2013.11. 09.

Serie A beharangozó - 2013-11-09

Serie A beharangozó - 2013-11-09
Beköszöntött a hűvös november, de Európa szerte robognak tovább a bajnokságok a bajnoki címekért, így Olaszországban is. Szombat este két villanyfényes találkozót rendeznek. Első helyszín Catania ahová az Udniese látogat, a másik mérkőzésre pedig a csodálatos Milanó városában kerül sor. Az Inter fogadja a Livorno együttesét.
 
 
Catania – Udinese
 
A Stadio Angelo Massimino zöld gyepén ma este a „Gli Elefanti” becenévvel illetett Catania pályára lép, hogy bajnoki mérkőzésen fogadja Udine városának labdarúgóit az Udinese Calciot.
 
Luigi De Canio mester széke igen bizonytalan lábakon áll, hiszen a csapat idei szereplése csak a Serie A tizenkilencedik pozíciójára elegendő. Tizenegy kört követően egy megszerzett győzelemmel „büszkélkedhet” a gárda, három döntetlen és hét vereség mellett. A Catania hét rúgott gólja messze a legkevesebb a Chievo mellett a mezőnyben. A hét góllal szemben, tizenkilencet kapott Mariano Andujar kapus. Hazai pályán öt mérkőzést játszott eddig a Catania 1-3-1. Gólarányuk négy rúgott, három kapott. Nagyon szép teljesítmény a három kapott gól ez nagyon jó védekezésre utal, de a négy rúgott gól, eléggé impotens támadójátékra vall.
 
A szicíliaiak az elmúlt öt fordulóban egy győzelmet sem tudnak felmutatni, Két döntetlen mellett három vereség. Három gólocskát szereztek ez idő alatt míg a háromszorosát kapták. Nem tűnik valami jó üzletnek.
 
Francesco Guidolin zebrái a tizedik helyen várják az esti mérkőzést. Tizenegy lejátszott bajnokijukon 4-1-6 a mérlegük amihez egy 11-14-es gólarány társul. Az Undineiek háza táján sem mennek tervszerűen a dolgok, mint ahogyan azt ők megálmodták. Hazai pályán is szenvednek, de amit idegenben fordulóról fordulóra művel a gárda az nem méltó az Udinese Calcio nevéhez. A Sassuolo elleni idegenbeli bajnokin szerezték meg első győzelmüket és ez a három pont az első három pont, ugyan is ezen kívül négy veresége van a zebráknak. Mindösszesen négy gólt tudtak öt mérkőzés alatt rúgni, ami ugyanolyan vérszegény játékra utal mint a Catania esetében.
Zeljko Brkic kapusnak nyolc esetben adtak bosszankodásra okot a csapattársai.
Az Udinie csapat formája az elmúlt időben hullámzó és lefelé ível. Az elmúlt öt fordulót figyelembe véve 2-0-3. A három vereségüket az elmúlt négy kör alatt hozták össze. Francesco Guidolin mesternek sem árt ha összepakol mert ha így folytatja a csapat akkor rövid időn belül jöhet egy elbocsátó „szép” üzenet.
 
A vendéglátók tele vannak hiányzókkal. Nem lesz a mai mérkőzésen a házi gólkirály és a csapat legértékesebb játékosa a három gólos Pablo Barrientos. Nem számíthat De Canio mester még Jaroslav Plasil, Nicolas Spolli, Giuseppe Bellusci, Fabián Monzón, Gino Peruzzi és Kingsley Boateng játékára. Gyakorlatilag a fél kezdő hiányozni fog és nem igazán rendelkezik a Catania minőségi cserékkel.
 
Guidolin mester csak a sérült Maicosuel játékára nem számíthat, míg a csapatkapitány Antonio Di Natale játéka kérdéses.
 
Két gyenge formában lévő csapat küzd meg a mai napon, de a hiányzókkal tele tűzdelt Cataniát, hiába a gyenge idegenbeli mérleg le kell győznie az Udinese csapatának. A bizonytalanok levédhetik egy döntetlennel. 
 
Tipp Vendég – 2,45 ( Döntetlen – 2,95 )
 
 
Inter – Livorno
 
Milánó városának kék-fekete része ma összegyűlik a Giuseppe Meazza Stadiomban, hogy megtekíntse az Inter – Livorno találkozót. A „Nerrazzuri” lendülete kissé megtört, így a negyedik pozícióbál várják ezt a mai mérkőzést. Az Inter 6-4-1-es mutatóval áll. Kitűnok a statisztikából, hogy eléőszeretettel hozzák döntetlenre a mérkőzéseiket. Eddig egyszer kellett a pályát vesztes félként elhagyniuk. A Roma valósággal lemészárolta a milánóiakat saját stadionjukban és félidőban már 0-3 volt s végül ennyi is maradt az eredmény. A Farkasok megkegyelmeztek a Nerrazzurinak.
 
