truegeri

Regisztrált: 7 éve
Hozzászólások száma: 67 db
Tippek száma: 0
Havi pontszám -
Aktuális havi ROI -

Hozzászólások

truegeri 2018-07-15 14:45:59
Jó volt látni újra egy kiélezett Rafa - Nole csatát, én úgy vezettem fel magamban azt a meccset, hogy aki azt a meccset hozza, az a tornát is fogja. Előrehozott döntő volt véleményem szerint, és ha már nem Rafa jutott tovább, szurkolok Djokonak hogy húzza be, kell a férfi tenisznek újra egy erős Novak.

Plusz nálam valahogy nem illene bele a képbe egy Anderson féle Wimbledon győzelem, nem lenézve őt, vagy bármi ilyesmi, de egyszerűen nem az a kaliber.

Még egy sima 3-0-át is el tudok képzelni a szerbnek, nagyon erősnek láttam Rafa ellen, idézte régi önmagát némely helyzetekben.
truegeri 2018-03-27 22:14:05
Kerber sajnos egyáltalán nem meglepő, tegnap már Wang ellen is épphogy továbbcsúszott, rengeteg hibázott, ha egy komolyabb játékos van ott, akkor már tegnap kiesik.

Akkor még vele tartottam, ma viszont már inkább kihagytam, Chung viszont szépen hozta amit kell, ahogy tegnap Kyrgios is 1.40-ért. Remélem sikerült túljutni Zvereven, mert utána a Shapovalov/Coric (még hogyha Denisz a komisz már lepte meg őt/meg egyben engem is :D) meccs győztese ellen egyértelműen ő lenne a favorit a negyeddöntőben, így simán összejöhetne neki egy elődöntő.
truegeri 2018-03-18 10:29:00
Üdv Mindenkinek!

Nadalosként is úgy érzem, kötelességem újra fejet hajtani a svájci kolléga előtt!
36 évesen így kaparni, küzdeni, mintha bármi is múlna ezen a meccsen (a világelsőséget ugye már magával az elődöntőbe jutással megvédte), ez egészen elképesztő. Az érzésem végig az volt a meccs alatt, és főleg után is, hogy rajta kívül még egy embert tudnék elképzelni, aki továbbverekedné magát innen is (ugye a spanyol kedvencre gondolok itt ezalatt), mindenki más kizúgott volna egy ilyen színvonalon játszó Coric ellen. Persze, előtte is meg kell hajtani a fejünket, mert én kb. a Chung utáni mérkőzés után azt gondoltam, hogy Fed leüti a fenébe a pályáról, ehhez képest a meccs java részében ez fordítva történt.

Nem mellesleg, nem kis összeget sikerült megmenteni a számlámról az 'öregnek', így ezért külön köszönet Neki, mindamellett hogy a meccs folyamán én már egy jó párszor széttéptem a virtuális szelvényemet :D

Döntőhöz kapcsolódóan viszont én azt mondom, hogy DelPo megfogja szakítani ezt az óriási sorozatot. Elég esélyes egy ugyan ilyen brusztolós, 2 órás meccs, azt pedig szerintem már nem bírná el még egyszer Roger. Már a tegnapi se nagyon felfogható, hogy honnan jött az az energia, amivel megfordította a meccset, egyszerűen tényleg nem ember.

DelPo Raonic elleni meccsét nem láttam, viszont a statokat és a játékidőt nézve nem nagyon hagyott sok nyitott kérdést, elég simának tűnik az a 6-2, 6-3.

1.33-ért nem éri meg Roger győzelme, 3.40-ért viszont annál inkább az argentin sikere.

Tippem: 2-1 DelPo-nak.

(Szívem szerint viszont a tegnapi performansz után, nagyon szurkolok a svájci sikeréért, de ez csak a szív, a logika sajnos az ellentettjét mondatja velem.)
truegeri 2017-10-05 22:10:04
Rafa szerintem megfogja Isnert, egy darabig tarthatja a szervával meg az ászokkal a lépést a spanyollal az amerikai, de nem fog minden játékban 4 ászt illetve 210-es szervákat ütni.

