2020.12. 13.

OTP Bank Liga: Pintér tábornok hadserege!

OTP Bank Liga: Pintér tábornok hadserege!

Három meccse érkezett Pintér Attila, a keménységéről és szókimondásáról elhíresült edző, korábbi szövetségi kapitány Mezőkövesdre, azóta két vereséget és egy győzelmet ért el a gárda. Ma egy fontos mérkőzés következik a Paks ellen.

MEZŐKÖVESD - PAKS
2020.12.13. 14:30

  • A Paks immáron jelentősen túl van az edzőváltás miatti változásokon. Bognár György remekül illeszkedett bele a paksi csapat életébe, a társaság jól reagált az érkezésére. Szakmai döntései néha bár furcsák voltak, de abszolút beváltak és indokoltak voltak. Bödét hátravitte a védelemben, nyilván Dani mozgása még a fénykorához képest is lelassult, de fizikai ereje, hajtása és jelenléte fontos a csapatnak. A másik húzás pedig az volt, hogy Hahn Jánost ott játszatja, ahol ő a legjobban szeret és ezáltal ki is jön belőle a jó teljesítmény, ami gólokban manifesztálódik. Kisvárdán ugyan kikaptak, majd Újpesten döntetlen lett, de legutóbb ismét nyertek, ráadásul a MOL Fehérvár ellen tartották otthon a pontokat, ami mindenképpen tartásra és jó taktikára utal. No meg arra is, hogy a Vidi jelenleg messze alulmúlja magát. 
  • A Mezőkövesd ellenben csak néhány mérkőzést játszott Pintér Attila keze alatt, ebből egyet nyertek meg a DVTK ellenit. De Pintér egy egészen más taktiválal játszik, mint korábban Kuttor. Az egykori ferencvárosi kőkemény védő áttért a számára oly kedves 4-4-2-es harcmodorra, valamint a tolódásos taktikára. Ezt még alaposan be kell gyakorolni, de abban egészen biztosak lehetünk, hogy a fegyelem az megvan, valamint a csapat stílusa némiképp agresszívebb lesz. 

Két teljesen más stílusú csapat lép ma pályára, egy könnyed, támadófocit játszó Paks és egy statikusabb, massszívabb védekezésből építkező Mezőkövesd. Azt gondolom, hogy a védelmi szakasz már működni fog, nem sok lehetősége lesz a Paksnak gólt szerezni. Az Under 3,5 gól nem túl magas-, ám alacsony kockázattal bír. Szelvénykiegészítő tippnek szánom.

 

tipp
Mezőkövesd - Paks
Gólszám 3,5 | Kevesebb, mint 3,5 | 1.33 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Mezőkövesd - Paks

2020. 12. 13. 14:30 | NB I Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Mark88 2020-12-13 16:54:45
Kedves tipplap.hu és Pákász!
Egy ideje figyelemmel követem az oldalt és a megjelenő tippeket, nagyra becsülöm, hogy ingyen próbáltok segíteni sportfogadásban kevésbé jártas embereknek, illetve hogy egy fórumot sikerült kialakítani hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberek számára, ami sokszor végtelenül értelmes és konstruktív beszélgetésekhez vezet. Az oldalon (ugyanúgy, mint az életben) vannak jobb, rosszabb tippek, vannak váratlan történések, amik befolyásolják a kimeneteleket, van hogy elmegy az 1,30as odds, és van hogy bejön a 6,50, ez nem szorul különösebb magyarázatra annak, aki ezzel tölti a mindennapjait.
Viszont véleményem szerint ez egy olyan választott út, ami kötelességgel is jár, éppen ezért a kritikának is helye van, ha az nem abban merül ki, hogy elment amit mondtál ezért nem értesz hozzá, remélem ebben egyetértünk. Éppen emiatt a konkrét tippet vonatkozóan, nem bántásból, hanem visszajelzés gyanánt szeretnék írni két mondatot, ami talán gondolkodásra sarkall téged vagy titeket azzal kapcsolatban, hogy mi szorulna esetleg változtatásra a jövőben, ha van kedvetek erről nagyon szívesen megosztom a gondolataimat hosszabban is, de most álljon csak itt ennyi:

