐZTES, DÖNTETLEN TÉT VISSZAJÁR, ÁZSIAI HENDI TIPP!!!

PONTOZÁS A NAGY NYÁRI ÁGYÚGOLYÓ BAJNOKSÁG-BAN: 

 2023 három nyári hónapjában (június-július-augusztus) kerül a bajnokság megrendezése. A tervek szerint 10-12 futamból áll majd a bajnokság (attól függ, milyen hosszúak lesznek a játékok). Minden futamban lehet pontokat gyűjteni az alábbiak szerint. 

 • - MINDEN játékos aki eljut a 6. napig az 6 pontot kap az összesítő listájára. Aki a 7. napig jut el 7 pontot szerez, a 8. nap 8 pontot ér, a 9.napon még versenyben lévő játékosok 9 pontot kapnak, aki pedig megéri a 10. napot, az 10 pontot zsákmányol! MINDENKI, aki eléri az adott napot megkapja a pontot, nem csak egy játékos! ezeket a pontokat viszi tovább a következő futamra. Az összetettben első, aki megérte a 10. napot és a legtöbb szorzókból szerzett pontegységet csinált az adott futamon (a szorzók összeadódnak) az 15 pontot kap, ő az adott futam győztese. MINDEN JÁTÉKOS CSAK AKKOR KAPJA MEG AZ ELÉRT NAPÉRT JÁRÓ PONTJÁT? HA KIESETT! Tehát ha valaki a 7. napon esik ki, akkor a 6. napért járó 6 pontot nem kapja meg! VALAMINT MINDEN JÁTÉKOS CSAK AKKOR KAPJA MEG AZ ADOTT NAPÉRT JÁRÓ PONTJÁT, HA ELÉRTE A MEGFELELŐ ÁTLAGSZORZÓT, AHOGYAN EDDIG IS A ÁGYÚ-játékokban! Ha nem éri el, akkor simán kiesik és nem kap pontot! Tehát nem érdemes 1,05-ökkel elballagni a 6. napig, mert ha nincs meg az 1,5-ös átlag, akkor kiesés a vége! A fő szabályzatban benne van! 
 • MINDENKI viszi tovább a pontjait a következő futamra. Mint a Forma-1-ben! Minden futamnál így megtörténik a verseny és a pontszerzés, majd az ÖSSZES futam után kialakul a végleges bajnoki táblázat. Az első három helyezett kap nyereményfeltöltést!  

NYEREMÉNYEK A NAGY NYÁRI ÁGYÚGOLYÓ BAJNOKSÁGBAN: 

1. hely 15.000 forintos Tippmixpro-feltöltés 

2. hely 10.000 forintos Tippmixpro-feltöltés

3. hely 5000 forintos Tippmixpro-feltöltés 

 

BÁRMI NEM VILÁGOS, KÉRDEZZETEK!  2023.06.01-jén indul az 1. futam! 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Barnamedve 2023-05-30 07:51:43
FIGYELEM!
Megtárgyaltuk a javaslatokat és igazatok van! Szabálymódosítás:
ELSŐ NAP: A korábbi Ágyúgolyó-játékokkal ellentétben MOST AZ ELSŐ NAPON IS CSAK EGY TIPPET KELL ADNI!
kissbela83 2023-05-30 06:49:44
Sziasztok! Egy gyors matek az előttem szólok alapján. Ha valaki első nap megfog két darab 2-es szorzót, és a hatodik napig kell eljutni a pontszerzéshez 9- és szorzót gyűjtve, akkor azt jelenti hogy 5 nap alatt 5- ös szorzót kell gyűjteni ami 1,01 el elérhető. Tehát egy első jó nap és utána öt nap alibizés. Én javasolnám hogy vegyétek ki az első napi dupla tippelést, minden más maradjon, így átlagosan mindenkinek 1,5 meccseket kellene tippelni.
Spitball 2023-05-30 07:53:17
Nincs értelme ennek a strategiának. 6 pontja lehet ( mondjuk ehhez az elején kell fogni 2 duplát, amiknek 25% az esélye). Aztán meg valaki elviszi a 15 pontot, már hátrányba került, nem is kicsiben.
Máshonnan megközelítve, ha mindenki ezt csinálná, akkor 1 nap alatt negyede marad a mezőnynek, utána alibizni? Valaki be fogja húzni a 15 pontot. És 10 futamon ez a stratégia biztosan bukó, hisz 2 duplát az elején fogni kb 3-szor fog sikerülni. Az 18 pont várhatóan, alig több, mint aki egy fordulót nyer... Szerintem akár maradhat is.
Barnamedve 2023-05-30 06:45:42
Sziasztok!
Ha valaki eljut a 8. napig, akkor CSAK a 8 pontot kapja meg, az előző napokért játó 6-ot és 7-et nem! Ezt mindjárt megerősítjük a szabályzatban! És CSAK AKKOR KAPJA MEG, bármelyiket is, ha megvan az 1,5-ös átlaga!
Barnamedve 2023-05-30 06:46:11
A napokért járó pontokat KIESÉSKOR kapják meg a versenyzők. HA TOVÁBBMENNEK akkor NEM!
Nostrakamsk 2023-05-30 01:14:48
az eredeti szabályok jól működtek, régen egy minimálszorzós versenyző labdába se rúgott mert nem egyszer 20 feletti ponttal ért véget a verseny

azonban az utóbbi időben többször minimálszorzós nyerte a versenyt valami nevetséges pontszámmal úgy hogy végig se kellett tippelnie a 10 napot mert kevesebb és/vagy gyengébb a mezőny
mivel az első nap összeadódik a 6.napot simán el lehet érni 1,28 átlaggal