Főleg Nadal ellen, aki ugye még azt is visszaadja, amit nem lehet, túl nagy kockázatot kell vállalnia, el fogja ütni magát.. kb mint ma Khachanov, még ha az amerikai azért jóval rutinosabb is.

Dimitrov véleményem szerint veri Agutot, egyszerűen jobb játékos.

Kyrgios kemény meccset vívott Darcisszal nem is olyan rég a Davis Cup-ban, úgy hogy az elég necces meccs, még ha a Kingnek illene is lehoznia.
truegeri 2017-10-05 12:46:43
Gofri eleg nehezen hozta a dolgot, de azert szerencsere kelloen odafigyelt a vegen hogy behuzza.

Rafa remelem veri az oroszt, illetve a holnapi Dimitrov - Bautista-Agut meccsrol erdekelne a velemenyetek :) 1.72-ert kar lenne ott hagyni a bolgart, mar pedig nalam egyertelmuen par kategoriaval feljebb van mint a spanyol.
truegeri 2017-09-16 15:23:26
Úgy tűnik, Kyrgios barátomra csak akkor érdemes fogadni, ha van valaki mellette a pályán (jelen esetben ugye Lleyton Hewitt.)
Nem gondoltam volna a harmadik, tiebreakes szett elveszítése után hogy innen még visszajöhet, vártam a szokásos elpüfölök mindent a fenébe mentalitást, erre okosan, koncentráltan bedarálta Darcist.

Kár, hogy a GS-eken nem lehet ott valaki mellette a székben, aki letudja nyugtatni, rengetegszer látszott hogy mondta neki Hewitt, hogy nyugi, rá se ránts, csináld tovább, és nem is puffogott tovább a King, hanem ment és csinálta.

Ezt egyébként nem tudom, miért írtam le, csak úgy kijött belőlem :D
truegeri 2017-03-30 20:53:29
Én csak egy dolgot szeretnék: Federer (felőle nem sokat kétségem van), illetve Kyrgios is hozza a saját meccsét, és akkor összejöhet a várva várt meccs, ami Indian Wellsben elmaradt..

Nem gondoltam volna, hogy az AO utáni blamát követően ezt fogom írni, de jelenleg csak Nickben látom azt, hogyha csúcson pörög, akkor megverheti a svájcit, egyébként az 'öreg' megint hengerelni fog.

Igaz, ha Rafával fut össze, csak kitalálnak már valamit a spanyolnál is így két zakó után :)
truegeri 2017-02-18 00:49:46
Szimplán csak egy újabb olyan nap, amikor az ellenfél élete meccsét tolja. Meg sem lepődök már.
truegeri 2017-02-17 10:35:24
Nyereményben gazdag napot kívánok mindenkinek ;)

Köszi TraSh a Thiem féle elemzést, épp kérdezni akartam, hogy látta-e valaki játszani az osztrákot tegnap, nekem sajnos nem volt módomban megtekinteni.
Alapból a két játékos között nagy a különbség, de ha Thiem még jól is játszik, akkor végképp nem kérdés :)
Igaz kicsi az odds, de nekem kiegészítőnek tökéletes.

Kei barátom a másik akin filózok, Sousa vett már ki a zsebemből pénzt, azóta mindig meggondolom kétszer is, hogy tegyek-e ellene.. de mivel Nishikori személyében azért minőségi játékosról beszélünk, így talán belefér.
truegeri 2017-01-28 21:41:43
Holnapra: Rafa, szerintem befogja darálni a svájcit, főleg fizikálisan.
Igaz, valszeg most lesz az első olyan döntő, amit ha Nadal elveszít, nem gyújtom fel a házat, mert Federernek is tudnék örülni :D
truegeri 2017-01-25 18:22:19
Szerintem mindketten (Rafa és Roger) bebizonyították, hogy méltó helyük van még mindig az elődöntőkben,

Zverev eleve elfogyott a végére (bár megjegyzem, szvsz amúgy sem bírta volna fejben a végét), Monfilsnak esélye sem volt, míg Ranoic kb ennyit tud. Sosem értettem igazából, mit látnak benne annyira az emberek, GS-t max akkor fog nyerni, ha a nagy négyes + Wawrinka eltűnik a színről.
Viszont addigra már lehet hogy a Zverev, Thiem, Kyrgios féle generáció fog annyira beérni, hogy jobbak lesznek nála. Kitudja..

