2022.02. 14.

Tenisz Brainstorming (1. tenisz-szelvény) 2022.02.14

Tenisz Brainstorming (1. tenisz-szelvény) 2022.02.14

Próbáljuk meg azt a megoldást a napi teniszmeccsek kitárgyalásában, hogy egy brainstorming lesz, ahol az összes aktuális tornáról írok, de három tippet próbálok adni (ha van annyi lehetőség) amin nagyon figyelek az alacsony kockázatra is. Ezek többnyire szelvényjavaslatok lesznek. Az első tipp itt ennek a cikknek az alján, a másik kettő külön cikkben, de itt linkelem, hogy csatolva legyen. Úgy igazságos az eredményesség szempontjából ha mindhárom megjelenik.

ATP Tour: Rio Open presented by Claro, Rio de Janeiro, salak:


Itt ma három meccset rendeznek az 1. fordulóból.

  • J. Shang (663.) - P. Martinez (61.): Shang Juncheng egy 17 éves kínai srác, akinek a legutolsó meccse a westoni M25-ös ITF-tornán volt bizonyos Timo Stodder ellen, aki a 649. helyen áll a világranglistán. Nem játszott kvalit itt, fogalmam sincs, hogyan került a gyerek be egy ATP500-as torna főtáblájára! Pedro Martinez egy remek CH-lovag szintű salakos játékos, akinek három CH serlege van, mind salakról. Ez egy hatalmas vendég, de mivel fogalmam sincs erről a kínairól, már maga az, hogy kínai és csak így itt van, nem piszkálom ezt a meccset.
  • P. Cuvevas (96.)- P. Andujar (73.): A két öreg, mindössze 22 nap van közöttük, mindketten 36 évesek, a tenisz sport veteránjai. Andujarnak 11 challenger tornagyőzelme van és négy ATP-siker mind salakról, Cuevasnak 15 CH és 6 ATP ugyanez és mind salakról. Mindent tud a két öreg róka a salakos teniszről és mivel egyidősek fogalmam sincs melyik van épp aktuálisan jobb formában, lelkiállapotban stb. Ezt is kihagyom.
  • J. Munar (90.) - C. Alcaraz (29.): Jaume Munar egy remek CH-lovag, öt salakos challengerrel és egy keménypályással. Igazi spanyol salakmenő, annak minden tudásával, de nem extra. Keményen is egészen jól elvan. Már 24 éves, ATP tornát még nem nyert. Egyetlen dolog van, amiben jobb még mint Alcaraz, a rutin. A másik spanyol, Carlos Alcaraz ugyanis 18 éves. Ő TOP-kategória már most. Olyan tehetsége a tenisznek, hogy akár Nadal-szintű pályafutás is várhat rá. Fejben már most nagyon erős, minden borításon nagyon jó. 2020-ban, 16 évesen robbant be a tenisz elitjébe, megnyert három challengert salakon, meg egy alsóbb szintű tornát, aztán 2021-ben megnyerte az Oerias 3 CH-t salakon és nyert Umagban egy ATP tornát szintén salakon. Az év végén pedig megnyerte a Next GEN ATP-Finalst, vagyis a 23 éven aluliak világbajnokságát. Az év elejét az AO-n kezdte, ahol Tabilo és Lajovic kiverése után a későbbi elődöntős Matteo Berrettini állította csak meg öt kemény szettben! Még nem játszott idén salakos meccset, Jaume már négyet is, de ennek ellenére ő az esélyesebb. 1,26 a szorzó rá, egy picit alacsonynak tartom. Alcaraz nyer szettet opció 1,09. Aki szereti az efféle miniszorzókból épített szelvényt, annak ez a megoldás egy jó választás lehet.

 

ATP Tour: Qatar ExxonMobil Open, Doha 2022.02.14, szabadtéri kemény:


Itt több jó meccs is van ma.

