2018.10. 10.

Fogadási eszmecsere #1

Fogadási eszmecsere #1
hirdetés

Nagyon sok kérdést kaptam az elmúlt évek során, milyen stratégiáról mit gondolok. Arról nem is beszélve mennyit tanultam az oldalon résztvevő közösségtől is, milyen irányba lehet érdemes elmozdulni. Szerintem ezek a kérdések mindenkiben felmerülnek a fogadás során. Ebben a cikksorozatban erről szeretnék beszélni veletek, az én abszolút szubjektív véleményem, és tapasztalataimon keresztül. Azért is lenne sorozat, mert túl hosszú, és tömör mindent érinteni. Így viszont az irányvonalat közösen határozhatjuk meg, melyik témát érintsük legközelebb. Kezdem is az elején!

 

 

  • A legelején le szeretném szögezni, hogy nem vagyok én senki sem. Nem hiszem, és nem is vagyok teli világmegváltó ötletekkel ezen a téren. Sőt, ezerszer tapasztaltabbak is vannak nálam. Én csak a saját gondolataimat írnám le, illetve nyilván ezek legtöbbször empirikus úton alakultak ki, szóval csak ezt akarom közvetíteni, illetve eszmecserét folytatni.
  • A sallangokat hagynám is, hogy „ne játszd el a kajára valót, házat, kocsit, stb.” mert egyrészt kismillió oldalon le van írva, itt is, másrészt azon eseteknek úgyis mindegy mi van leírva.
  • Viszont az ehhez kapcsolódó szóval már foglalkoznék. Az ÖNURALOM szó ugyanis ahogy az életben, úgy a sportfogadásban is sokrétű. Nemcsak a fent említett mértéktelenségre vonatkoztatható, hanem ennél sokkal több fontos dologra. Ugyanis az önuralom szerintem nem ott kezdődik, hogy a mértéktelenséget, badarságot meg tudod állni, hanem ott, hogy az adott helyzetben hogy tudsz mérlegelni, akár a komfort zónádból is kimozdulva. Értem ez alatt, hogy pl. jó az 5%-os bank taktikás dolog. De ha van bármi kapcsolatod a dologhoz…tehát követed a sportot, képben vagy valamennyire is, akkor előbb utóbb kialakul azért valami „tudásszerű”. Esetleg még máshol is alátámasztják a véleményedet. Akkor el fog kezdeni a kisördög motoszkálni az ember fejébe, hogy egy kicsit többel is lehetne, meg hasonlók. Szerintem ezzel alapvetően nincs is probléma, de mellette be kell látni, hogy lefele is működik ez. Ha 5%-ra beállva merek felfele mozogni, akkor lefele is merni kell. Szerintem ezt teszik a legkevesebben. Buktam már bank 10%-al és 2%-al is, illetve nyertem is már mindkettővel nyilván. Valahogy meglepő, de a sok kicsi is sokra tud menni. Legalább is én így tapasztaltam. Szóval úgy gondolom iránymutatónak jó lehet sok taktika, de gondolkodni kell, és mindegyikhez innovatívan hozzáállni. Differenciálni kell a tippeket, szelvényeket. Valahol mégis csak erről szól már a tipp válogatása is, akkor miért ne lehetne azt valahova belőni fejben is, hogy mennyire érezzük, azon kívül, hogy „jönnie kéne”.
  • Szerintem ilyen önuralmi kérdésben sok dolgot fel lehetne hozni, van a fejemben bőven gondolat, de nem akarom túlnyújtani a cikket, ezért még két fontos dologról akarok szót ejteni így első cikkre, amik amúgy ehhez kapcsolódnak.
  • Mindig és mindenkinek lesznek jó és rossz szériái. És borzasztó nehéz nem elbizonytalanodni, és nem elszállni sem. Személy szerint mindkettőn estem át bőven az elmúlt években. Ehhez is önkontroll kell, amit talán a legnehezebb megoldani. Vagy tanulni. Egyébként én is folyamatosan csak tanulom ezt. Egyszerűen van, mikor minden fordítottan sül el, akkor is, ha 3 órát ülsz fölötte, meg akkor is, ha 1-et. És olyan is van, mikor már tényleg azt hiszi az ember, hogy minden le fog jönni, mert hát jön folyamat. Borzasztóan észen kell lenni. Nyilván itt vissza kell csatolni a tétválasztáshoz, hogy nem szabad elszállni, de amúgy is, attól függetlenül ugyanolyan részletességgel kell megnézni a dolgokat, ahogy mindig is. Szerintem máshogy nem lehet.  
  • Végül még annyit akartam ehhez csatolni, mert szerintem ez is ide tartozik. És ezt abszolút jó tanácsként is mondom. Soha senki tippjében nem kell bízni. Az enyémben sem, máséban sem. Basszus én magammal is lejátszom a meccsem, hogy „áhh, de ez koránt sem olyan biztos, meg ez meg az is lehet…”, nem hogy más tippjénél. Egész egyszerűen nem tudom azt elképzelni, hogy végül ne a saját döntésemet hozzam meg, akármilyen statisztikát, vagy oldalt olvastam el előtte. És ezt tényleg komolyan mondom. Olvasok külföldi tenisz oldalakat, volt pár favoritom. Volt, hogy mindkettő totál a másikat várta győztesnek mint én nem egyszer, nem kétszer, de esetfüggően max ejtettem a meccset, ha az érzés meg mögötte volt maradtam a sajátomnál. Hmm… így a végére az „érzés” szó egy jó téma lehet pl. egy következő cikknél, de bármi lehet. Ez tőletek is függ. Egyrészt kíváncsi vagyok a véleményekre, más tapasztalatokra, és arra, hogy milyen témát feszegessünk legközelebb arra is.  
  • Ennyit így elsőre, remélem nem volt túl száraz, meg hosszú sem, viszont a hozzászólásokban felmerülő kérdések, ötletek alapján már ott is tudunk beszélgetni tovább. Szívesen várom a kérdéseket, mert van amit eléggé lerövidítettem.