Roger engem a Nishikori elleni meccsével győzött meg, főleg hogy döntőszettben verte a japánt, ahol mindenki úgy gondolta, hogy nem fogja bírni, stb.
A Berdych elleni atomteniszről nem is szólva, mert oké, hogy a cseh egy szerencsétlenség, de az a tenisz aznap szerintem bárki ellen elég lett volna.

Az elődöntőkben viszont nagyon nehéz dolguk lesz, Dimitrov illetve Wawrinka ugyanannyira motiváltak lesznek, mint a két legenda, főleg ugye Grigor, akinek az elmúlt 2 éve egyenlő volt a nullával.
Innentől ezek már teljesen ki-ki meccsek lesznek, bárki továbbmehet.

Mindenesetre én most tényleg nagyon szurkolok egy Nadal - Federer döntőért, óriási sztori lenne, mint említettem.. és szerencsére erre van is esély :)
truegeri 2017-01-25 13:32:09
Hát ezek után nem érdekel semmi más, csak hogy lássak egy Nadal - Federer döntőt. Nagyon nagy sztori lenne, a két visszatérő..

Jó látni végre Rafát is, hogy nem csak a nála gyengébbek ellen tud jól játszani, hanem már minőségi ellenfelekkel szemben is megállja a helyét :)
truegeri 2017-01-23 20:09:42
Üdv mindenkinek :)

Hajnalra: Wawrinka, Federer, Muguruza.

Kicsit a Muguruza témához: a spanyol szépség combja már a Crawford elleni meccsen is be volt kötözve (volt szerencsém látni azt a meccset, innen tudom), azóta le ment 2 meccs, így nem valószínű, hogy nagyon hátráltatná a dolog.
ToMMo-val teljesen egyetértek, azt a meccset Angie vesztette el, nem CoCo nyerte meg. Így nálam is egyértelműen esélyes Garbine, sőt, továbbmegyek, még a tornát is behúzhatja.

Wawrinka: jobb játékos mint a francia, ez nem kérdés, a kertek alatt nagyon csúnyán meg fog érkezni szerintem.
Nem tudom már ki írta itt valamelyik nap, hogy Wawrinka bohóc, ezt annyiban cáfolnám, hogy a GS-ken nyugodt szívvel lehet rakni (szigorúan az első forduló után, ha továbbmegy), mert nagyon régen kapott ki ott olyantól, akitől nem kellene. US Open ugye tiszta (win), Wimbledonban DelPo verte meg (tőle azért ki lehet kapni), a Garroson Murray, tavalyi AO-en pedig Raonic verte meg. Azért ezek olyan játékosok, akiktől nem szégyen kikapni.

Federer: egyszer volt csoda, engem Nishikori ellen meggyőzött az öreg svájci, le fogja ütni a pályáról az idősebbik Zverevet.
truegeri 2017-01-22 15:09:21
Rég csalódtam ennyire játékosban, mint most Kerberben.. mint aki tovább se akart jutni. Ezzel szépen el is vitte a tőkémet..
truegeri 2017-01-21 19:01:41
Pliskova néni elég sok kellemetlen pillanatot okozott a mai nap folyamán (bár szerintem vannak még így egy páran), de szerencsére időben észhez tért, valahogy éreztem is hogy Ostapenko nem fogja tudni kiszerválni a meccset, szerencsére bejött :)

Így a tegnapi tippek közül mindegyik ült, kár hogy a Dimitrov/Nadal/Thiem hármast nem mertem bevállalni, de így sem vagyok elégedetlen. Főleg, hogy Rafa továbbjutott, számomra ennél fontosabb úgy sincs :)

Lássuk a holnapi, számomra szimpatikusnak tűnő tippeket:

-Murray sima lesz, ebben nincs is semmi meglepő, én viszont nem merném rakni a 3-0-át, láthattuk a mai napon akár Pliskovánál is, hogy egy szettet simán el tudnak szórakozni, plusz én egy bizonyos Nadal - Sousa 2-0-ás tippel elég nagyot égtem, így azóta megfogadtam, hogy ez a fajta eredményre való fogadás nálam kilőve.

