2023.11. 25.

OTP Bank Liga: Mezőkövesd – Újpest (Itt a kiesés elkerülése, ott a dobogó 2.0)

OTP Bank Liga: Mezőkövesd – Újpest (Itt a kiesés elkerülése, ott a dobogó 2.0)

A Mezőkövesd szépen magára talált, ennek köszönhetően kis lélegzethez jutott, valamint Kuttor Attilát sem váltották le a válogatott szünet előtt. A folytatás sem lesz könnyű, mindjárt az első meccsen a hétközi válogatott meccsen is szereplő Csoboth Kevinnel megerősített Újpest érkezik a matyóföldi városba.

  • Már-már égett a kispad Kuttor Attila feneke alatt, de aztán két szép és megérdemelt győzelemmel kis időre fellélegezhetett az egykori remek középső védő, hiszen elkerültek az utolsó helyről. Aztán legutóbb sima vereséget szenvedtek a borsodi rangadón a DVTK ellen, így továbbra is kieső helyen áll a csapat. Minél több pontra szükség lenne ahhoz, hogy ne essen ki a Mezőkövesd. És ha nem lenne a csapatban Piscitelli kapus, valamint Stefan Drazic, Molnár Gábor és talán még Cseri Tamás (bár ő nincs jó formában), akkor biztosan keresztet vethetnénk a Kövesd jövő évi OTP Bank-ligás szereplésére. Gyanítom így is ez lesz a vége, de így még lesz lehetőség harcolni a túlélésért és hát a ZTE egyelőre nem tűnik legyőzhetetlen vetélytársnak. De ehhez minden meccsen pontokra lenne szükség, ahogyan ma is.
  • Az ellenfél viszont erős és eredményes csapat. A matyóföldi gárda legutóbb tükörsimán kikapott a DVTK-tól és a mai ellenfél Újpest semmivel sem rosszabb csapat, mint a Diósgyőr! A lilák játsszák a sokmozgásos, lendületes támadó stílust, amiben Tajti Mátyás az irányító, Csoboth Kevin pedig válogatott formában játszik. Ljujic felépülését már nagyon várják a liláknál, mert Ambrose hol belövi a helyzeteket, hol nem. Vignjevic mester fiai három vereségen vannak túl, három nehéz ellenféllel szemben. Előbb sima 3-0 a Derbin, aztán 2-1-es bukta Székesfehérváron, majd legutóbb hazai pályán szintén 1-2 a Puskás ellen! Ezek után mindenképpen vissza kellene találni a győztes útra, mert hiába a dobogó a lilák célja az idényben, elég még két vereség és máris a kieső zóna érkezik teljes sebességgel.
  • Ahogyan az előbb a ZTE-DVSC meccs esetén, úgy itt is elmondható, hogy a keretek minőségbeli különbsége a vendégcsapatnak kedvez, viszont a hazai pálya előnye némiképp kiegyenlíti az esélyeket. Ha a lilák belövik az adódó lehetőségeiket, mert abból mindig van több is, akkor simán nyernek majd. De ha elszórakozzák majd a gólhelyzetes szituációkat, akkor a szívós és harcos Mezőkövesd élén a gólvadász Draziccsal könnyen gondot okozhat majd!

tipp
Mezőkövesd – Újpest
Újpest nyeri a meccset | 2.22 | (7/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
rommell 2023-11-25 21:17:53
Gyökér "deszkások" .
prigioni 2023-11-25 22:26:38
Neked mindenki gyökér aki kap rgy "négyest"?
surda64 2023-11-25 09:36:28
Ezt gondolom....

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.11.25. 19:30
Mezőkövesd - Újpest
Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2,5
Igen és több, mint 2,5
2.01 4 - 0
Tét 100
Kihagyott nyeremény 201

további tippjeink a Foci világából