Egy Bognár György vezette csapat mérkőzésére soha és semmilyen körülmények között nem ajánlunk undert, főleg nem azzal a felütéssel hogy alacsony kockázattal bír. Az 1,33-as odds egy olyan tréner csapatára, akinek a filozófiája a nem játszunk döntetlent, és mindegy mennyit kapunk rúgjunk egyel többet nem lehet helyes. 12 paksi mérkőzésén 7szer jött le 3,5 fölé az végeredmény, de három és fél évre visszamenőleg érdemes ezzel kapcsolatban megnézni a Budaörs meccseit, ezzel nem szaporítanám itt a sorokat. Aki esetleg közelebbről ismeri, tudja róla, hogy szokása akár megbüntetni a játékosait akkor is, ha két gólos előny tudatában nem teljes erővel a gólszerzésre koncentrálnak. Nyilván egyetlen sportfogadó vagy elemző sem tudja személyes kapcsolatra alapozni minden tippjét, emiatt viszont érdemes a statisztikára alapozni, és következtetést nem megérzésekből levonni. Vagy ez esetben jelezni, hogy az 1,33 akár könnyedén meg is lephet. Sokan követnek titeket, lesz még sok jó és rossz tippetek a jövőben is, de kérlek titeket gondoljátok át, hogy adott esetben mivel lehetne javítani ezeken a dolgokon. Köszi, hogy elolvastátok.
Pákász 2020-12-13 19:48:07
Kedves Mark88!
Én Pintér csapatainak stílusára és a hazai pályára alapoztam a véleményem. Bognárt nem ismerem ennyire, mint te. A meglátásom most nem jött be. De ezek gondolatok, vélemények! A lényege pont az lenne, hogy megindul a beszélgetés és mondjuk jön egy ilyen alapos és valóban jó infók birtokában lévő ember, mint Te (és ezt teljesen őszintén mondom!) és beírja a kommentek közé az infóit. Előre. Akkor lehet, hogy én magam mondom azt, hogy van benne valami, gondoljuk át.
De elfogadom a kritikádat és külön köszönöm azt, hogy normális hangvétellel tetted ezt! Sőt, ha megengeded, ezt az információdat Bongárról és csapatainak stílusáról legközelebb figyelembe veszem, sőt fel is használom. Viszont a Fradi megy Paksra.... Na majd még kitaláljuk. Tényleg a Paks - Fradira írhatnál valamit majd!
Sporttársi üdvözlettel!
Mark88 2020-12-13 21:35:42
Kedves Pákász!
Köszönöm, hogy nem csak annyival reagáltál, hogy legközelebb írjál előtte. Pintér valóban sokkal eredménycentrikusabb edző, és a pozíciójuk könnyen vezethetett volna egy 90 perces antifocihoz, de emlékeim szerint meglepően gólgazdag meccseket játszott néhány csapata a maga idejében, nyilván ez ennyi évvel később kevésbé releváns. Az utolsó edzői szezonjában a Puskásnál szerintem bőven 2 feletti gólátlaggal zártak, amikor kupadonto lett a vége és talán 5-6. helyen ért be a csapat a végén, vagy korábban a győri években bajnokként, de a jelenlegi garnitúra természetesen nem hasonlítható azokhoz a csapathoz. Teljesen értem, hogy miért számítottál kevés gólos mérkőzésre és egyáltalán nem akartam degradálni, amit írtál, de abból, ahogy reagáltál úgy gondolom ez neked is egyértelmű volt.
A további fogadáshoz pedig ezúton is sok sikert kívánok!
GABIBUSZ 2020-12-13 17:03:14
Minden szavaddal egyetértenék abban az esetben ha nem a végeredmény tudatában írtad volna le ezen gondolataidat!
Mark88 2020-12-13 17:21:28
Próbáltam úgy fogalmazni, hogy egyértelmű legyen a célja az üzenetnek, de megpróbálom mégegyszer. Teljesen igazad van, de nem hőzöngésből írtam le, vagy mert ezt raktam volna, vagy mert szeretek internetes vitákat kirobbantani. Sőt legkevésbé azért, hogy azt sugalljam én jobban csinálnám, vagy hogy aki csinálja az inkompetens. Egy tippnek a megítélése nem az eredmény függvénye, legalábbis én ezt vallom. Amit próbáltam kifejteni, hogy az ominózus tipp nem a 7 gól miatt rossz, hanem azért, mert az odds a kockázat függvényében a statisztikára alapozva túl alacsony. Nem tudom mi volt a tipp a múlt heti Vidi-Paks meccsre, ha ugyanez akkor az is egy rossz tipp volt, hiába lett 0-1. Ha a mai meccs 0-0, akkor is egy hibás következtetés lett volna, azon dolgok miatt, amiket leírtam. Ha szeretnéd nagyon szívesen leírom legközelebb egy meccs előtt, ha ugyanennyire hibásnak érzem, de nem ez volt a célom. Egyszerűen csak jelezni a problémát, hiszen sokan fogadnak az itt olvasott elemzések alapján.
Barnamedve 2020-12-13 19:55:22
Szia Mark!
Ahogyan mondatokba öntöd a gondolataid, az írásmódod és a szókincsed mind arra enged következni, hogy te egy nagyon értelmes srác vagy! Ráadásul remekül összegezted a meccsel kapcsolatos ismereteidet.
Talán sokunk nevében mondom, hogy nagy örömmel várnánk tőled sportelemzéseket, akár NB1-es témában is. Ha van kedved hozzá, kérlek küldd el az info@tipplap.hu címre és kirakom!

