2023.11. 21.

ATP & Challenger figyelő (szelvényajánló és kibeszélő) – 2023.11.21

ATP & Challenger figyelő (szelvényajánló és kibeszélő) – 2023.11.21

Az aktuális héten zajló ATP- és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz

Sziasztok!

Tegnap Moreno De Alboran nagyon simán lehozta a meccsét, de a másik találkozó a szelvényemből átkerült mára. Így az a szelvény még élő. Egy gondolatot engedjetek meg az egyik hozzászóláshoz a bundával kapcsolatban. Nyilván jelen van a teniszben is, de szerintem nem CH-szinten, hanem lejjebb. Másrészt pedig szerintem teniszben kevésbé van jelen, hiszen ha valaki egy CH-szezont jól végignyom, többet kereshet, mintha egy-egy meccset elad, nem is beszélve a lebukási veszélyről. Az irodákat monitorozzák, abban a pillanatban, ha egy kevésbé ismert játékosra többen kezdenek el fogadni, megszólal a vészcsengő és leveszik az ajánlatot, valamint elkezdenek nyomozni. A mai szelvényemben ott van például Bautista Agut. Nem gondolom, hogy ő elkezd bundázni egy ilyen karrier vége felé. És még így is van benne bőven pár év. Vagy ott vannak a 20-21 éves teniszezők. Nekik a karrierjük építése a cél elsődlegesen, nem pedig a kockázatos csalással szerzett pénzkereset. Olyanokat pedig akiket nem ismerek, nem tudnám megindokolni, hogy miért nyernének, nem szoktam választani. Persze még így is bele lehet szaladni, de nyilván bizonyíték nincs. Összességében a tenisz bunda szempontjából nem fertőzött sportág annyira, hogy emiatt zárjuk ki a fogadásból.

Mára egy meccset hoztam Brazíliából és egyet Valenciából.

Valencie CH, salak:

  • R. Bautista Agut – A. Vavassori: Itt a spanyol klasszisokkal jobb teniszező, egykori TOP10-es. Minden felületen jó, salakon is. Mivel már 35 éves, még jobban is fekhet neki a lassabb salakos borítás. Szerintem neki még a jövő évben tervei vannak ATP szinten is, amolyan levezetésként gondolok erre a szezonra, hogy eljött erre a CH-ra. Vavassori alsó-szintű játékos, nincs egyéni tornagyőzelme semmilyen, inkább párosban jobb. Őt meg kellene vernie Bautistának még akkor is, ha nincs a legjobb formájában.

Brasilia, kemény:

  • A. Kovacevic – J. Fonseca: Aleksandar Kovacevic amerikai játékos, a nevének hangzása ellenére. Idén tört fel a három CH-tornát nyert meg, mindhárom kemény borításon! Már a TOP100 kapuját döngeti. Univerzális játékos, de a kemény pálya talán jobban fekszik neki. Egy egész jó szervája van, de a mozgékony agresszív játékstílus jellemzi, az alapvonalról támad. 25 éves, benne még van fejlődési lehetőség, egy jó kis TOP100-as játékos lehet belőle. Joao Fonseca 17 éves teniszező, egyelőre ITF-eken indult, ott is csak salakon. Itt nyilván a származása miatt kapott wild cardot. Nehéz róla bármit is mondani, de azt gondolom, hogy Kovacevic győzelme, a rutinja, tudása és idén szerzett három keménypályás CH-tornagyőzelme alapján vállalható tipp.


A kettő egyet 1,96. Ti mit gondoltok mára?

tipp
R. Bautista Agut – A. Vavassori & A. Kovacevic – J. Fonseca
Kovacevic és Bautista-Agut nyernek | 1.94 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
arsenal88 2023-11-21 20:12:18
Valaki meg tudná azt mondani, hogy ha papiron megtéve feladja 2:0-nál az egyik játékos a meccset, akkor mi a szabály? 2 jatekot jatszottak le, úgy emlekszem az volt hogy 3 game utan szamitjak feladasnak a zrt papiron. Mert megtettem a marcinkova nyer jeanjean ellen, aztan vezetett 2-0-ra es feladta... amilyen kocsog a zrt gondolom buko
Nostrakamsk 2023-11-21 22:23:31
Tippmix: Mérkőzés győztese: Jeanjean
Tippmixpro: mérkőzés győztese: törölve
érdekes
arsenal88 2023-11-21 22:48:41
Köszi, francba, gondoltam hogy buktam :/ , nagyon igazságtalanok...
lustarétes 2023-11-21 16:33:39
Köszi a tippet, megjátszottam. Habár megfogadtam, hogy Djoko-n kívül senki másra nem fogadok a bundázás miatt. Pl.:  Halep? 3x került bundagyanuba. Tudok mutatni egy meccset a közelmúltból is. Néztem élőben. Venus gálázott az első játszmában, a kínai azt se tudta merre van előre, szerváit a hálóba ütötte... 2. játszma: 0:2 Venus győzelme 1.05, Zhang győzelme 20x volt! Ekkor törtent valami... Venus elfelejtett teniszezni! Nezd meg a statisztikat. Úgy eladta a meccset mint a huzat.https://www.eredmenyek.com/merkozes/pt2Nghs2/#/osszefoglalas/osszefoglalas
Miroslav 2023-11-21 18:10:19
Szia!
Nem azt mondom, hogy nincs rá példa. De nem feltétlenül mindig eladta a meccset. Van egy jó sorozat a Netflixen: Kisokos az élethez. Ebben edzők beszélnek filozófiájukról, rendkívül érdekes sorozat, csak javasolni tudom. Ebben az egyik rész Patrick Muratogluról szól, amikor Serena edzője volt. Ott elmondja, hogy volt rá példa, hogy teljesen szétesett a játéka meccs közben Serenának minden ok nélkül. Hazudnia kellett ahhoz, hogy megnyugodjon és visszaálljon a mentális egyensúlya. Szóval nem mindig a bunda van a háttérben. De még egyszer mondom, volt rá és lesz rá példa.

további tippjeink a Tenisz világából

A szép nevű brazil Piracicabában tartanak a héten egy salakos CH-tornát, ahol szerepel néhány ismertebb, rutinos játékos is. Két ilyen találkozik ma, immáron a negyeddöntőben. Federico Coria - Gianluca Mager meccset rendeznek.
A szép nevű brazil Piracicabában tartanak a héten egy salakos CH-tornát, ahol szerepel néhány ismertebb, rutinos játékos is. Két ilyen találkozik ma, immáron a negyeddöntőben. Federico Coria - Gianluca Mager meccset rendeznek.