  • C. Eubanks (169.) - S.W.Kwon (53.): Eubanks egy erőgép. Hatalmas adogatás, erős tenyeres, technikailag gyenge közepes. A kemény pálya az ő világa, nyert ugyan három CH-tornát, mindet kemény borításon, de CH-lovag kategória, abból is a középszint maximum. Kwon ellenben jobb sokkal! Tenisztehetségben jóval több szorult belé, mint ellenfelében van. Három CH-tornagyőzelme van, mind keményről, valamint tavaly már nyert egy ATP-tornát is! Sokáig komoly sérülés hátráltatta, de visszakapaszkodott és az ATP-sikerét már ez után hozta le! Jól adogat, de ő technikásabb is, valamint őrá is jellemző az ázsiaiakra jellemző erős koncentrációs képesség. 10 keménypályás meccset játszott idén, ebből ötöt nyert. Gastont kétszer is megverte, legutóbb is Rotterdamban, méghozzá simán. Utána Rublev verte meg. Összességében gyenge ATP-szint, vagy nagyon erős CH-lovag kategória, de mindenképpen jobb, mint Chris Eubanks. A koreai győzelme 1.40 körül van.
  • K. Khachanov (28.) - M. McDonald (49.): Kacsa ATP-szint, sőt talán kicsit több is annál. Ő már volt TOP10-es is, de mára kissé visszaesett. Ez a kissé 28. helyet jelent. Rendkívül higgadt, fizikailag erős, univerzális játékosról beszélünk. A kemény borítást kedveli a legjobban, de salakon is megél. Remekül adogat, ezt magassága és erős fizikuma segíti, az alapvonalról hatalmas erővel küldi vissza a labdákat, jó a fonákja is, de legnagyobb erőssége a pörgetett tenyeresei, amivel pontjainak zömét szerzi. Négy tornagyőzelme van, ezek közül a legértékesebb a 2018-as Paris Masters, ahol Novak Djokovicot verte két szettben. Mind a négy ATP tornagyőzelme kemény borításon zaljott, CH-sikere van salakról is! Idén egészen jól szerepelt eddig. Adelaide-ben döntőt játszott Monfils verte meg. Ugyanitt a következő héten Rinderknechtől kikapott a második körben. Az AO-n Nadal verte, de szettet lopott tőle a harmadik körben, majd Rotterdamban némiképp meglepetésre kikapott Norrie-től. Fejben talán ingatag és nincs meg benne az az erős koncentráció, ami kellene a TOP10-hez. De a tehetsége és tudása megvan ehhez. Összességében nagyon erős ATP-szint és akár vissza is kapaszkodhat a TOPkategóriába is. McDonald egy tisztes iparos a kemény pályán. Tipikus CH-lovag, abból sem a legjobb szinten. Három keménypályás CH-győzelme van. Fejben erős, ez a legnagyobb erénye. Idén 9 keménypályás meccse volt, ebből négyet nyert. Rotterdamban De Minaur verte meg. Ezen a meccsen nagyon szétesettnek kellene lennie Khachanovnak ahhoz, hogy kikapjon, ezt nem tudom elképzelni. 1,50 az orosz győzelme, ez jó lehetőség, a szettgyőzelme 1,18, ami 9/10-es tipp.
  • D.Evans (27.) - E. Gerasimov (126.): Dan. Evans erős CH-lovag, aki a kemény- és füvespályás játékos. Alapvonalról darál, kondicióban erős, gyors, de ennyi. A tenisz kreatív részében annyira nem jó. Szívóssága és erős koncentrációs képességének köszönhetően már nyert egy ATP-tornát is tavaly (keményen), de nem valószínű, hogy ebből olyan sok lesz neki. Gerasimov 196 cm magas, erős játékos. Az adogatásra épülő erőteniszt játszik, remekül szervál. Fejben nem olyan erős. 6 CH-ja van, ő nem valószínű, hogy ATP tornát nyerne, fejben gyakorta meginog, hiányzik a küzdeni tudás belőle. Evans pont abban jó, ami kell egy ilyen típusú játékos legyőzéséhez. Evans az AO-n játszott utoljára, Gerasimov viszont nincs rossz formában idén! Alapvetően erre a meccsre azonnal rámondanám Evans sikerét, de a pillanatnyi forma kicsit megingat. Az 1,33 szerintem nem éri meg annyira ezt a kockázatot. Az Evans nyer egy szettet opció 1,11, ezt be lehet tenni valahova, ám nem olyan magas. És bizony az is benne van, hogy Gerasimov nyer egy szettet! Ennek 1,88 a szorzója!

 

ATP Tour: Delray Beach Open, szabadtéri kemény:


Itt három meccs lesz ma az első fordulóból. Ezek közül egyet néztem ki.

  • M. Cressy (59.) - J. Millman (89.): Maxime Cressy az erőtenisz prototípusa. 201 cm magas, 88 kiló. Hatalmas szerva, kőkemény tenyeres. Tavaly év végén és főleg idén év elején nagyon sokat fejlődött, remek formában van. Melbourne-ben a Summer Set 1-en döntőzött és csak Nadal verte meg a fináléban. Opelka, Dimitrov is a legyőzöttek között. Utána Sydney-ben az imént említett Dan. Evans megverte a negyeddöntőben, majd jött az AO, ahol három kört ment és Medvedevtől kapott csak ki, öt szettben! Dallasban az első körben kihullott Rodionov ellenében. Talán most itt jobb forma lesz. Erős CH-lovag, benne van a fejlődés lehetősége! Millman viszont már 32 éves. Ő univerzálisabb, de alapvetően ő is inkább a kemény borítást kedveli. Neki van egy ATP-tornája 2020-ból, több már nem valószínű, hogy lesz. Ezen kívül hét CH siker. Jó kis CH-lovag szint, de már lefelé megy. Itt ma Cressy eséllyel nyerhet, 1,56 a szorzó, a Cressy-szett 1,20-ért pedig nagyon erős tipp.