A problémát amit jelzel értem, de ez egy információs és közösségi oldal akar lenni, aminek az a legfontosabb ismérve, hogy ütköztessük az álláspontjainkat, gyűjtsük össze az információkat és alkossunk jó tippeket, aminek sokan tudunk örülni. Pákász leírja a véleményét, megosztja gondolatait és tippjeit. De ugye ez szerencsejáték, sportfogadás, ne kelljen már minden cikk végén leírni, hogy "mindenki a saját kezével nyomja meg az ENTER gombot, vagy adja be a szelvényt az ablakon, ezáltal ő maga viseli a felelősséget" Meg azt, hogy a sportfogadás, amely nem csak az erőviszonyokon és az információkon múlik. Annyi mindenből rakódik össze egy eredmény. És akkor még nem beszéltünk a bundáról, ami igenis létezik.
Mark88 2020-12-13 22:02:30
Kedves Barnamedve!
Köszönöm neked is a válaszodat és a kedves szavakat. Persze, nem lehet és nem is kell lépten nyomon előre elnézést kérni egy esetleges rossz tipp miatt, vagy jelezni, hogy a tippet megrakni, ha nem értesz vele egyet adott esetben egyáltalán nem muszáj. Csak az ajánlással kapcsolatban akartam jelezni azt általam vélt problémát, lehet hogy gyerekként (feltételezve hogy nem kizárólag 18 év felett fogad mindenki), vagy kevésbé hozzá értőként az, hogy egy tipp 8/10-es erősségű akár félrevezető is lehet, a tippadó legjobb szándéka ellenére is. Köszönöm még egyszer, hogy ilyen normális hangnemben válaszoltatok mindannyian, és további sok sikert az oldalhoz és a sportfogadáshoz!
tanyersanyi 2020-12-13 01:41:31
Alkossunk valamit.

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2020.12.13. 17:30
Fulham - Liverpool
2. félidő - Hendikep 1:0
Liverpool
2.92 1 - 1
2020.12.13. 20:15
Arsenal - Burnley
Hendikep 0:1
Arsenal
2.38 0 - 1
2020.12.13. 13:00
DVSC - DEAC
Gólszám
2-3
2.03 4 - 1
Eredő odds 14.11
Tét 100
Kihagyott nyeremény 1411

további tippjeink a Foci világából

Ez az a meccs, amihez nem kell indok, nem kell motiváció ahhoz, hogy mindkét csapat a belét is kiköpje a pályán és mindenáron nyerni akarjon! Itt ne várjunk egyetlen csapatot sem, amelyik nem akar úgy futballozni, ahogy tud valójában, ez egy igazi tökös, kemény meccs, egy DERBI!
Ez az a meccs, amihez nem kell indok, nem kell motiváció ahhoz, hogy mindkét csapat a belét is kiköpje a pályán és mindenáron nyerni akarjon! Itt ne várjunk egyetlen csapatot sem, amelyik nem akar úgy futballozni, ahogy tud valójában, ez egy igazi tökös, kemény meccs, egy DERBI!
Két csapat, ahol van koncepció, ahol, a magyar viszonyokhoz képest rendben mennek a dolgok. Két csapat, amely jövőre fejlődni akar, és előrébb akar kerülni a tabellán is.
Két csapat, ahol van koncepció, ahol, a magyar viszonyokhoz képest rendben mennek a dolgok. Két csapat, amely jövőre fejlődni akar, és előrébb akar kerülni a tabellán is.
A Fehérvár számára nagyon fontos az utolsó bajnoki, hiszen az ezüstérem forog kockán! A DVTK pedig elsősorban a szégyenteljes 0-7 miatt kell, hogy törlesszen a szurkolóinak.
A Fehérvár számára nagyon fontos az utolsó bajnoki, hiszen az ezüstérem forog kockán! A DVTK pedig elsősorban a szégyenteljes 0-7 miatt kell, hogy törlesszen a szurkolóinak.