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

Finaworld 2018-10-10 17:07:10
Nem is tudja miket csinálok, hogy mennyi időt fektetek bele mondjuk egy adott mérkőzésre, ToMMo. Persze, hogy szoktam tippeket kérni csillagharcostól, mert jól csinálja. Neki úgy adok is a szavára. Amikor rakta ki az ingyen tippeket azokat sem raktam csak figyeltem, mert nem bízok meg senkiben szinte, de ezt írtad is a rovatba, ToMMo. A lényeg, hogy nem érzem magam rossz fogadónak, de jónak sem, de ezen próbálok javítani és érzem, hogy egyre jobban megy és megpróbálok mindenre figyelni. Szoktam facebookon is írni egy adott csapatra is, ha nem tudok jobban utána járni a dolgoknak. A nevezett keret nálam az első, hogy mindenki játszik e, ki a sérült stb. Ezek nélkül el semm kezdem a gondolkodást, hiába sokkal jobb mondjuk egy csapat. Rossz formában lévő csapatra sem nagyon fogadok, hiába jó csapat tegyük fel, majd, ha látom, hogy javulnak és egyre jobb formába lendülnek újra buzalmat kapnak. Vannak "extra" megérzéseim, amik nem mindig vannak, de nálam a 2.00 felettiek már annak számítanak és a találati arány magamhoz képest elég jó. Instagram, twitter és facebook szinte nálam is kihagyhatatlan. Federation néven minden bajnokság megvan és ott lehet figyelni pár dolgot. Pl. visszavágós rendszernél az első meccs mindig a fontosabb valahogy ezt megfigyeltem már és a visszavágó már másabb szokott lenni, ezért nem fogadok ma a Fardira sem, igaz, hogy vezetnek meg mondták is, hogy nyerni mennek ki, de ebben nem bíztam annyira és a Brescia sem érdekel, hiába jobb csapat, mint a Terrassa, de sok sportágról ez a véleményem visszavágós rendszerben. Meccseket nem nagyon nézek, mert rosszul vagyok, ha nézni kell egy olyan meccset amire fogadtam, de ezen próbálok változtatni egyébként, azt támogatom, hogy meccset kell nézni, mert anélkül nehéz. Szerencsére azért már láttam meccseket és az alapján azért tudom mire képes egy csapat mondjuk. Nem a rovatba írom ezt, mert ide jobban szeretek írni, de változott a véleményem és a rovatba fog ez kerülni, mert, djoker barmolná ezt. :D
ToMMo 2018-10-10 17:50:01
Itt nem cél az ellenségeskedés annál inkább a tapasztalatátadás. Szóval köszönöm hogy hozzászóltál. Minden értékes lehet. És nem mások véleményére adok hanem amit én tapasztalok egy emberről. Szóval örülök hogy írtál!
surda64 2018-10-10 11:43:35
Szia! Nagyon jó kis /olvasmány/ kerekedett ki az írásodból.Nagyon tanulságos legalábbis Nekem az. Köszi érte
ToMMo 2018-10-10 12:06:34
Örülök, ha így van. :) A cikksorozat folytatódik majd. Nem nap mint nap lesz persze, de haladunk előre szépen. Nekem is van egy elképzelésem a felépítésről, de leginkább abba az irányba akarok menni, amit itt a kommentekből tapasztalok. :)
Forgo 2018-10-10 10:39:00
Hali!

