2023.02. 12.

OTP Bank Liga: Puskás Akadémia – ZTE

OTP Bank Liga: Puskás Akadémia – ZTE

Az NB1-ben a tavaszi idényt borzalmasan kezdő Zalaegerszek ma az egyik legerősebb kerettel rendelkező és évek óta nemzetközi porondra is kilépő Puskás Akadémiához látogat. Nem lesz könnyű dolga Ricardo Moniz gárdájának.

  • A Zalaegerszeg csapata, Ricardo Moniz vezetésével olyan labdával dominálni akaró és állandó támadásban lévő stílusban játszik, amely Magyarországon teljesen hiánycikk. Pontosabban Bognár György, ha éppen van csapata, játszik ilyen elszánt támadójátékot, igaz amíg Moniz igyekszik a védelmet is stabilizálni, addig Bognár nemigen foglalkozik a kapott gólok számával, ha a lőtt találatok száma legalább eggyel több. Ez a támadó taktika azonban csak akkor működik jól, ha minél kevesebb hibával tudja a csapat végrehajtani a kiadott taktikát. Ehhez pedig minél több olyan focista kell, aki nem csak technikai tudásban kiemelkedő, hanem kellően gyors is és a játékintelligenciája is magas. Na itt a hiba, nálunk ebből kevesebb van, ráadásul Zalaegerszegen fokozottan számítanak a saját nevelésű fiatal játékosokra. Ezért kiemelten dicsérendő, hogy Ricardo Moniz jól szerepel a csapattal. A 12 csapatos NB1 sajnos olyan szoros és kiegyenlített (A Fradit kivéve), hogy elég 3-4 rossz meccs és abban a pillanatban több pozíciónyit süllyed egy csapat. De ugyanez elmondható a jó szerepelés és a felemelkedés párhuzama kapcsán. Most a Zete gödörben van, de nem gondolom, hogy ez hosszan kitart majd.
  • A Puskás Akadémia értéke és erőssége a játékosállomány minősége és mélysége. Minden posztra legalább két remek játékos van és több poszton is válogatott játékosok, vagy NB1-es szinten kiemelkedő légiósok szerepelnek. A szakvezetés viszont nem a legjobb, meggyőződésem, hogy egy jó edző nagyon jót tenne a Puskás teljesítménynének. Mondjuk egy Bognár György. Hogy ez irónia, vagy valós lehetőség, mindenki döntse el maga. Ezen a meccsen alapesetben Dávid és Góliát harcol majd. Hogy aztán azon kevés végkifejlet lesz-e, mint a mondában, az kérdéses, az nyilvánvaló, hogy a Puskás az esélyesebb. A hétközi kupameccsen simán tartani tudták a támadó stílusban focizó Újpestet és hát a Zete nincs valami jó formában. Ugrásszerű és sokemeletes javulás kellene a zalai gárdának ahhoz, hogy ma itt akárcsak pontot szerezzen!
tipp
Puskás Akadémia - ZTE
1X2 | Puskás Akadémia | 1.91 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Puskás Akadémia - ZTE

2023. 02. 12. 15:00 | NB I Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
LokiPeti 2023-02-12 09:38:09
Hali!
Bognár Gyuri neked gyengéd, látom!Műringyós foci az jobb?Vannak jó meglátásaid ,de ezt a vonalat nem tudod elengedni....

további tippjeink a Foci világából