Xavi vezetésével legyőzi-e az Al-Sadd az Al-Ahlit?

2017. Jan. 9.
pletszo

A mai egy különleges elemzés lesz, hiszen két katari bajnoki mérkőzést választottam. A Xavival felálló Al-Sadd az Al-Ahli otthonába látogat a 15. fordulóban. Az Al-Arabi pedig az Al-Jaish otthonában lép pályára hétfőn este. Lássuk az esélyeket!

h i r d e t é s ▼

 

 

Xavi vezetésével legyőzi-e az Al-Sadd az Al-Ahlit? 2017.01.09.

Al-Ahli – Al-Sadd

  • Remek sorozatot tudhat maga mögött az Al-Sadd, amely második helyen áll a katari bajnokságban. Ebben a szezonban még veretlen a gárda, és 14 meccséből 10-et megnyert. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Lekwiyával páros versenyfutást vívhat a bajnoki címért. Ehhez a 10. helyen álló Al-Ahli otthonában be kellene gyűjtenie a három pontot. Az Al-Sadd és egyben a liga legnagyobb sztárja a világ- és Európa-bajnok spanyol középpályás Xavi Hernandez. A 36 éves irányító Katarban nemcsak a kiszolgálásban jeleskedik, hanem gólokat is szerez szép számmal.

  • Rajta kívül egy marokkói és két algériai légiós számít még a csapat motorjának. Közülük Bounedjah 2. helyen áll a góllövőlistán, de ő ezúttal hiányozni fog, hiszen az Afrika-kupára készül hazája válogatottjával. Az Al-Ahliban is akadnak légiós, de ők nem nyújtanak olyan magas szintű teljesítményt, aminek segítségével az élmezőnyben tanyázhatna a gárda. Legutóbb a Németh Krisztiánt foglalkoztató Al-Garafától kaptak ki 2-0-ra. Ebben az idényben egyszer már találkoztak a mostani ellenfelek, akkor győzött az ezúttal is esélyesebb Al-Sadd.

Al-Jaish – Al-Arabi

  • Közel kétszer annyi pontot szerzett eddig a katari Premier League-ben az Al Jaish, mint az Al Arabi. Szeptemberben már összecsaptak a felek és hétgólos mérkőzést játszottak egymással, amit az akkor idegenben játszó Al-Jaish nyert meg 4-3-ra. Az utóbbi időben egyik csapat sem játszik gólzáporos meccseket, és az eredmények sem úgy alakulnak számukra, ahogyan tervezték. Az Al-Jaish nem is olyan régen még vezette a tabellát, de mostanra visszacsúszott a harmadik helyre. Az Al-Jaish-ban is találunk egy korábbi Barcelona-klasszist, mégpedig a mali Seydou Keitát, rajta kívül a két brazil, Romairinho és Mendes klasszisában bízhatnak a hazai szurkolók. Az Al-Arabi középcsapatnak számít a ligában, így a bajnoki címre pályázó együttes otthonában nem sok jóra számíthat, pláne, hogy a hazai pályán elért eredmények alapján az Al Jaish számít a legjobb csapatnak Katarban.

A Tippmixpro ajánlatából:

 

h i r d e t é s ▼