Már régen jártam itt, sok volt a munka, nem volt időm írni, sajnos.
nagyon jó a cikk, ToMMo igazán pazarul összefoglalta a sportfogadás lényegét!
Egy biztos TUTI stratégia NINCS! Mindenben van rizikó, de ÖNURALOM nélkül játszani egyenlő a BUKÁSSAL!
Legyen bármilyen stratégiád, csak hittel kitartással és pénzzel kell bírni! Ha ezek megvannak, akkor a siker sem marad el!
Kezdjük az elsővel. Ha nem hiszel valamiben, akkor el se kezdd! Nincs értelme!
Ha nincs kitartásod-kezdeti kudarcok elveszik a kedved-akkor el se kezdd, nincs értelme!
Ha nincs pénzed, akkor el se kezdd! Na de, mennyi pénz is kell? Ez egy sarkalatos kérdés és a legfontosabb is. Volt egy barátom, aki 10000 forintből csinált többszázezer forintot-igaz évek alatt! Hitte, kitartott és volt tőkéje ahhoz a fogadási szisztémához, amit ő követett.50 forinttal indította el a tétemeléses módszerét és a szorzók mindig 6 körül voltak! És láss csodát több, mint 2 év alatt a 10000 forintjából lett vagy 290000 ft. De ő csak egyszer fogadott egy nap, és ha nem talált jó meccseket, akkor nem tett kényszerből! Volt önuralma, kitartása, hite! Sokszor tette azt, amit megérzett, ekkor nyerte a legtöbbet, uis a megérzés lassan elkezdett nála működni! Lényeg, hogy nem volt számára sarkalatos, hogy nyerjen, csak a kíváncsiság indította el az úton,és neki lett igaza! Hogy ma mi van vele, már nem tudom uis elköltözött és a kapcsolatunk megszakadt.De példája azt mutatta, hogy lehet nyerni sportfogadással, de ne erőszakoljuk meg magunkat miatta! Türelem, nyugalom, kitartás és tőke! Ezek nélkül nem megy!
sok sikert Mindenkinek!
Pákász 2018-10-10 10:44:40
Szia Forgó!

És mi volt ez a tétemeléses módszer pontosan?
Amúgy pont ez lenne a lényeg, hogy valaki csinálja meg 50 forintos alapon azt, hogy csinál kétezret, akkor majd meg tudja csinálni nagyobb téttel is. A tét sokszor megzavarja az elmét.
ToMMo 2018-10-10 11:15:00
Szia Forgo!
Hali Forgo!
Örülök, hogy írtál. A te szisztémád mindig is érdekelt. Mármint tudom, mert leírtad, hogy mit követsz, de ugye nagyon sok tényező van mellette ami befolyásolja a dolgokat. Azért mondom, még csak a felszínét karcoljuk a dolgoknak, megyünk bele tovább mi merre viheti el az embert. Bárki bármit mond, és mindig is ennek a híve leszek, mert eszerint is élem az életemet, hogy minél több szemszögből tudjuk vizsgálni a dolgokat, annál előremutatóbb lehet a végén. Így alakulnak ki közösségek. Nevezzük magunkat fogadó közösségnek, mert hát végülis azok vagyunk. De így tudjuk egymást segíteni előrébb jutni, én ebben látom a legnagyobb rációt. De ehhez tapasztalatokat kell megosztanunk egymással, és ez a célja a rovatnak. Köszönöm, hogy partner vagy benne.
Lencsés István 2018-10-10 09:57:18
Szia Tommo.