-Wawrinka: szerintem ez a nap legegyértelműbb meccse (Murrayt leszámítva), Seppi így is örülhet hogy itt lehet egyáltalán, ha Kyrgios nem dönt úgy hogy ki akar esni, akkor már rég otthon enné a spagettit.
Darcis ellen így is elszórakozott egy szettet, illetve az utolsó kettő csak tie-breakben dölt el.
Ahogy tegnap beszéltük Paullal, Wawrinka innentől biztos hogy meghúzza, akár a végső győzelemre is esélyesnek tartom.

-Tsonga: nagyon szimpatikus játékos az angol Evans, lelkesen játszik, de véleményem szerint Jo már túl nagy falat lesz neki. Igaz, Tomic legyőzése három szettben figyelemre méltó, viszont meglátásom szerint az ausztrál annyira nem küzdött, mint amennyire tehette volna.
A francia az amerikai Sockot verte 4 szettben, aki mostanában elég jó formának örvendett, így nem hiszem hogy a fiatal angol fogja megállítani, ki fogja használni, hogy egy idézőjelesen könnyebb játékos került vele szembe.

-Nishikori: Valószínűleg elég sok ellenszenvet váltok majd ki ezzel a véleményemmel, így előre is elnézést kérek a Roger szurkolóktól, ez nem ellene irányul, egyszerűen csak próbálom reálisan nézni a helyzetet.
Berdych legyőzése parádés volt a svájcitól, megmutatta a cseh teniszezőnek, hogy merre is van a helye, megemeltem a nem létező kalapomat az 'öreg' előtt.
Viszont, szerintem Nishikori már sok lesz neki.. a japán nagyon magabiztosan jutott el ideáig, egyedül Kuznetsov ellen szenvedett meg, de mivel első meccs volt, így viszonylag érthető.
Agresszivitásban, a játék minőségében összehasonlíthatatlan a cseh játékoshoz képest, ég és föld. Alapvonalról iszonyat stabil, a tenyerese brutális, és ahogy Fed is mondta maga, neki van az egyik legjobb fonákja a mezőnyben.

Nem is ragoznám túl, én úgy érzem, hogy a japán befogja húzni ezt a meccset, nem könnyen, de befogja.
Talán itt a 3,5 szett over tényleg jó választás lehet, olyan mészárlást Fed biztos nem fog tudni végrehajtani, de Nishikorit se érzem, hogy 3 szettben nyerjen. Akár egy 5 szettes klasszik is kinéz, már nagyon várom :)

A lányoknál Muguruza, illetve Kerber továbbjutását várom. A spanyol hölgy (aki egyébként nagy kedvencem), kicsit olyan mint Wawrinka, vagy kiesik az első fordulóban (esetlegesen a másodikban), vagy messzire megy egy tornát. Cirstea nem lehet számára akadály.

A német világelsőnek viszont elég necces meccscet jósolok, simán benne van a döntőszett. CoCo nagy ütő, és ez a stílus (lásd Pliskova, még ha sikerült is őt legyőzni a legfontosabb meccsen) nem nagyon fekszik neki.
Viszont rutinban, stabilitásban mindenképpen őt mondanám jobbnak, nagyjából úgy, mint ahogy ma Zverev-Nadal esetében.

Összefoglalva: Wawrinka, Tsonga, Nishikori, Muguruza, Kerber, őket várom továbbjutónak.
(meg persze Murray, de az 1.01-es oddsal kizárt, pontos eredmény pedig személy szerint kilőve, bárki elaludhat egy szettet, és akkor borul az egész.)
truegeri 2017-01-20 19:50:39
Ahogy néztem hajnalban Wawrinka meccsét, tökre rám támadt az a feeling, hogy megint be fogja húzni.
Egyszerűen ha túl szenvedi magát az első pár körön, akkor annyira belendül, hogy nem lehet megállítani :D
Nézve az ágrajzot, papírforma szerint Tsonga lehet neki a következő (ha csak a fiatal Evans máshogy nem gondolja, nem esélytelen a srác), utána pedig a Murray/Federer/Nishikori hármas valamelyike, és ugye még a döntőben Raonic/Monfils/Nadal.

