2023.10. 01.

OTP Bank Liga: Disőgyőr – Kecskemét (Reálisan a Kecskemétről és a Diósgyőrről!)

OTP Bank Liga: Disőgyőr – Kecskemét (Reálisan a Kecskemétről és a Diósgyőrről!)

Annyira mondanám, hogy én megmondtam (és még sokan mások is a médiákon keresztül), hogy a KTE tavalyi teljesítménye annyira kiugróan jó volt, hogy az nem reális! A Futballban nincsenek csodák és hirtelen, megmagyarázhatatlan csodacsapatok sem születnek. Amit a KTE tavaly nyújtott, már önmagában egy hatalmas siker és ritkán látható jelenség volt. Idén minden máshogy alakul.

  • Ahogyan Diósgyőrben is minden máshogy alakul. A borsodi megyeszékhelyen összeraktak mindent, ami szükséges ahhoz, hogy magyar (és a miskolci remények szerint nemzetközi szinten is) ütőképes csapat alakuljon ki. Infrastruktúra eddig is volt, ahogyan pénz is, bár ebből mintha idénre még több lenne. A szaktudást is sikerült pótolni, láthatóan Ifj. Szergej Kuznyecov személyében kiváló szakember vette kezébe az irányítást és ez bejött. Idén nyáron pedig 12 új légiós érkezett, köztük olyan kiváló játékosok, mint a holland bajnokságot is megjárt Acolatse, vagy a két nigériai idegenlégiós. Nem akarom szaporítani a szót, de a DVTK idén már most az egyik legütőképesebb gárda, amely méltán és reálisan pályázhat a dobogó két alsó lépcsőfokára. Talán a Ferencvárost még most nem érik utol, de az irány kétségkívül kiváló!
  • A KTE jó csapat, Szabó István remek edző, kiváló stílust honosított meg. A játékosok választása is jó megoldás, miszerint a partvonalon kívülre szorult-, de tehetséges játékosokat igazolnak, vagy vesznek kölcsön és ezeket remek szemmel gyúrják csapattá. A hangulat és a csapategység is kiváló, ahogyan a munkakörülmények is szerények, de jók. De idén már nincs meg a meglepetés, ami tavaly még komoly ütőkártya volt, mára már nagyon komolyan veszik a Kecskemétet és készülnek is rájuk. Azt gondolom, hogy reálisan idén a Kecskemét célja a bentmaradás lesz, a biztos középmezőny megőrzése, de ez a cél, elnézve a kiesés-közeli csapatokat (ZTE, Mezőkövesd) egyelőre reális. Viszont nem lesz dobogó, meg menetelés, mint tavaly, az egészen biztos.
  • Ha pedig a KTE és a DVTK adottságait vetjük össze, akkor a két edző közé egyenlőségjelet lehet tenni, de mind az infrastruktúra, mind az anyagi háttér, és mind a játékosállomány minősége tekintetében már a Diósgyőr áll sokkal jobban. Ma pedig otthon játszanak és jó formában vannak. Hazai győzelmet várok 2,34-ért, de a vendégek is lőnek gólt! A legvalószínűbb tipp a gólváltás!
tipp
Diósgyőr - Kecskemét
Mindkét csapat szerez gólt | Igen | 1.68 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Diósgyőr - Kecskemét

2023. 10. 01. 17:30 | NB I Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
nyekattila 2023-10-01 18:42:16
Miskolci vagyok. Nem lehet vendég csapat játékosaként úgy játszani a DVTK-katlanban, hogy MINDEN itthoni meccsen legalább 9.000 !!! hazai szúrkoló ordítja, hogy : 1ütt vagyunk, győzni fogunk...!!!
Hajrá Diósgyőr !!!!!
Pákász 2023-10-01 18:22:36
Mekkora szar ez a Kecskemét. Az első gondolatom az volt, hogy simán nyer a DVTK, de állandóan azt nyomtátok, milyen jó csapat, meg miért mondom mindig, hogy gyenge. Hát ezért. Mert csodák nincsenek, csak ideig-óráig tud egy jó edző is alsó-középszerű keretből ezüstérmes csapatot csinálni! Sokáig nem fog menni. Már ez is baromi ritkaság volt, hogy egy szezont kibírtak. Idén örülnek ha nem esnek ki.
prigioni 2023-10-01 19:18:38
Zöldült a tipp? Akkor meg ne morgolódj!

további tippjeink a Foci világából