2024.02. 25.

OTP Bank Liga: Újpest – Ferencváros (A Derbi!)

OTP Bank Liga: Újpest – Ferencváros (A Derbi!)

És máris elérkezett 2024 első derbije, ahol egy edzőváltáson átesett Újpest és egy nemzetközi párharcon túlesett Ferencváros csap össze. Mészöly Géza nem lett eltiltva a rasszista megnyilvánulásáért, így ott lehet a kispadon karrierjének harmadik újpesti időszakának, első derbijén. De a liláknak még így is nagyon nehéz dolguk lesz.

  • Vártam ezzel, hogy megírjam ezt az írást, ami sokkal inkább az Olympiakosz-meccs véleménye, mint a derbi előzetes esélylatolgatása.
  • Előbb az Olympiakoszról: Ez a görög csapat rengeteget fejlődött az elmúlt egy hét alatt! Mendilibar nagyon hamar megtalálta a szót a játékosaival, akik nagyon hamar átvették a stílusát. Masszív védekezés és amint lehetőség van rá agresszív támadójáték. És hát a játékosok! Egészen más az a szint, amit ezek a játékosok képviselnek. A Fradiban nincs Podence-, Horta-, vagy Ciquinho-szintű játékosok. Előzetesen azt mondtam, hogy talán négy Fradi-játékos férne be a görögökhöz (Dibusz, Varga Barni, Abu Fani és talán Zachariassen). Most már azt mondom, csak Dibusz! A többieknél van sok jobb a görögöknél. A meccs elején még kicsit óvatosak voltak a görögök, aztán amikor látták, hogy ez a Fradi most nem ütőképes, akkor bedurvultak és hatalmas nyomás nehezedett a zöldekre. A Fradi a meccs első félidejében KÉTSZER ért labdába az ellenfél tizenhatosán belül! Egy balszerencsés tizenegyest kapott a Fradi, de legyünk őszinték, ezt olcsón megúszták Pesicék!
  • És akkor a Fradi. Szerintem ezt a meccset Sztankovics elrontotta. 4-4-2 egy ilyen Olympiakosz ellen? Ez nem az MTK, ezt tudnia kellett volna! Akkor is, ha mindenáron tovább akart jutni, sokkal óvatosabban kellett volna felállni. A középpályán kevesen voltak, aztán már mindenhol kevesen voltak. Ez volt az egyik hiba, a másik pedig a két szélső védő szerepeltetése! MI A F-ÉRT nem Makreckist és Ramirezt és küldte be a kopasz szerb mester? Miért helyettük Wingót és Civicet! Erre nem tudok rájönni! Elöl kár volt Kodrót beküldeni, sokkal jobban kellett volna eggyel több középpályás! Akkor is lefocizták volna a Fradit, mert ez az Olymp nem az a szint már! Nincs ezzel baj, menni kell, csinálni kell tovább, csak ez két olyan fontos taktikai hiba volt Sztankovicstól, ami miatt az én szememben most esett az ázsiója.
  • És akkor most, hogy kiesett a Fradi hogyan tovább? Hogyan fogja Sztankovics motiválni és tűzben tartani a majdnem három kezdőnyi játékosát??? Mit fog szólni az, aki épp ül a padon, vegyük csak példának a három centert Pesic, Kodro és Barni! Mit fog szólni Pesic, vagy Kodro ha csak minden harmadik meccsen kap egy félidőt? Én NEM JÁTSZATNÉK 4-4-2-őt! Csak 4-2-3-1 vagy 4-3-3 ha olyan fölényben van a csapat. De nem kell két center. Az nem fog beválni. Ha Abu Fani mélységből Maiga mellől irányít, akkor elöl Varga Barnabás mögött mindenképp Ben Romdane játszana nálam! A széleken adnék lehetőséget Szevikjannak néha Maquinhos helyett, például most, hogy kiestek. Természetesen ez a Fradi kiemelkedik az NB1-ből, az Újpest mellett (és a többiek mellett is) csak az szól, hogy nekik nem a Fradi ellen kell nyerni! Abszolút nyugodtan, már-már tét nélkül focizhatnak, mert ha kikapnak, nincs semmi, ha nyernek az dicsőség. És ez megsokszorozza az erőt ám! Ezt várom a mai Derbin is! Az Újpest olyan jó játékkal fog előrukkolni, mint még soha idén és ez remek meccset eredményez majd. Mind a Loki-Fradin volt. De a végén kevés lesz. Mert ennyivel jobb a Ferencváros. Ha nem lesz bajnok a Fradi, akkor Sztankovicsnak mennie kell, ez nem is lehet kérdés. És akkor remélem, kapni fog lehetőséget Máté Csaba, ha addig el nem viszik. Ha pedig bajnok lesz a Fradi, akkor pedig menni kell csinálni kell tovább. Én biztosan elküldenék 7-8 embert úgy, hogy csak egyet hozok, egy váltótársat Maiga mellé, hasonló színvonalon. Mert Besic már nem ez a szint. A tippem 1-3 – Vendég és több mint 2,5 gól a mérkőzésen!