"MINDEN játékos aki eljut a 6. napig az 6 pontot kap az összesítő listájára. Aki a 7. napig jut el 7 pontot szerez"
ez megint őket támogatja ha ugyanannyi pontot kapnak mint akiknek sokkal többje volt az adott napon
Barnamedve 2023-05-30 06:43:18
Szia!
Az alapszabály vonatkozik mindenkire, ezekre a pontszerzőkre is! Tehát hiába jut el a 6., 7., 8., stb napig, ha nincs meg az 1,50 átlagban!
Niké 2023-05-30 00:11:39
Na és olyan tornagyőztes aki aznap kiderül?
Lesz még néhány bajnokság ami most zárul és van hasonló fogadási lehetőség.
Pontosan hétvégén lesz a belgáknál az utolsó forduló és még három csapat is nyerheti a bajnokságot.
Nekem egy vaskos Royale Union Saint Gilloise a tippem 2.5-ért.
A Genk és ők szerintem nyernek és az Antwerpen lesz elsőből harmadik míg a Genk második és újra lehet Union párharc a Bl-ben.
seantaylor21 2023-05-30 00:40:43
Sajnos ezeket az outrightokat kizártuk mind mert vannak pl 2 naposak meg beragadó oddsok stb.

Ezek helyett azt tanácsolom hogy vagy tedd meg a csapatot meccs nyertesre akit bajnoknak vársz vagy ha fordulatot akkor buktasd el a másik gárdát.

VAGY VANNAK MOST OLYAN NEM OUTRIGHTOK AMIKET ILYENKOR FRISSEN SZOKTAK LÉTREHOZNI PL HOGY KI VÉGEZ ELŐRÉBB A BARCELONA-REAL MADRID PÁROSBÓL. Vannak most ilyen meccsre vonatkozó dolgok de olyat válassz amiben nem az outright opcióból kell tenni.

Pl ki lesz a belga bajnok- outright gent. Ez nem jó

De ha van olyan hogy ki végez előrébb genk vagy gent? Genk akkor ez jó. (Ezeknél már a kérdést leredukálják csapatokra emberekre általában)

Remélem tudtam segíteni.

Az a baj ha beteszünk outrightokat akkor bekerül olyan is amibe csalafintaság meg hamis odds van stb.

Az ilyenre azt szoktan mondani h ne hozzátok a játékba hanem irány a lottózó és megtömni a zsebet a tippel :)
Köszi
Spitball 2023-05-29 22:51:34
A pontozás nem teljesen világos. Mondjuk legyen 1 valaki, aki eljut 1 futam 8. fordulóig és nyer 12 ponttal. És mondjuk vannak, akik 7 fordulóig jutnak, de 8-ra hibáznak. Akkor a pontszám nekik 7-7 pont. Függetlenül attól, hogy addig csak 1,03-as tippekkel operáltak, és nem érdeklik a futamgyőzelem, mert az összetettre hajt. ( Mondjuk 10 héten keresztül így szerez majdnem biztosan mindig 6-7-8 pontot). A futam elsőnek 12 jár vagy ő megkapja a fordulós pontszámot is? Azaz 12 + 8 = 20 pontot?
seantaylor21 2023-05-29 23:24:01
A futam első 15-t kap nem 12t. Legyen az egyedüli nyertes vagy ha többen mennek végig a 10 napon akkor a legjobb 15-t kap a többiek csak 10-et.

Az 1.03-as játék azért nem lesz jó mert ha kiesel pontszerző helyen attól még tartanod kell az átlagot. Azaz ha 6 napod jó a 7.-en kiesel akkor a 6 nap után minimum kell lenni 9.00 oddsodnak h megkapd azt a 6 pontot a 6 nap után
Niké 2023-05-30 00:22:45
Bizony ilyen éles taktikai eltérések is ugyanúgy fizet!
Egy hatodik kört egy minimális kockázattal szinte egy jó első körös kezdéssel meg lehet alapozni.
Biztos lesznek ilyenek akik jönnek a csodás 1.01-es tippjeikkel.
Az első körös két tippet ezért szüntetném meg.
Nagyon kedvező a minimalistáknak.
seantaylor21 2023-05-30 00:34:00
Ebben egyetértek h kedvező a duplatipp a minimalistáknak viszont ahogy régen is és most is aki ezzel az oddsal vacakol az hátrányban lesz és amikor már élesedik a helyzet akkor kell kockáztatni míg a jól játszó bátrak a második feleben pihenhetnek.