ATP Tour: Open 13 Provance, Marseille, fedett:


Itt is három mérkőzés kerül megrendezésre.

  • S. Travaglia (109.) - H. Laaksonen (85.): Két nagyjából egyidős, fizikai felépítésben nagyon hasonló és tenisztehetségben is közel hasonló játékos. Travaglia viszont, bár elvan keményen is, elsősorban salakos játékos. Mind az öt CH tornagyőzelme salakról van. Laaksonennek hat CH van, abból öt kemény borításról. Emiatt Laaksonen nyer egy szettet opció 1,25-ért jó megoldás. A győzelme már hordoz némi kockázatot, de 1,67-ért meg lehet próbálni.
  • R. Gasquet (77.) - M. Ymer (75.): A világranglistán nincsenek messze egymástól, de amíg Gasquet 35 éves és pályájának lefelé hanyatló szakaszában van, addig Mikael Ymer 24 esztendős és felfelé tör. A francia TOPkategória VOLT, ma már nem az és a svéd bőven van olyan tehetséges, hogy képes megverni őt. Kondiban pedig már jóval több. A svéd Mikael Ymer egy etióp felmenőkkel rendelkező svéd teniszező, aki 2019-ben részt vett a Atp Next Gen versenyen, vagyis ott volt a legjobb 21 éven aluliak között! Salakon és kemény borításon is jól érzi magát, gyors, remek lábmunkája van, kitartó. Elsősorban alapvonalról üti vissza a labdákat és próbálja meg hibára kényszeríteni ellenfeleit, de kemény pályán, előfordul, hogy felmegy a hálóhoz és megöli a labdát. Fejben is rendben van, de fiatal még, így teljesítménye hullámzó. Ők már találkoztak idén és Ymer nyert, ma is fog, azt gondolom 1,72 a szorzó, ami remek, az Ymer-szett pedig 1,28-ért kiváló lehetőség!
  • N. Gombos (116.) - I. Ivashka (48.): Gombos már 32 éves, CH-lovag, nincs ATP tornagyőzelme és már nem is lesz. Egy megbízható, keménypályás játékos, de már lefelé hanyatlik pályafutása. Ilya Ivashka viszont ereje teljében van, tavaly nagyon sokat fejlődött, megnyerte élete első ATP-versenyét. Idén viszont csak három meccset játszott, Gombos jobban meccsben van és fejben is inkább a szlovák játékost tartom jobbnak. Kicsit alacsonynak érzem az 1,35-öt Ivashka győzelméért, nyilván ebben van több esély, de van némi kockázat is. Az Ivashka-szett 1,12-ért, aki szereti a kis szorzókat, annak elég jó lehet.

 

Bangalore 2. challenger, szabadtéri kemény:

  • J. Kubler (220.) – M. Purcell (179.): A két ausztrál közül a 23 éves Max Purcell a tehetségesebb teniszező. Kubler is nyer hat CH-t, de a fiatal Max Purcell tavaly megnyerte a nurszultáni tornát, idén pedig 7-6, 7-6-ot játszott a rotterdami döntős Leheckával az AO-n. Kettejük közül Purcell sikere esélyesebb 1,52-ért. A Vukic-Gunneswaran és a Coppejans – Diez meccseken is esélyesebb a Vukic-Coppejans kettős (külön-külön természetesen), de nagyon alacsony a szorzójuk. Szerintem nem éri meg a kockázatot.

Forli 7 challenger, fedett:

Innen talán csak Grigoire Barrere győzelme Zeppiere ellen tűnik nekem elég esélyesnek, de 1,2 körül semmiképp nem éri meg nekem.

SZELVÉNYEK:

tipp
S. Kwon – C. Eubanks és N. Gombos – Y. Ivashka
Kwon és Ivashka nyernek | 1.81 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Tenisz világából

A stratégia a következő: Két-, vagy több teniszmeccs kötésben, amelynek az eredő szorzója 3,0 körüli. A tét kialakítása egy biztonságos bankroll-menedzsmenten-, valamint a Fibonacci stratégián alapul.
A stratégia a következő: Két-, vagy több teniszmeccs kötésben, amelynek az eredő szorzója 3,0 körüli. A tét kialakítása egy biztonságos bankroll-menedzsmenten-, valamint a Fibonacci stratégián alapul.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
A stratégia a következő: Két-, vagy több teniszmeccs kötésben, amelynek az eredő szorzója 3,0 körüli. A tét kialakítása egy biztonságos bankroll-menedzsmenten-, valamint a Fibonacci stratégián alapul.
A stratégia a következő: Két-, vagy több teniszmeccs kötésben, amelynek az eredő szorzója 3,0 körüli. A tét kialakítása egy biztonságos bankroll-menedzsmenten-, valamint a Fibonacci stratégián alapul.