Hát a fene tudja.. végülis nekem tényleg mindegy, csak Nadal nyerjen, a többi nem érdekel :DDD :)
truegeri 2017-01-20 17:58:20
Leírom én is a hajnali meccsekkel kapcsolatban a gondolataimat, hátha valaki lát benne fantáziát :)

Monfils, Raonic, Serena, Pliskova. Úgy gondolom, ezeket kár is ragozni, számomra mindegyik simán továbbjutó.

Amik elgondolkodtatóak:
-Thiem: jól játszik most az osztrák srác, viszonylag keveset is töltött eddig a pályán, én mindenképpen esélyesnek tartom a francia Paire ellen. Igaz, nálam Paire is abba a kategóriába tartozik, amibe Fognini, ha akar teniszezni akkor nagyon tud, de szerintem jóval jobb játékos Thiem, már most.

-Dimitrov: kezdi szerencsére összeszedni magát a bolgár, Brisbaneben tornát nyert, olyanokat verve mint Thiem, Raonic, vagy a döntőben Nishikori,
Kettőjük közül nálam egyértelműen Grigor a jobb játékos, vélhetően ezt a pályán is megfogja mutatni.
Erre a meccsre még a 3,5 szett over is jó választás lehet, Dimitrov a dél-koreai Chung ellen is elszórakozta az első szettet, Gasquet pedig van olyan jó játékos, hogy egy szettet azért el vegyen a bolgártól.

-Nadal: végére hagytam a nagy kedvencemet, megpróbálok egy teljesen elfogulatlan véleményt formálni a meccsről.
Az elmúlt időkben rengetegszer mondtam én is, és mások is, hogy 'Na majd most!', visszatér a régi Rafa.. aztán valahogy mindig fennakadt valami akadályon.
Megmondom őszintén én most is ezt érzem, viszont szerintem most tényleg sokáig fog menetelni.
Nagyon jól szervál, a tenyerese kezd visszajönni, már nem rövidül le minden labdamenetben, és látszik a szemében a tűz. a sikeréhség.
Az ifjabbik Zverev nagyon jó játékos lesz, nem kérdés, de véleményem szerint Rafa most meg akarja / és remélhetőleg meg is fogja mutatni, hogy még nincs itt a váltás ideje, és neki továbbra is helye van a legjobbak között. Nem beszélve Djokovic kieséséről, ami őt is még jobban motiválhatja, bár nem hiszem hogy a motiváltság nála valaha is gondot jelentett.
Volt szerencsém mindkét itteni meccsét élőben figyelemmel követni, és számomra nagyon magabiztosnak tűnt, és Moya jelenléte is nagyon jót tehet neki.

Aki esetleg nem olvasta végig, itt az egyszerűsített változat:

Erős tippek: Raonic, Pliskova, Serena, Monfils.

Másodvonalú, kiegészítő tippek: Nadal, Dimitrov, Thiem.

Úgy hogy Paul, kivételesen remélem nem lesz igazad Nadallal kapcsolatban, és sokáig fog menetelni ezen a tornán :D
truegeri 2017-01-20 11:13:54
Tomic ilyen keményen tolja? Ezt nem vágtam.
Feljön az ember egy tippelős oldalra, aztán miket meg nem tud.. ezért is érdemes ide járni ;)
Kyrgios legalább csak alapból egy kókler, ő róla nem olvastam ilyeneket :D
truegeri 2017-01-20 10:12:28
Kíváncsi leszek, mit kezdenek ezzel az ausztrál generációval.. mind Kyrgiosban, mind Tomicban meglenne a kellő tehetség, viszont fejben olyan szinten gyengék egyenlőre, hogy az valami hihetetlen.
Talán Kokkinakis az, aki a tehetség mellett fejben is ott van, talán a tavaly előtti US Openen volt egy meccs Gasquet ellen, ahol megsérült, de addig ment, próbálkozott, míg lépni alig tudott.
Így kénytelen volt feladni, de legalább mutatott némi küzdőszellemet, ami a fentebb említett két úriember sem ártana, ha benne lenne.