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
Újpest – Ferencváros
FTC nyer + több mint 2,5 gól a mérkőzésen | 2.19 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Szasa 2024-02-25 15:08:08
Szia! Laikusként egy válasz(lehet több is) a cikre!
Előre kijelentem nem védem Sztankovicsot! Mint több mecsen láthattuk(pl. MTK) erőlteti a 2csatárt nem véletlen, hogy jött Kodró. Többször kijelentette mérkőzés közben szeretne többféle taktikát ha valami nem működik. Sajnos nem találta el a megfelelőt azért játszott Wingo mert ő belső védő poszt mellett ha úgy hoza a mecs ki tud menni a szélre vagy ép fordítva! Valószinűsíthetően 4-4-2 volt a taktika miert, fogalmam sincs, mit látott! Civicről ne beszéljünk szerintem Rami húzódással küzdött és nem kockáztatott, bár nála Botka is jobb lett volna. Visszavágó előtt mondtam az Olympi játszott egy erős PAOK-al akit sz..á vert ez egy nagyon erős csapat azt ne is nézük kiket igazoltak! Fradista révén persze sajnálom de sajnos mi még nem tartunk itt! Szerettem volna ha nem most jön az új edző....
Szasa 2024-02-25 15:23:50
de sajnos igen, és sajnos egy olyan edzőtt hozott, aki a csapataival az első pár mecset megnyerte tehát hatalmas motivátor pszichológus és nem mellékesen egy jó edző! Nem véletlen nyert EL-át! Tudom nem a pénz focizik! Sztanko hozá képest kezdőnek számít bár irányított egy Sampdoriát(kiesett) meg a Zvezdát aki uralkodó a Szerb bajnokságban ültek az elképzelései de a Samp aki kieső jelölt volt a bajnokságban nem ment neki! Összefoglalva nem ültek az elképzelései(van ilyen) Játékosok sem azt hozták amit tudnak alul teljesítettek(szerintem) lehetett látni, hogy Mendilibar levonta a tanúságot az első mecsből és szinte mindenkit megfogott az elenfél! Sajnálom Máté Csabát! Felvetődött De Francisco neve(ha igaz volt) neki ürültem volna nagyon tapasztalt Serai A edző!
Szasa 2024-02-25 15:36:20
Senki nem hozta azt amit a bajnopkságban hoz más szint akárki akármit mond ! A bajnokikon Abu, Márki, Varga, Dibusz .... hozák a szintet és még többet is mert olyan az elenfél(nem megbántva őket)! Ez már egész más szint szinte senki nem férne be ebbe a Görög csapatba! Eltünteték az öszes játékosunkat és csak erőlködtünk, de ma!! Szükség van egy erős Újpestre a fejlődés miatt is. Talán lesz egy jó mecs a Fradi miatt mert megviselte kisé a kiesés és a játék meg ha kiad mindent magából az UTE! Fradi sikert várok mert ez a Fradi jobb mint az Újpest, játékosilag is! Varga betalál! Remélem nem rontja el a taktikát bár rossz taktikával is nyerni kell! Bocs, hogy hosszú lett!
eden12 2024-02-25 15:04:53
✌️😎

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2024.02.25. 17:30
Újpest - FTC
1X2 + Gólszám 1,5
Vendég és több
1.68 0 - 5
Tét 1000
Nyeremény 1680
tozso001 2024-02-25 10:12:08
⚽️⚽️

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2024.02.25. 17:30
Újpest - FTC
1X2 + Mindkét csapat szerez gólt
Vendég és igen
3.10 0 - 5
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 3100
Elender 2024-02-25 09:45:36
Tökéletesen leírtad az Olympiakosz elleni hibákat, nem is értem ezt a kérdést miért nem tette fel senki eddig Sztankivicsnak. A két csatáros játékot az MTK ellen próbálta játszani a Fradi, ott sem működött, 1-1 volt a félidő. Félidőben Kodro le és visszaállt a Fradi a jól megszokott és hatékony 1 csatáros játékra. A 2. félidőben szétszedték az MTK középpályáját, végeredmény 5-1.
Nem azt mondom, hogy ugyanez lett volna most is, de alapból óriási hiba volt 2 csatárral kezdeni, az meg hogy egy félidőn keresztül nem vette észre, hogy a középpálya halott és Pesicet hozta be Kodro helyett olyan hiba volt amit laikusként is nehéz értelmezni. Wingo és Civic kezdőként szintén vicc. Ezeknek köszönhetően olyan minuszról indult a Fradi hogy csoda volt a "csak" 0-1.
Almaspite 2024-02-25 09:07:53
Ezt az opciót 3,50-el adja a pro oddsrakéta néven. Ha valaki észnél van, akkor ezt meg lehet lovagolni fix nyereményért!

