Az OTP Bank Liga esélylatolgatás 2017/18, 5. forduló

2017. Aug. 12.
Barnamedve

A negyedik fordulóban csak két tippem zöldült, de mivel nagyobb szorzók voltak, kevesebb, mint egy egységnyi veszteség volt. A negyedik fordulóban ismét bátrabb leszek és hoztam jó néhány komolyabb szorzót is, hiszen, ha ebből három lejön, akkor már pozitív a mérleg. A tippek és a szorzók a Tippmixpro oldalán.  Lássuk, mire fogadhatunk a Mennyei ötödik körében.

h i r d e t é s ▼

Az NB1 ötödik fordulójának meccsei:

Diósgyőr - Puskás Akadémia
1X2 + Gólszám 1,5

2017.08.12. 18:00 2-2 

Döntetlen és több

4,00

Honvéd - Újpest
1X2

2017.08.12. 18:00 2-1

Döntetlen

3,40

Vasas - Mezőkövesd
Gólszám 2,5

2017.08.12. 18:00 1-1

Kevesebb, mint 2,5

1,95

Videoton - Debrecen
1X2 + Gólszám 2,5

2017.08.12. 20:30 1-0

Hazai és kevesebb

3,55

Haladás - Balmazújváros
Gólszám 2,5

2017.08.12. 18:00 3-1

Kevesebb, mint 2,5

1,70

FTC - Paks
1X2 + Gólszám 2,5

2017.08.12. 18:00 1-1

Hazai és több

2,25

  • Az elmúlt fordulóban két pont nélkül maradt csapat találkozik. Csakhogy a Puskás Akadémia eddig négy meccsen szerzett mindössze egy pontot, a DVTK jól kezdett és csupán a Balmazújvárostól kapott ki, meglepetésre. Egy szoros vereség esetén azt gondolnám, hogy belefér és kijöhet egy-egy rosszabb, pechesebb eredmény. Na de 4-0 lett! Egy négyest kaptak az újonctól, ráadásul Horváth Ferenc vezette újonctól, aki mint tudjuk, leszerepelt Diósgyőrben. A Puskás pedig hiába kapott ki négyszer, minden alkalommal erős csapattal játszottak! Szóval itt nem olyan nagy a különbség, hogy azonnal rámondjam a sima hazait. Kemény meccset várok, Bódog Tamás alighanem lehordta a játékosait, ma mindenképpen csak a győzelem lesz elfogadható. Pintér Attila pedig az egész megjelenésében és fizimiskájában egy nagy fegyelmezési esszencia. Nem lennék annak a játékosnak a helyében, akire Pintér Attila megorrol. Szóval nagy birkózást várok és egy döntetlent, ahol mindkét oldalon lesz gól.
  • A Honvéd a bajnok, jelenleg is a tabella élén van, de két hazai döntetlenjéből a Balmazújváros elleni meccs egyértelmű csalódás volt. Az Újpest pedig remekül játszik, pedig kiestek jobb játékosai. Legutóbb elverték a Vasast is otthon, előtte döntetlent játszottak a Ferencvárossal és a Videotonnal is. Ez is döntetlenszagú meccs, meg lehet próbálni a remit.
  • A Vasas egyértelműen gyengébb, mint tavaly, de azért persze nem szabad lebecsülni az angyalföldieket. Kemények, egységesek, fizikailag és mentálisan is remek állapotban vannak. Oenning munkáját tavaly is sokat dicsértem, ez idén sem romlott. Talán kicsit kevesebb a szerencséjük. A Mezőkövesd viszont szerintem a Szlovákiából érkezett edzővel egységesebb, mint az utóbbi szezonban. Picit a Vasas talán esélyesebb, de azt várom, hogy küzdelem lesz és kevés gól. Maximum kettő.
  • A Debrecen az elmúlt fordulóban sikeresen X-re tudta hozni a meccset, bár azt hozzá kell tenni, hogy a Ferencváros nagyon gyengén teljesített. De még az a Loki is kevés lesz ahhoz, hogy pontot mentsen a Bordeaux-t kiejtő Vidi ellen. Nagyon egyben van a fehérvári csapat, a szerb mentalitás már érződik. Azt gondolom, hogy a kötelező három pont meglehet, de megint csak küzdelmes, kiegyensúlyozott mérkőzést várok, kevés góllal.
  • A Haladás idén eddig harmatgyenge. Ha nem sikerül javítani az eredményességen, akkor könnyen bajba kerülhetnek. Otthon mindenképp támadójátékot vár Mészöly Géza szakvezető, meg hát ki ellen menjenek rá abszolút a három pontra, ha nem a Balmazújváros ellen? A Horváth Ferenc vezette csapat viszont nagyon jól játszik! Nyilván az önbizalmuknak is jót tett a DVTK elleni négyes. Nem lesz könnyű dolga a Haladásnak, sőt ebben a meccsben a vendégsiker is benne van. Viszont Szombathelyen azért kiegyensúlyozott kilencven percet várok. Kevés gól potyog majd, hogy ki nyer, azt én is kíváncsian várom.
  • A Fradinak inkább a Groupamában megy jól a játék. Ha folytatódik az egy sima, egy fordított minta, akkor ma a Paks ellen gólparádé és hazai győzelem várható. Böde talán kezdeni fog és akkor talán a csatárposzton is gólerős lesz a csapat. A paksiak alighanem kiegyeznének a döntetlennel is és bár az is igaz, hogy okoztak ők már kellemtelen meglepetést Budapesten, de ha csak kicsit is jobban megy az FTC-nek, mint legutóbb Debrecenben, akkor a vendégek pont nélkül mennek haza és a góloknak sem leszünk híján.

Hozzászólások

Hali! Köszi, de ezek a tippek nagyon random szerűek! Akár mind is jöhet, akár egy sem. Ma szerintem a Puskás nyerni fog!

Honvéd meccsen szerintem mindkét csapat szerez gólt. Fradi jó lehet.
Vasas nyer szerintem otthon.

6-bol 1-et azèrt nagynehezen eltalàltàl.
:((
Szerintem ennek a rovatnak is nulla èrtelme van...
Legalabbis ilyen formàban ahogy te csinàlod.
:((

Ja, bocs, elnèztem. :)
Ennek ellenère valoban random tippek ezek, jöhet mind is meg egy sem belőle...
Itt is mindenkèppen a 3,40-es meg a 4-es oddsos tippek helyett(noha most jöttek) helyèn valobbak lennènek a kisebb, de reàlisabb tippek. Szerintem.

 

h i r d e t é s ▼