2019.08. 14.

ATP Tour: Szamurájháború

ATP Tour: Szamurájháború

Szintén a Cincninnati Mastersen rendeznek ma egy mérkőzést, ahol két honfitárs-, két japán játékos néz faraksszemet egymással. A háló egyik oldalán a TOP10-es Kei Nishikori (5.), a másik térfélen pedig a feltörekvő fiatal Yoshihito Nishioka (77.) lesz. Vajon az ifjú padavan meg tudja nehezíteni a mester dolgát? Lássuk!

hirdetés

TENISZ, CINCINNATI, FÉRFI EGYES 
2019.08.14. 17:00
K. NISHIKORI - Y. NISHIOKA

  • Nishikori idén 30 esztendős, évek óta a TOP10 állandó tagja. Sikereit elsősorban a kiváló lábmunkájának és hatalmas kitartásának köszönheti! Gyors és rendkívül koncentrált, talán a mezőnyben a legnagyobb mentális erővel rendelkező játékos. Igazi szamuráj, soha nem adja fel. A szervája feledhető, egészen jó alapütésekkel rendelkezik. Minden borításon megvan, de elsősorban a kemény pályát szereti. 2014-ben döntőzött a US openen, ahol Marin Cilic három szettben megverte. Kilenc ATP-tornagyőzelme van ebből hármat keményen, ötöt fedettben, egyet pedig salakon ért el. 2019-ben megnyerte Brisbane-it tornát, ahol Medvedevet verte a döntőben.

  • A másik oldalon az apró termetű, de mozgékony japán fiatal Yoshihito Nishioka lesz. Gyors, szívós, kitartó, ahogyan a japánok általában. Szereti a kemény borítást, de nem a szervagép típusa. Sokkal inkább a kitartásával, lábmunkájával, gyorsaságával éri el sikereit. A labdákat pontosan üti vissza. Öt Challenger-tornagyőzelme van, többek közt megverte Tiafoe-t, Istomint és Jordan Thompsont is. 2017 volt a berobbanás éve az ATP Tourba. Ekkor megverte már többek között a TOP20-as Jack Sock-ot is. Aztán egy súlyosabb térdsérülés miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, de 2018-ban ott folytatta ahol abbahagyta. Ebből az évből datálódik egyetlen ATP-tornagyőzelme, szeptemberben a Shenzen Opent nyerte meg, a döntőben Pierre-Hugues Herbertet búcsúztatva. 

 

Két rendkívül hasonló stílusú játékosról beszélünk, de Nishikori jelenleg még jobb. Szívósság, kitartás, akaraterő, koncetnráció, gyorsaság. Ezen tulajdonságok jellemzik mindkettejüket. Ráadásul ismerik is egymást. Nem gondolnám, hogy a tapasztaltabb Nishikori ne tudná megverni fiatal honfitársát. Még ha az első szett némileg szorosabb is lehet, a másodikban már nem lesz kecmec. 

 

Fogadóiroda Odds
22bet.com -
bet365.com 1.80 MEGTESZEM  
Pinnacle 1.85 MEGTESZEM  
Unibet 1.88 MEGTESZEM  
tipp
K. Nishikori - Y. Nishioka
Pontos végeredmény | K. Nishikori 2:0 | 1.85 | (7/10)

kapcsolódó meccs

K. Nishikori - Y. Nishioka

2019. 08. 14. 17:00 | Cincinnati, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából

friss 7 órája Federer vs Fucsovics?
Volt már ilyen...
Volt már ilyen...
2020.01. 23. Federer évtizedei
Nem csak a nők változnak... (Fotó: atptour.com)
Nem csak a nők változnak... (Fotó: atptour.com)
Mármint Melbourne-ben, az Aus. Open háza táján.
Mármint Melbourne-ben, az Aus. Open háza táján.