FA Kupa: Ágyúszó Blackpoolban

2019. Jan. 5.
Pákász

Angliában az FA Kupa megnyerése még a bajnoki címnél is nagyobb presztízzsel bír. Ez az a sorozat, amiben a kiscsapatok az utolsó lehelletükig küzdenek, gyakran megsokszorozva erejüket egy-egy Premier ligás alakulat ellen. Ma egy ilyen tipikus Dávid-Góliát meccset hoztam, ahol is a harmadosztályú Blackpool fogadja az Arsenal csapatát! 

h i r d e t é s ▼

 

 

LABDARÚGÁS, ANGOL FA KUPA
2019.01.05. 18:30
BLACKPOOL - ARSENAL

  • A Blackpool igencsak leszálló ágban van a League One-ban, vagyis az angol harmadik ligában. Legutóbb 1-0-ra kapott ki a Sunderland ellen, ezzel már ötre emelkedett a nyeretlen meccseinek a száma sorozatban. Most már csak a kilencedik pozícióban vannak, tíz ponttal kevesebbet szerezve, mint ami a legorsszabb rájátszást-érő helyen álló Doncaster. Egy erős középszerű harmadosztályú alakulatról beszélünk, amelynek ma FA Kupameccset játszhat az Arsenallal. Az akaratból és elszántságból nem lesz hiány. A Blackpool igazi rakkolós, angol munkáscsapat, kifejezetten kevés (25meccs/26gól) lőtt találattal. A védekezés rendben van, a kapott 25 találat, vagyis az 1/1-es átlag elmegy. De nincs kreativitás, nincs rendszer, nincs támadó-hatékonyság. Ráadásul eltiltás és sérülés miatt nem lesz a középpályás Thompson (21/3) és a támadó Cullen (12/3)
  • Az Arsenalnál pedig mindez a legmagasabb szinteken van meg. Nem kell részletezni az Ágyúsok erejét, mindenki tudja, hogy a PL egyik kiemelkedő csapatáról beszélünk. Sérülés miatt nem léphet pályára Welbeck és Mkhitaryan, de simán pótolni fogják őket. 
  • Ezen a meccsen minden a vendégcsapat mellet szól. Még csak nem is kell magukból mindent kiadni. A vendégisker mellé azonban a hazai pályán minden bizonnyal ezer fogok égő és akaró hazaiaknak is adok egy találatot. Egy becsületgólt. A tippem így összetevődik.
TIPP: OVER 2,5 gól és mindkét csapat betalál - 2,30

 

h i r d e t é s ▼