NB/I: Megállíthatja valaki a Fradit?

2018. Oct. 10.
Evergreen11

Lassan a harmadához érkezik az NB/I 2018/2019-es kiírása. Egy kicsit elemezgetjük az eddigi helyzetet...

h i r d e t é s ▼

  • A tavalyi ezüstérmes, a nemzetközi porondnak korán búcsút intő Ferencváros már túljutott egy edzőváltáson, és olybá tűnik, a Doll-Rebrov csere bejött a zöldeknél. A fővárosiak 24 egységgel, veretlenül, immár ötpontos előnnyel vezetik a tabellát. Érdekesség, hogy Leandróéknak idegenben megy jobban, távol a Groupamától még nem is hibáztak, odahaza viszont már háromszor remiztek. A legnagyobb kihívójuknak tekintett Vidi, mint címvédő, eddig egyelőre nem hozza azt a bajnokságban, amely elvárható lenne tőle. Csak a középmezőnyben szerepel, és teljesítménye feletébb rapszodikus. A hét végén az újonc MTK nyert nála simán. A kettős terhelésre persze rá lehet fogni a visszafogottabb produktumot, ám azért a jelenleg meglévő 9 pontos mínuszt (még ha van is egy elmaradt meccse a fehérváriaknak) a Fradival szemben nem lesz könnyű ledolgozni.
  • Az MTK újonc létére nagyszerűen menetel, és ugyanez elmondható a 2. helyen álló Kispestről is. Sokan féltették a piros-feketéket, hogy támadópárosuk távozása után visszaesnek, de ennek egyelőre nyoma sincs. A Paks a kezdei döcögést követően megtáltosodott, és már megint a felsőház tagja. Úgy tűnik, a Mezőkövesd is kitört a kiscsapat státusszból, a matyóságiak is egyre kiegyensúlyozottabban menetelnek.
  • A Loki-Újpest páros eddigi szereplése elmarad a várakozástól, egyik alakulat sem képes stabilizálni a formáját. Bár kétségtelen tény, hogy nagyon tömör a középmezőny, egy-két sikerrel több helyezést is előre lehet lépni.
  • A veszélyzónában szereplő csapatok közül a Puskás tűnik tán a legerősebbnek, már, ami a keret összetételét illeti, Benczés Miklóséknak azonban még össze kell rázódniuk. Az újonc Kisvárda olykor képes bravúrokra, Dajka László társulatának a védelme azonban nem áll masszív lábakon. Ugyanez elmondható a Haladásról is, amely már 21 gólt kapott 10 mérkőzésen. Az edzőváltás már itt is megtörtént, de Horváth Ferenccel a kispadon sem tudott eddig pontot szerezni a vasi brigád. A diósgyőrieknél is meglehetősen kaotikus a helyzet - nem lepődnénk meg, ha ez utóbbi három csapatból távozna kettő jövő tavasszal...

 

h i r d e t é s ▼