2022.06. 29.

Hogyan szerepelhet a Ferencváros az idei szezonban? (hosszútávú fogadás egy esélyes 3,40-es szorzóval)

Hogyan szerepelhet a Ferencváros az idei szezonban? (hosszútávú fogadás egy esélyes 3,40-es szorzóval)

Nagyon úgy néz ki, hogy a Ferencváros idén bombaerős lesz, talán még erősebb is, mint a Rebrov-érában. Az ukrán mester a védekezést tartotta szem előtt, viszont az orosz válogatottal szép eredményeket elérő Sztanyiszlav Csercseszov egészen más taktikával játszatja a Fradit. Ráadásul bő két csapatra való-, az NB1-ből magasan kiemelkedő játékosa van! A BL-selejtező első lépése a kazah bajnok Tobol Kostanaj csapata, ami a lehetséges ellenfelek közül a legnehezebb. De ez nem jelenti azt, hogy nem verhető. Lássunk egy általános csapatelemzést és egy hosszútávú fogadást 3,40-es szorzóval!

A Rebrovi időkben, de még Gerhard Stöger alatt is a klasszikus-, mai focira jellemző 4-2-3-1-et játszotta a Fradi is. Ez mára átalakult egy sokkal veszélyesebb, sokkal gólgazdagabb eredményeket ígérő 4-3-3-ra. Gyakorlatilag ugyanazt játsszák most a zöld-fehérek, mint a Barcelona, példának  a 2010-es évek második felét hoztam föl.