Minden elismerésem. Zseniális írás. Sokan tanulhatnak ezekből a gondolatokból.
ToMMo 2018-10-10 11:20:52
Köszönöm István. Te már régi motoros vagy, és mindig reálisan kezelted akár a bukást, akár a nyereséget. Ha bármilyen tapasztalatod, gondolatod van, azt is nyugodtan oszd meg velünk kérlek, vagy akár kérdést. Én úgy gondolom ez egy fejlődő dolog tud lenni, ha beszélgetünk ezekről a dolgokról. Mint írtam az elején, senkinek sem tartom magam, hiszen én is egy egyszerű sportfogadó vagyok. De egymástól rengeteget tanulhatunk, és megmondom őszintén, még a legkirívóbb személyek alapján is mindig próbáltam okulni. Senki sem mond badarságot, és lehet ha megértjük a végén, minket is formál. Én ezt tűztem ki célul. Köszönöm, hogy partner vagy ebben!
Lencsés István 2018-10-10 12:06:44
Köszönöm elismerő szavaid. Azt már többször leírtam, hogy mindenki szánjon időt a tippek elemzésére, mindenki járjon utána a mások által adott tippeknek. Ez a legkevesebb. Aki nem tud utána járni csapat össze állításoknak, sérült listáknak, mert tudja hol kell ezeket keresni, nekik is ott vannak a tabellák. Ezekből lehet bogarászni, melyik csapat játszik össze-vissza. Van aki 6. egy bajnokságban, és jól látható, hogy hazai meccsein mindig veri a 8-16, vagy 10-20 helyezetteket. Meg lehet nézni, hogy legjobb góllövőjük mindenki ellen termel, vagy csak a gyengébb csapatok ellen eredményes. Tehát sok mindennek utána lehet járni, de ez idő. Napi 2-3 óra minimum kell az elemzésre. Sokat lehet írni erről, de most lassan indulok dolgozni. Csapat sport vagy egyéni? 3 esély vagy csak 2 esély?

De írok egy ötletet. Mindkét csapat gól. Itt az odds 1,45-1,55 között van amit érdemes játszani. Ritmus péntek-szombat-vasárnap-hétfő. Bajnokságok: Svájc, Belga, Bundesliga 2, Második csoport: Lengyel, Holland, Svéd. Nem kell ráfeszülni, lehet nem lesz jó ajánlás. Szerintem okos játékkal lehet nyerni. Nem meggazdagodni, hanem benzin pénzt nyerni.

további tippjeink a Foci világából

A mai napon rendezik meg a Horvát Kupa döntőjét Pulában, amelyen a bajnokság 1. és 2. helyezettje csap össze.
pletszo
0 Tovább
A mai napon rendezik meg a Horvát Kupa döntőjét Pulában, amelyen a bajnokság 1. és 2. helyezettje csap össze.
A Den Boschnál a bajnokság hajrájában váltottak edzőt: eddig olybá tűnik, bejött a húzás. A deventeri döntetlen után most otthon bizonyíthatnak a sárkányok...
Evergreen11
0 Tovább
A Den Boschnál a bajnokság hajrájában váltottak edzőt: eddig olybá tűnik, bejött a húzás. A deventeri döntetlen után most otthon bizonyíthatnak a sárkányok...
Hollandiában az élvonalbeli szereplésért küzdenek még a csapatok. A Waalwijk 2-1-re nyert otthon, ma Rotterdamban lesz a visszavágó...
Evergreen11
5 Tovább
Hollandiában az élvonalbeli szereplésért küzdenek még a csapatok. A Waalwijk 2-1-re nyert otthon, ma Rotterdamban lesz a visszavágó...