27 gólt termelt eddig az Inter melyből 7-et a házi góllövő listát vezető Rodrigo Palacio vállalt magára. A védelem viszonylag gól zár, eddig 12 gólt kapott Handanovic kapus.
 
Hazai környezetben öt fellépése volt Walter Mazzari csapatának melyet 3-1-1 abszolváltak. Otthon megverték a Fiorentinát és döntetlent játszottak a Juventussal, míg az előbb említett Farkasok ellenirangadón vereséget szenvedtek. Kilenc gólt szereztek melyhez hetet kaptak így csak plusz kettő a gólkülönbség. Idegenben tizennyolcat rúgtak az összehasonlítás kedvéért, igaz ebből héttel a Sassuolot ajándékozták meg. Jelenlegi formáját figyelembe véve az Intert a középmezőny elején kell hogy keressük. 2-2-1 a statisztika az elmúlt öt tétmérkőzést figyelembe véve. Nem mondhatnánk kiemelkedő teljesítmények. Ez idő alatt tizenegy gólt sáfárkodtak össze míg kilencszer kellett a kapuból bosszúsan kirúgni a játékszert.
 
A mai ellenfél az „ Amaranto „ becenévre hallgató Livorno gárdája. Tizennegyedik helyen áll jelen pillanatban az újonc gárda. 3-3-5-ös mérleggel és mínusz hármas gólaránnyal 13-16. A fiatal főnök Davide Nicola jól összerakta csapatát, nem lesznek kiesési gondjaik a szezon végén, bár az elmúlt fordulókban igen csak visszaesett a csapat teljesítménye. 1-1-3. Az Armando Picchiben jobban teljesít a Livorno mit mikor utazniuk kell. Idegenben eddigi öt fellépésükön egyszer tudtak győzni egy döntetlen és három vereség mellett. Nehézkesen megy a gólszerzés ha nem otthon kell játszaniuk. Öt gólt tudtak szerezni eddig, nyolc kapottal szemben. Legutóbbi mérkőzését megnyerte a ma az Interhez vendégként érkező Livorno. Az Atalantát sikerült két vállra fektetni egy soványka 1-0-al. Az Inter az Udineset verte rommá a Friuliban 3-0.
 
Az Interben igen sok hiányzó van. Mazzari mester nem számíthat Hugo Campagnaro, Mauro Icardi, Cristian Chivu, Diego Milito, McDonald Mariga, Álvaro Pereira játékára és kérdéses, hogy pályára tud-e lépni Javier Zanetti, Wálter Samuel és Jonathan.
 
A vendégek kerete sem mentes a hiányzóktól. Davide Nicola edző nem számíthat Ruben Botta, Marci Biagianti, Leonardo Greco és Andre Coda játékára.
 
Meghatározó játékosok fognak hiányozni mind két oldalon, de az Inter kerete jóval erősebb, a kis padja is hosszabb és minőségibb játékosokkal van tele. Ha a hazaiak nem veszik félvállról a mérkőzést akkor nyerhetnek!
 
Tipp: Hazai – 1,30 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából

Egy olvasónk küldött nekünk két elemzést, és mivel jónak találtuk, közszemlére bocsájtom.
Egy olvasónk küldött nekünk két elemzést, és mivel jónak találtuk, közszemlére bocsájtom.
A villámtipp rovatban egy-egy ötlet kibontása olvasható, olyan érvek, olyan tények, amelyek megerősítik az adott eseményre kiajánlott tippet! Egy érv, egy tipp! Fotó: Pixabay.com
A villámtipp rovatban egy-egy ötlet kibontása olvasható, olyan érvek, olyan tények, amelyek megerősítik az adott eseményre kiajánlott tippet! Egy érv, egy tipp! Fotó: Pixabay.com
A villámtipp rovatban egy-egy ötlet kibontása olvasható, olyan érvek, olyan tények, amelyek megerősítik az adott eseményre kiajánlott tippet! Egy érv, egy tipp! Fotó: Pixabay.com
A villámtipp rovatban egy-egy ötlet kibontása olvasható, olyan érvek, olyan tények, amelyek megerősítik az adott eseményre kiajánlott tippet! Egy érv, egy tipp! Fotó: Pixabay.com

belépés

partnerek

címkék