  • A kapuban Ter Stegen klasszis, a Fradiban a válogatott egyik kapusa, a londoni 4-0-ás csoda résztvevője Dibusz Dénes, váltótársa Bogdán Ádám, aki szintén válogatott kerettag. Bárki játszik, biztos választás lesz.
  • A kapus előtt a katalánoknál is és a Fradiban is négy védő kap szerepet. A széleken Jordi Alaba és Sergi Roberto, középen pedig mondjuk Piquet mellett Umtiti. A két szélső védő rendszeresen zárkózik a támadásokhoz a széleken fel-le zakatolnak, az attakok végén beadások mellett még egyes esetekben a kapu elé is kerülhetnek. A Fradiban a bal szélről a bosnyák válogatott Civic remekül ad be, váltótársa Pászka Lóránd nagyon gyors és ügyes játékos. A jobb oldalon Wingo (két gólt lőtt a Ludogorec elleni felkészülési meccsen) és Botka Endre osztozik ezen a poszton. A középső két védő a stabilitásért felel. Miha Blazic távozása után úgy néz ki sikerült betölteni az űrt. Érkezett a 23 éves, holland korosztályos válogatottakat is megjárt, Feyenoord-nevelés Mats Knoester, aki nem csak nagyon stabilan védekezik, hanem jól lát a pályán és gyors. Leigazolták a dán izomembert Rasmus Thelandert, aki a védelem bármely pontján képes játszani, de középen a legkeményebb, engem a fizimiskája kicsit Jaap Stamra emlékeztet. Thelander dán bajnok is volt. A téli világbajnokságra utazó Sammy Mmaee gyors, kiváló ütemérzékkel bír, Telek András jut eszembe róla, Darko Kovacevic pedig hasonlóan Thélanderhez a robusztus, kemény védők közé tartozik. A védelemben (is) komoly választási lehetőség van, konkurrenciaharc, ami egyrészt jót tesz a teljesítménynek, másrészt sérülések esetén is ad minőségi választási lehetőséget. Ez a covid miatt fontos a magyar bajnoknak.
  • A védők előtt három komplex középső középpályás, akikből egy-, a középső, picikét visszább húzódva, nagyrészt csak a labdaszerzéssel van elfoglalva. A Barcában ez Sergio Busquets volt, a Fradiban a sziklakemény Esiti, vagy a bosnyák válogatott Mume Besic, esetleg Vécsei Bálint lehet. Kicsit előrébb két box-to-box középpályásnak nevezett játékos van, aki a támadások mellett a védekezésből is kiveszi a részét. Nem csak jó labdaszerzők, hanem a pályán látnak, a bogyót elsztogatják, sőt ha kell második hullámban a kapura is veszélyesek. Ennek a posztnak a legjobbjai közé tartozik Pogba például. A Barcában anno Ivan Rakitic és Rafinha mellett többen is játszottak itt. A Ferencvárosban itt is több kiemelkedően jó játékos vár bevetésre. Az egyik poszt az egész NB1 legjobb játékosáé Aissa Laidunié, aki ott lesz a VB-n is a tunéziai válogatottal és csak idő kérdése, hogy egy komoly csapatba igazoljon a 9. kerületből. Itt kaphat játéklehetőséget az előző év belga gólpasszkirálya, a francia Xavier Mercier, akit a belga Anderlecht elől sikerült megszereznie a Ferencvárosnak. Elmondása szerint azért igazolt Magyarországra, hogy nemzetközi kupában szerepeljen. Mellettük a válogatott Vécsei Bálint talán itt a legjobb, de a bosnyák Loncar, a norvég Kristoffer Zachariassen és Sigér Dávid játszhatnak ezeken a posztokon. Rengeteget futnak, megakasztják az ellenfél támadásait, a megszerzett labdákat remekül hozzák fel, kulcspasszokat adnak, vagy éppen befejezik második hullámban a támadásokat.
  • Elöl a támadótrióban pedig három nagyon gyors, rendkívül technikás és gólerős támadó. Középen a Striker, vagy klasszikus befejezőcsatár, a Barcában ez volt Suarez, aki ontotta a gólokat, a két szélről pedig két olyan támadó érkezett (vagy a passzaik), aki kiemelkedően technikásak, a futball minden terén nagyon jók. Ha kell gólokat lőnek, ha kell cselsorozat után beadnak, passzolnak. Nagyon gyorsak, remekül cseleznek, jól látnak a pályán. A gránátvörös-kékeknél Messi és Neymar volt többnyire ez a két ember, a Fradiban pedig Tokmac Nguen (akit sikerült megtartani!) és a most igazolt Adama Traoré lesz a két fő jelölt ezekre a posztokra. A sokszoros mali válogatott Traoré lesz az NB1 legjobb játékosa, ez már most látszik. Nagyjából annyira emelkedik ki a Fradiból majd, mint Messi a Barcelonából. Tokmac is egyre jobban belendül, őt már ismerjük, szintén kiemelkedik a magyar viszonyokból. Ha pedig ők nem tudnak valamiért játszani, akkor készen áll a játékra Carlos Auzqui, vagy Olexandr Zubkov a jobb oldalon és a brazil Marquinhos vagy a csodagyereknek elkönyvelt, itthon eddig nem igazán bizonyító szerb korosztályos válogatott Gavric a bal oldalon. Középen pedig klasszikus befejező csatár posztján három játékos is bevetésre vár. Az első jelölt a marokkói válogatottal szintén VB-résztvevő Ryan Mmaee (kinőtte már az NB1-et ő is rég), ha nincs, mint ahogy most is lábadozik, akkor az elefántcsontparti válogatottban is szerepelt Patrick Boli, esetleg a nigériai izomgolyó Fortune Bassey érkezhet bevetésre.
  • Minden csapatérszben magyar fiatalok várják a bevetést, a lehetőséget. A védelemben Patrick Ilyimbor, a Vasas vinné vissza kulcsemberét, remélhetőleg el nem adják, mert nagy jövő áll a fiatalember előtt. Csontos Dominik és Csonka András is bármikor megugorják az NB1 szintjét, elöl pedig két nagy tehetség Lisztes Krisztián fia, ifjabbik Lisztes Krisztián és a bosnyák apától származó, de magyar Damir Redzic előtt állhat komoly karrier. Hogy mi lesz Gera Dániel és az MTK-ban korábban kulcsjátékos, tavaly pedig a Kecskeméttel az NB1-et kiharcoló Katona Bálint sorsa, egyelőre kérdéses. Ők bármelyik másik magyar klubcsapatban kezdőjátékosok lennének.
  • A csapat kezd összeállni. A második edzőtáborban 3-0 a Ludogorec ellen és 4-1 a Bundesliga 2 középcsapata, a Karlsruhe ellen, amely lehetett volna sokkal több is, számolatlanul maradtak ki a helyzetek. A fanyalgók biztosan tudnak valamit mondani, amivel megpróbálják leszólni a bajnokcsapatot, de talán már maguk sem hiszik el, csak meggyőződésből hajtogatják. Az az igazság, hogy ha a Fradi két csapatot indíthatna a magyar bajnokságban, akkor a többiek a bronzéremért szállnának csak harcba. A csapat számára a bajnoki cím és a kupagyőzelem már-már kötelező feladat, a nemzetközi porondon kell úgy teljesíteni, hogy még a legnagyobb fradiellenes szakértő is csak megemelje a kalapját és hozzátegye, ahogy mindig: nagy kár, hogy nem magyar játékosokkal. Pedig aki csak kicsit is ért a futballhoz, az tudja, hogy nincs olyan magyar játékos, aki beférne ebbe a csapatba, mert vagy ott van (Dibusz, Botka, Vécsey és most már Pászka Lóránt), vagy a MOL Videotonban (Nego és talán Fiola) vagy pedig elérhetetlen és megfizethetetlen, mert külföldön játszik jóval magasabbra kvalifikált csapatokban. Reméljetőleg Rossi válogatottja mellett idén a Ferencváros is sok örömet szerez majd a nemzetközi porondon a magyar futball szerelmeseinek.
  • A Tobol pedig nagyjából a Karlsurhe szintje. Nem gyenge csapat, a magyar bajnokságban minimum a középmezőnyben ott lenne, de inkább az elején, viszont azt kell mondani, hogy kötelező feladat a Fradinak. Minden bizonnyal agresszíven fognak fellépni, megpróbálják majd tördelni a játékot, rengeteg szabálytalansággal, belépővel. Kazahsztánban meg kell alapoznia a Zöldeknek a továbbjutást, illene győzni, de a döntetlennél rosszabb eredmény nem elképzelhető. Bár már az X is jókora csalódás lenne. Ha minden klappol, márpedig miért ne klappolna, akkor legalább két góllal nyer a magyar bajnok Tobilban.