Megnézzük mi sül ki pl az első héten ebből és ha hülyeség akkor a második játéktól megszüntetjük. A tapasztalatok eddig mást sugalltak de most tényleg bejön az hogy rész pontok is lesznek és valaki a sok kicsi sokra megy taktikát húzza.

Meglátjuk mi sül ki egy próbát adjunk neki aztán ha kell váltiztatunk ígérem. Aki 1.01 ezik azt ugyis kiűzi a népharag :D
prigioni 2023-05-30 05:57:51
Középső bekezdés nem tetszik. Menjen végig egy sémán az elejétől! Nb1-et is azért hagytam abba, mert ott is volt egy érdekes változtatás.
seantaylor21 2023-05-30 14:17:28
Az eredeti sémán ment volna akkor változtattunk volna ha ökörség de valóban meggyőztetek és a single tippes első nap az értelmes.
Jó játékot
Spitball 2023-05-29 23:57:09
Tehát tök mindegy melyik fordulóban nyer valaki (például 8-ikban), akkor is fixen 15 pontot kap? Még akkor is, ha amúgy pl 30 odds pontot is szerzett?
A 6-ik 7-ek körben kiesett csak akkor kapja a 6 illetve 7 pontot, ha a másfeles odds összeget elérte addig, azaz 9 illetve 10,5-et. Jól értem?
seantaylor21 2023-05-30 00:29:18
Az elso fele igy igaz. A lényeg h ha valaki egyedül marad és megvan az oddsa legyen az az 5.napon vagy 9.en akkor bezsebeli a 15 pontot ugy mint amikor a pénzt nyerték régen a győzelemért.

A másdoik felére a válasz gen. Jól érted . A pont csak akkor jár 7.napi kiesesnel ha elotte nap megvan az átlagod. Azaz 6 jo nap 6 pont. 10. Napon bukta az 9 pont ha van 13.5 egységed 10nap jó az 10 pont de ha te többen élik túl a 10.napod akkor a legjobb oddsos 15 pontot kap a többiek csak 10et ez a bónusza a győztesnek holtversenyben
seantaylor21 2023-05-29 23:25:21
De jók a kérdések a hibás rész kiküszöbölése miatt raktuk ki előbb több szem többet lát rajtig lehet finomítani a szabályon ha valahol bukta van benne

további témák a rovatból

2023 október elsején veszi kezdetét a Tipplap új nyereményjátéka a BET CHALLENGE. A szabályok kicsit változtak meg, a cél az, hogy minél több remek tippet osszunk meg egymás között, valamint egy jó játékban mérkőzzünk meg egymással. A győztes természetesen jutalomban részesül. Nagyon sok sikert kívánunk mindenkinek!
2023 október elsején veszi kezdetét a Tipplap új nyereményjátéka a BET CHALLENGE. A szabályok kicsit változtak meg, a cél az, hogy minél több remek tippet osszunk meg egymás között, valamint egy jó játékban mérkőzzünk meg egymással. A győztes természetesen jutalomban részesül. Nagyon sok sikert kívánunk mindenkinek!
Az első sorozat sikeres fogadtatása okán, elindítjuk a második sorozatot az Ágyúgolyó bajnokságból! Az újonc versenyzőknek: az egész játékot úgy kell elképzelni, mint a Forma 1-es világbajnokságot annak futamaival. Minden egyes futamon pontokat gyűjtenek a játékosok és azokat viszik tovább és gyűjtik egészen a játék végéig. Jó játékot kívánunk mindenkinek!
Az első sorozat sikeres fogadtatása okán, elindítjuk a második sorozatot az Ágyúgolyó bajnokságból! Az újonc versenyzőknek: az egész játékot úgy kell elképzelni, mint a Forma 1-es világbajnokságot annak futamaival. Minden egyes futamon pontokat gyűjtenek a játékosok és azokat viszik tovább és gyűjtik egészen a játék végéig. Jó játékot kívánunk mindenkinek!
2023 október elsején veszi kezdetét a Tipplap új nyereményjátéka a BET CHALLENGE. A szabályok kicsit változtak meg, a cél az, hogy minél több remek tippet osszunk meg egymás között, valamint egy jó játékban mérkőzzünk meg egymással. A győztes természetesen jutalomban részesül. Nagyon sok sikert kívánunk mindenkinek!
2023 október elsején veszi kezdetét a Tipplap új nyereményjátéka a BET CHALLENGE. A szabályok kicsit változtak meg, a cél az, hogy minél több remek tippet osszunk meg egymás között, valamint egy jó játékban mérkőzzünk meg egymással. A győztes természetesen jutalomban részesül. Nagyon sok sikert kívánunk mindenkinek!

belépés

partnerek

címkék