Mivel Kyrgiost én ráadásul még csipázom is (a legnagyobb kedvenc Rafa mellett, micsoda kontraszt, a két véglet :D) , így nagyon remélem hogy nem jut olyan sorsra mint Fognini, aki ha akar is teniszezni akkor simán TOP 5 lenne, így viszont hébe-hóba megver egy klasszist, aztán ennyi.
truegeri 2017-01-18 16:35:30
Üdv Paul! :D
Hát igen, mostanában nem nagyon volt időm fogadni (meg nem is volt miből igazából :D), de az AO-t én sem hagyhatom ki :D

Mindenesetre titeket még ha inkognitóban is, de olvastalak ;)
truegeri 2017-01-18 15:47:20
Ha Kínában megcsinálsz egy ilyet, már az sem védhető semmivel, de hogy pont hazai pályán.. akármennyire is csípem, elérte hogy tiltólistára tegyem fogadás szempontjából, pedig még itoljára megbíztam benne.

Mint aki 2-0, 4-4-ig megmutatta, hogy lesimázza az ellenfelét, utána meg leszarta az egészet. Tisztán látszódott rajta, hogy ki akart esni. (Megjegyzem még így is majdnem továbbment, ebből is látszik hogy mekkora ász lenne, csakhát az a bizonyos fej..)

Mondjuk ha Ajlát szeretgethetném minden nap, engem sem érdekelne sok minden más :D
truegeri 2016-11-18 23:15:32
Kei helyében ki sem álltam volna, oké, hogy mégis csak egy VB, de egy több mint 3 órás Murray elleni mérkőzésből érkezve úgy, hogy holnap egy verhető Noleval játszik, én meghúztam volna.

Jelenleg simán benne van a döntőszett Cilic ellen, az meg nsgyon nem kéne a holnapi derbi előtt.

Plusz, a szervezők helyében valahogy csak megoldanám, hogy mindenki legalább 1 pihenőnapot egységesen kapjon az elődöntők előtt, hogy viszonylag egyenlőek legyenek az erőviszonyok, főleg így az év végén, egy gyötrő szezon után.
truegeri 2016-11-14 17:28:32
Wawrinka, ezért kár volt elutazni Londonba. Ritka mikor valaki ennyire felidegesít (pedig közöm nem volt fogadás szempontjából a meccshez, meg amúgyis a japán kollégának szurkoltam), hogy elkora tehetséggel hogy lehet kirakni ekkora trágyát a pályára.
Ez nem méltó a világbajnoksághoz.. remélem azért összeszedi magát a másik két meccsre, bár szerintem csak Cilic ellen lesz esélye, Murray kifogja készíteni idegileg.

Nishikorinak meg remélem a karrierje során lesz legalább egy olyan év, ahol nem hátráltatja semmi sérülés, mert az én szememben simán GS győztes alkat. Sőt..
truegeri 2016-11-12 16:49:46
A Spurs nem volt mostanában jó formában, viszont szerintem a hajnali győzelem adhat nekik akkora lökést, hogy lendületből behúzzák a Rockets elleni meccset is. Igaz hogy back2back, ez meg a Houston mellett szól.

NBA-ben Bullst néztem ki, Wizardsnál nem lesz Wall, plusz b2b.

Ha már USA: Conor McGregor 1.8-ért egész jó, szerintem elveri az amerikai kollégát.
truegeri 2016-09-06 21:18:30
Lehet hogy ToMMo azonnal rám fog cáfolni, mert egészsen biztosan több női meccset lát mint én, de akárhányszor Kerbert látom játszani, a szervája mindig feltűnik, hogy mennyire letisztult, precíz mozdulattal adogat.. Nem is sűrűn látom kettős hibát ütni.

Na, nem mintha ennek bármi jelentősége lenne, csak egy észrevétel :D