Lássuk a fogadást:

  • A Tippmixprón pedig már most lehet fogadni arra, hogyan szerepel majd a magyar bajnok az idei nemzetközi kupákban. Négy választható lehetőség van, jól látható a csoportkör szinte kötelező, az, hogy sehova nem jut be a Fradi 5,0-át ér. A BL-csoport 4,00-ás oddszon áll, az EKL 2,50 az EL pedig 3,40. Az én tippem az, hogy az Európa Liga csoportköre lehet a Fradi játéktere idén is. Bár egy szerencsésebb sorsolás és a sérülések elkerülése esetén talán lehet álmodni a BL-ről is. Ha Rebrovnak sikerült, akkor most is sikerülhet!

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából

A ZTE eddig csak egy mérkőzést játszott, de azon az összecsapáson az Honvédot regulázták meg Budapesten, ráadásul remek játékkal érték el a sikert. A fővárosi lila-fehérek előbb döntetlent játszottak a Mezőkövesddel, majd kikaptak Felcsúton a Puskás ellen.
A ZTE eddig csak egy mérkőzést játszott, de azon az összecsapáson az Honvédot regulázták meg Budapesten, ráadásul remek játékkal érték el a sikert. A fővárosi lila-fehérek előbb döntetlent játszottak a Mezőkövesddel, majd kikaptak Felcsúton a Puskás ellen.
Talán még korai kijelenteni, hogy a két alakulat, az újonc Kecskemét és a tavaly még megmenekült Mezőkövesd a kiesés ellen fog harcolni, de egyre több jel mutat erre. A matyóföldiek egy döntetlennel és egy vereséggel kezdtek, az újonc pedig két remivel nyitott. Ma egymás ellen fognak foggal-körömmel küzdeni a győzelemért.
Talán még korai kijelenteni, hogy a két alakulat, az újonc Kecskemét és a tavaly még megmenekült Mezőkövesd a kiesés ellen fog harcolni, de egyre több jel mutat erre. A matyóföldiek egy döntetlennel és egy vereséggel kezdtek, az újonc pedig két remivel nyitott. Ma egymás ellen fognak foggal-körömmel küzdeni a győzelemért.
Kicsi, sárga és savanyú, de a mienk! Mi szeretjük és azt gondoltuk, hogy nyereményjátékot hirdetünk. Ez egy összetett játék lesz, amelynek az egyik része a tippelésből áll majd, a másik része pedig egy választott játékos teljesítményéből fakad! Tehát nem csak a játékosok, hanem egy segítségül választott focista is dolgozik majd a sikerért! Az esetlegesen elmaradó meccsekre KELL TIPPELNI, ezek majd később lesznek kiértékelve, de így a helyükön megtalálhatóak lesznek! KIEMELTEN KÉRÜNK MINDEN KEDVES JÁTÉKOST, HOGY A KLUBSZIMPÁTIÁT-, ILLETVE KLUBUTÁLATOT HAGYJUK MOST KI ÉS NE TORLLKODJA SENKI TELE A JÁTÉK POSZTJAIT EZZEL KAPCSOLATOS BESZÓLÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! (SZERKESZTŐK)
Kicsi, sárga és savanyú, de a mienk! Mi szeretjük és azt gondoltuk, hogy nyereményjátékot hirdetünk. Ez egy összetett játék lesz, amelynek az egyik része a tippelésből áll majd, a másik része pedig egy választott játékos teljesítményéből fakad! Tehát nem csak a játékosok, hanem egy segítségül választott focista is dolgozik majd a sikerért! Az esetlegesen elmaradó meccsekre KELL TIPPELNI, ezek majd később lesznek kiértékelve, de így a helyükön megtalálhatóak lesznek! KIEMELTEN KÉRÜNK MINDEN KEDVES JÁTÉKOST, HOGY A KLUBSZIMPÁTIÁT-, ILLETVE KLUBUTÁLATOT HAGYJUK MOST KI ÉS NE TORLLKODJA SENKI TELE A JÁTÉK POSZTJAIT EZZEL KAPCSOLATOS BESZÓLÁSOKKAL! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! (SZERKESZTŐK)

belépés

partnerek

címkék