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2024.02.25. 17:30
Újpest - FTC
Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2,5
Igen és több, mint 2,5
2.01 0 - 5
Tét 1000
Kihagyott nyeremény 2010
Lalika 2024-02-25 11:57:11
Baromi magas szorzó. Azért a zrt se hülye…lásd tegnap a Fehérvár mérkőzést. Mintha rendelésre ment volna a piros és öngól kombi. Pedig mérkőzés kép alapján az sima Fehérvár lett volna….volna…
Dynamo 2024-02-25 06:35:05
Ne haragudj, de Ben Romdhane bűn rossz volt mind a két nemzetközi meccsen!!! Nagyon kilógott - lefelé...
zsoma88 2024-02-25 06:27:54
.

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2024.02.25. 17:30
Újpest - FTC
1X2
FTC
1.55 0 - 5
Tét 1000
Nyeremény 1550
Baggio 2024-02-25 06:27:16
Szerintem egy picit nagyobb az arc előtte, mint a reálisan várható teljesítmény. De amit az utóbbi 5 évben csináltak az dicséretes. Az előzetes esélyek alapján meglepetés lenne, ha az Újpest tudna pontot szerezni ma, de nagyon jó játék várható tőlük. Mindig hagyományosan feltüzelik magukat a derbire, benne lehet egy jó kis 2-2-es döntetlen.

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2024.02.25. 17:30
Újpest - FTC
1X2
Döntetlen
4.35 0 - 5
Tét 100
Kihagyott nyeremény 435
surda64 2024-02-25 08:33:18
Hajrá Violák!!!....👏👏

további tippjeink a Foci világából

Kipukadt a Gézabá, mint motivátor feliratú lila lufi és csak az a szerencse, hogy már nincs sok a bajnokságból. Mert a Kisvárda feljavulásával még akár küzdeni is kellene a kiesés elkerülése ellen. Így már biztosan bent marad az Újpest, aztán majd nyáron meglátjuk, hogy a pénzt is olyan bátran és bőkezűen adja majd a MOL-vezér, mint az kacagtató sajtónyilatkozatokat! Mert kelleni fog…
Kipukadt a Gézabá, mint motivátor feliratú lila lufi és csak az a szerencse, hogy már nincs sok a bajnokságból. Mert a Kisvárda feljavulásával még akár küzdeni is kellene a kiesés elkerülése ellen. Így már biztosan bent marad az Újpest, aztán majd nyáron meglátjuk, hogy a pénzt is olyan bátran és bőkezűen adja majd a MOL-vezér, mint az kacagtató sajtónyilatkozatokat! Mert kelleni fog…
Ha a Ferencváros megnyeri a Magyar Kupát is, akkor az NB1 ezüstérmese a nyáron az Európa Liga selejtezőjében indulhat és egy esetleges jó szerepléssel akár bekerülhet az EKL-csoportkörébe is! Úgy kellene ez a magyar labdarúgásnak, mint egy falat kenyér! Grzelak irányításával a Vidi immáron reálisan képes lehet rá!
Ha a Ferencváros megnyeri a Magyar Kupát is, akkor az NB1 ezüstérmese a nyáron az Európa Liga selejtezőjében indulhat és egy esetleges jó szerepléssel akár bekerülhet az EKL-csoportkörébe is! Úgy kellene ez a magyar labdarúgásnak, mint egy falat kenyér! Grzelak irányításával a Vidi immáron reálisan képes lehet rá!
Van különbség a Mezőkövesd és a Kisvárda kiesése között. A Szabolcs-megyei gárda az utolsó leheletéig küzd és javulást mutat, míg a Kövesd szánalmas döntésekkel és szánalmas játékkal ereszkedik alá az NB2 purgatóriumába. Ma a KTE pontot tesz a vergődés végére.
Van különbség a Mezőkövesd és a Kisvárda kiesése között. A Szabolcs-megyei gárda az utolsó leheletéig küzd és javulást mutat, míg a Kövesd szánalmas döntésekkel és szánalmas játékkal ereszkedik alá az NB2 purgatóriumába. Ma a KTE pontot tesz a vergődés végére.