2024.04. 11.

Euroliga: Anadolu Efes - Crvena Zvezda

Euroliga: Anadolu Efes - Crvena Zvezda

Az Euroliga utolsó fordulójában nagyon fontos dolgok dőlnek még el. Többek között az is, hogy melyik csapat lesz a 10. helyezett és kerül ezzel be a rájátszásba. Erre van esélye az Anadolu Efesnek, de győzelemre van szüksége a rájátszásba jutáshoz. Másrészt, ha a vendégek nyernek, akkor szívességet tesznek a városi riválisuknak, a Partizannak.

  • Az Anadolu Efes kosárlabdázói az utóbbi időben kiemelkedően jól teljesítenek. Egymás után négy győzelmet értek el az Euroligában. Legyőzték az Olympiakoszt, az Albát, a Baskoniát és a Fenerbahcét, ezzel jól pozicionálták magukat az utolsó forduló előtt, hogy biztosítsák helyüket a rájátszásban. Négy nap alatt kétszer sikerült legyőzniük a Fenerbahcét, egyszer az Euroligában, egyszer pedig a hazai bajnokságban. Ez a legjobb mutatója a kiváló formájuknak. Jelenlegi győzelem-vereség mérlegük 16-17, amivel a 10. helyen állnak a tabellán. Ha legyőzik a Crvena zvezdát, akkor biztosan bejutnak a rájátszásba. Ha kikapnak, akkor abban kell reménykedniük, hogy a Partizan pénteken kikap a Valenciától. Shane Larkin és Will Clyburn a szezon legkritikusabb szakaszában lendült játékba és Elijah Bryant, Rodrigue Beaubois, Ercan Osmani is kiválóan játszik az utóbbi időben.
  • A Crvena zvezda játékosai viszont siralmas szezont futnak, még soha ilyen gyengén nem szerepeltek az Euroligában. Az utolsó kilenc mérkőzésükből nyolcat elveszítettek, és csak a Virtus Bologna otthonában tudtak nyerni. Az idegenbeli eredményeik különösen gyengék. