2023.09. 11.

ATP & Challenger figyelő (szelvényajánló és kibeszélő) – 2023.09.11

ATP & Challenger figyelő (szelvényajánló és kibeszélő) – 2023.09.11

Ennek a rovatnak a lényege az, hogy minél mélyebbre ássuk magunkat a teniszfogadási lehetőségek aktuális napi bugyraiban. A rovat vezetője Miroslav, aki továbbra is hoz egy tippet lehet az single-, vagy akár szelvény is. Fotó: Matthewryz

Sziasztok!

Ma a challenger tornák között szemezgettem.

Szczecin, salak:
Az első fordulóval kezdődik a lengyelországi salakos torna. Tavaly Moutet – Novak döntő volt. No nem az a Novak, aki tegnap 3-0-ra verte Daniil Medvedevet a US Open döntőjében. :) Az egy másik Novak.

Shevchenko (83.) - Sachko (165.)

  • Pikáns meccs lesz ez, mert Shevchenko orosz, Sachko pedig ukrán. Bár lenne már vége ennek a szörnyű háborúnak és két sportoló találkozásánál ne ezzel kellene kezdenünk. Nem ismerem ennek a két srácnak a lelkületét és a háború hatását rájuk. Egy korábbi remek ukrán teniszező, Alexandr Dolgopolov például azonnal fegyvert fogott és harcol hazája védelmében. Gyakran gyűlöletes szópárbajba keveredik néhány más teniszezővel a Twitter (ma már X) oldalain. Akit érdekel ez a rész
  • De térjünk vissza erre a teniszmeccsre. Shevchenko egy kiváló tehetség. 2022-ben tört be a CH-mezőnybe, 69 salakos meccséből 42-at nyert. Egy erőszakos, pontos támadójátékot játszik alapvonalról, van benne ütőerő, jól szervál és ami fontos ambiciózus és fejben is erős. 2022-ben Pozsonyban megnyerte élete első CH-tornáját. Aztán idén megmutatta komplexitását és azt, hogy ő nem csak salakon lesz jó. Fedett CH-tornákon is pályára lépett és jól játszott! Megnyerte a Tenerife CH-t, illetve még egy salakos tornát hozzátett trófea-gyűjteményéhez. Cincinnatiban (ATP1000) a selejtezőben kiverte Fucsovics Marcit és Diego Schwartzmannt is és bejutott a főtáblára, ahol Sonego megverte. De a selejtező jól jelzi Shevchenko komplexitását. Két teljesen eltérő testfelépítésű-, és így stílusú teniszezőt búcszúztatott el. Egyben van a srác, sok van benne! Az ellenfele Vitalij Sahcko már 26 éves, sosem volt jobb a 156. helynél. Testfelépítésében és stílusában hasonlóak, de tehetségben kevesebb adatott meg neki, mint Shevcnkónak. Idén megnyerte élete első CH-tornáját. Veronában döntőzött, ahol Goffint és Comesanát is megverte többek között. Mutat fejlődést, de az orosz egyértelműen tehetségesebb, előrébb tart a teniszben! TIPP: Csak a teniszt vizsgálva: Shevchenko nyer (7/10) – 1,58 a háború ismeretlen hatása miatt Shevchenko szettet nyer – 1,22 (8/10)

D. Rincon (228.) - P. Cachin (66.)

  • Megmondom őszintén nem sokat tudok a 20 esztendős spanyol Daniel Rinconról. A spanyolok salakos vonalát erősíti, de keményen is próbálkozik. Idén már több elődöntője-, döntője volt CH-tornákon. A tehetség-kérdéshez csak annyit, Alcaraz még nincs 20 éves. Meglátjuk mi lesz a srácból, egyelőre még nincs CH-szinten sem. Nem úgy Pedro Cachin, akinek kifejezetten jó éve volt-van. Ő elsősorban salakos játékos, de van benne ütőerő és remekül szervál! Tavaly 4 CH-tornát nyert, idén pedig odatette élete első ATP-tornagyőzelmét is Gstaadban tudott nyerni, természetesen salakon. Erőszakos, jó kis TOP50-es szint körül van az argentin. Ezen a meccsen nagyon erős esély van az ő győzelmére, de óvatos vagyok és mivel nem ismerem a másik srácot, óvatosan érdemes közelíteni. A biztosabb tipp Cachin szettje. TIPP: Cachin nyer szettet – 1,14 (9/10) Cachin nyer – 1,38 (7/10)

Én megpróbálom a két győzelmet egy egységnyi téttel.

Táviratszerűen a többi CH-tornáról:

  • Rennes-ben fedett keményen kezdődik egy CH-torna, ahol az első körben ma az elnyűhetetlen veterán, egykori TOP10-es Richard Gasquet (55.) minden bizonnyal legyőzi a 248. helyezett Jules Marie-t, aki egyrészt férfi, másrészt soha nem volt TOP200-on belül sem! 1,23 jár érte. Ugyanitt nagy a győzelmi esélye a rendkívül tehetséges 20 éves olasz Luca Nardinak (116.), aki a 27 éves francia Manuel Guinard-ral (262.) találkozik. A francia srác magas és erőteljes, minden bizonnyal az adogatásra alapuló táamdó játékot játssza. Luca Nardiban megvan a tálentum, hogy legyőzze.
  • A Cary-, és a kínai tornát kihagyom, de a Santa Cruz-i salakos CH-n lesznek jó játékosok és jó meccsek, itt holnap kezdődnek a komolyabb összecsapások! Ma még a selejtezők zajlanak. Egy meccs lesz csak az első fordulóból, ahol Londero és Olivo találkozik a bukik Londerót várják én Olivóra tennék, de inkább kihagyom.

Ti mit vártok a mai tenisz-kínálatból? A női vonal?

tipp
Alex. Shevchenko - V. Sachko A mérkőzés győztese Alex. Shevchenko 1.58
D. Rincon - P. Cachin A mérkőzés győztese P. Cachin 1.38

2.18 | (7/10)

kapcsolódó meccsek

Alex. Shevchenko - V. Sachko

2023. 09. 11. 16:30 | Szczecin, férfi egyes Tovább a meccshez

D. Rincon - P. Cachin

2023. 09. 11. 19:55 | Szczecin, férfi egyes Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
HUNBurger 2023-09-11 22:39:28
Imádom a Nardi - Guinard meccset. Az ember az elmúlt 20 kemény pályás meccsét elbukta, de most ihletett játékban van.. :D Háthogynepersze. :)
HUNBurger 2023-09-11 20:09:00
Shevchenkonál arra gondolt a költő, mint ami történt a meccsen? :)
Miroslav 2023-09-11 20:48:58
Hát nyert, nem?
HUNBurger 2023-09-11 20:53:47
Várj, megőrülök! :D Én még breakelőnybe hagytam ott őket és még is nyert? 5-3-nál mondtam, hogy vége és igazad lesz, a háború hatása..erre nézem, hogy tie-ba megnyerte. Ez hihetetlen, nagyot ment az orosz!
lacus56 2023-09-11 13:31:03
T. Miroslav !

Ez az M. Bellucci sokkal jobb teniszező, mit Machac ? Tegnap simán legyűrte.
Köszönöm válaszodat ?
Miroslav 2023-09-11 13:49:26
Szia!
Mindkettő fiatal, mindkettő tehetséges és mindketten tudnak többféle borításon is teniszezni. Machac talán kicsivel előrébb jár, de egyáltalán nem mondható sokkal jobbnak! Sőt. Az idei Australian Openen Bellucci nagyon jól játszott Darderit, Passarót és Wut is legyőzve jutott a főtáblára. És az is kemény borítás. Szóval nem tudom előzetesen milyen szorzókat adtak rá, olyan 60-40-re mondtam volna Machacot.
Miroslav 2023-09-11 09:58:28
Tegnap írták, hogy azért vagyok ennyire elfogult, mert Medvedev elverte a kedvencemet. Nem Alcaraz a legszimpatikusabb játékos a Touron számomra! Nem csak a tenisz alapján alakul ki bennem a kedvenc-érzés, hanem az emberi oldal miatt is. Djokovicot sosem szerettem és most is azt mondtam este ToMMónak, bárcsak Medvedev nyerne! De Djokovic éppen attól lett GOAT, mert a mentális téren olyan erős, mint senki más, talán csak Nadal. Ő még ez a szint. És Medvedev labilis fejben. Nem véletlenül van külön pszichológus a teamjében, mert dolgozni kell ezen és dicséretére legyen mondva, igyekszik. De azért ez adottság is. És neki nincs meg.
Alcarazban meglehet még talán, de neki rutin kell! Minimum 2-3 év muszáj. Aztán ő is odaér arra a szintre, ahol most DJokovic van. Csak addig a szerb még begyűjt 4-5 Grand Slamet, majd egy olyan rekorddal lovagol el a naplepentébe, amit nagy kérdés, meg tud-e dönteni bárki is az életben.
A tegnapi tippemben benne volt a kockázat! És ha nem Alcarazt verte volna ki az elődöntőben Medvedev, akkor nem mondtam volna 3-0-át! De ez az extra hozzáadott motivációs plusz DJokovicnak (hogy 3-0-ra semmisíti meg azt, aki kiverte a trónkövetelőt) pont elég volt ahhoz, hogy legyen érték abban a 2,6-ban.
Nekem annak idején André Agassi majd Goran Ivanisevic voltak a kedvenceim. Azóta vannak olyanok akiket nagyon szeretek és vannak akiket kevésbé. És van Djokovic. :) De elismerem a tudását és a nagyságát maximálisan.
ToMMo 2023-09-11 09:45:39
Hét eleji puhatolózás. Női vonalon nekik eléggé illene nyerniük...Taberner meg elég meggyőző volt tegnap. :D

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.09.11. 11:30
P. Nouza - C. Taberner
A mérkőzés győztese
C. Taberner
1.23 2 - 0
2023.09.11. 10:30
A-K. Schmiedlova - N. Abduraimova
A mérkőzés győztese
A-K. Schmiedlova
1.21 2 - 0
2023.09.12. 03:45
A. Sasnovich - B. Bencic
A mérkőzés győztese
B. Bencic
1.27 2 - 1
Eredő odds 1.89
Tét 700
Kihagyott nyeremény 1323
Sandor6523 2023-09-11 08:28:43
Gratulálok Miroslav jó megérzés volt.
Én nem gondoltam volna, így el is ment a szelvényem, végig nyertem a Us opent, mondjuk azt hogy kevésbé stílusos befejezése a tornának hogy pont az utolsó meccs megy el , de hát ez ilyen . A 2. Szettben egyébként jó néhány lehetősége volt Medvének de valahogy Djoko mindig megúszta és megoldotta....
HUNBurger 2023-09-11 08:18:42
No jó reggelt mindenkinek. Hát először is gratulálok Miro a tegnapihoz, le a kalappal, tudtad, érezted, bejött, ezen nincs mit magyarázni, szép volt. :) Alapvetően Medve szett és Djoko győzelem között vaciláltam, végül úgy alakult a nap, hogy semmit sem tettem, ellenben 90%, hogy Medve szettet tettem volna, így megúsztam.

Mai nap én komolyan örülök a CH-s szelvénynek, kicsit a US Open árnyékában maradt minden más meccs. :) Sajnos a két választott meccs nálam rizikósabb. Shevchenko egyértelműen jobb számomra, de amit írtál a háborúról nekem bőven elég, hogy kihagyjam. A másik meccs már inkább fogható számomra is és rajta még gondolkozok is, de Rinconról sokat nem tudunk és Cachinnál sem tudom, hogy mit szeretne a tornával.

Ellenben Gasquet jöhet, nála nem látok hibát, Nardinál szintén nem látok, csak ott pont egy franciával meccsel.. :) Nagyon köszi a tippeket, ezekből biztosan szedek ki és legalább a fél szeló meg van. :) Kíváncsi vagyok ki, mit lát még, akár ahogy írtad WTA vonalon.
ToMMo 2023-09-11 07:52:34
Személy szerint megkövetlek Miroslav, meg djokert is, meg mindenkit, aki ezt tudta, hogy ismét sima Djokovic. Elképesztő a szerb az tuti. A Kobe Bryantes póló meg szép gesztus volt. :)

további tippjeink a Tenisz világából

Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.