2019.08. 14.

ATP Tour: Kacsa vagy Gyros?

ATP Tour: Kacsa vagy Gyros?

Magyar idő szerint, csütörtök hajnali 2:30-kor, a Cincinnati Mastersen ma egy rendkívül tehetséges, ám forrófejű teniszező, Nick Kyrgios (27.) és egy szintén nagy tálentummal megáldott játékos Karen Khacanov (9.) találkozik egymással. Remek és látványos mérkőzésre számíthatunk, lássuk mit várhatunk sportfogadói szempontból.

hirdetés

TENISZ, CINCINNATI, FÉRFI EGYES 
2019.08.14. 17:00
K. NISHIKORI - Y. NISHIOKA

  • Az orosz már 19 évesen nagyon nagy tehetségnek számított. Azóta eltelt négy év és immáron a TOP10 tagja. Rendkívül higgadt, fizikailag erős, univerzális játékosról beszélünk. A kemény borítást kedveli a legjobban, de salakon is megél. Remekül adogat, ezt magassága és erős fizikuma segíti, az alapvonalról hatalmas erővel küldi vissza a labdákat, jó a fonákja is, de legnagyobb erőssége a pörgetett tenyeresei, amivel pontjainak zömét szerzi. Az idei nyári keménypályás szezonja eddig felemásra sikeredett. Washingtonban kikpott a második körben Tsongától, majd Montrealban egészen a elődöntőig menetelt, ahol honfitársa Medvedev állította meg. Itt Cincinnatiben az első körből játék nélkül érkezett, első meccsét fogja játszani. 

  • Nick Kyrgios a tenisz egyik legtehetségesebb képviselője.  Zseniálisan képes játszani, ha éppen fejben is rendben van! A görög apától és maláj anyától, de Ausztráliában született Nick először a kosárlabdával próbálkozott, aztán amikor átnyergelt a teniszre, hamar kiderült mennyire tehetséges. Az első ITF-tornáját megnyerte, innen pedig egyenesen fölfelé vezetett az útja. Paul Annacone, Federer edzője mondta róla, hogy olyan istenáldotta tehetségről van szó, amilyet Fedex színre lépése óta nem látott a világ! Nagyon erős és rendkívül pontos szervákat ad, jó a tenyerese és az egész mezőnyben az egyik leghatásosabb fonákot üti. Noha adottságai a kemény- és gyors pályákon jönnek ki igazán, salakon is jól megvan. Egyetlen hátránya a mentális gyengesége. Ez viszont az egész karrierjére kihat. Ha nincs ott fejben a pályán, nem megy a konecntrálás, akkor nem csak gyengén  játszik, hanem eléggé ellenszenves is lesz. Az alapjában is megosztó figura, ilyenkor rászolgál arra az utálatra, ami övezi. Beszól az ellenfeleknek, gúnyolja őket, botrányosan őrjöng. Összevész a játékvezetővel, a vonalbíróval, szitkozódik, rombol. Egyik legemlékezetesebb botránya, amikor Stan Wawrinkával közölte meccs közben, hogy a szintén teniszező Thanasi Kokkianakis lefeküdt a barátnőjével. Ha csak a tehetségét nézzük, akkor a világ egyik legjobbja, a jövő világelsője lehetne, ám a labilis idegrendszere és elviselhetetlen stíllusa miatt, valószínűleg nem lesz az. Kyrgios most éppen jó formában van. A washingtoni keménypályás tornát szenzációs játékkal, tőle nem megszokott önuralommal megnyerte, majd Montrealban, ahogyan általában a tornagyőztesekkel lenni szokott, kiesett az első körben. Itt Cincninnatiben a vele egykorú Sonegót verte két szettben. Khacanov nehezebb feladat lesz számára! 

Ez a tippem inkább a személyes szimpátia szülte, bár azt gondolom egyáltalán nem irreális. Khachanov egyik erénye a tehetsége mellett a rendkívüli higgadsága és türelme. Pörgetett tenyereseivel felőrölheti az ausztrált, aki képes lehet elveszteni a fejét és ez az orosz malmára hajthatja a vizet. Ha csak a tehetséget és a formát nézzük, akkor Kyrgios most esélyesebb, de jómagam egyrészt utálom az ilyen kibírhatatlan alakokat, másrészt azt gondolom, hogy Khacanov kihasználhatja és rámehet Kyrgios labilitására. És azért Khacanov 9. ATP-s helyét sem a szél fújta össze! Szóval ma szembemegyek a bukikkal és az orosz sikerét várom!

 

Fogadóiroda Odds
22bet.com -
bet365.com 2.10 MEGTESZEM  
Pinnacle 2.15 MEGTESZEM  
Unibet 2.20 MEGTESZEM  
tipp
N. Kyrgios - K. Khachanov
A mérkőzés győztese | K. Khachanov | 2.15 | (7/10)

kapcsolódó meccs

N. Kyrgios - K. Khachanov

2019. 08. 15. 03:25 | Cincinnati, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából

friss 6 órája Federer vs Fucsovics?
Volt már ilyen...
Volt már ilyen...
2020.01. 23. Federer évtizedei
Nem csak a nők változnak... (Fotó: atptour.com)
Nem csak a nők változnak... (Fotó: atptour.com)
Mármint Melbourne-ben, az Aus. Open háza táján.
Mármint Melbourne-ben, az Aus. Open háza táján.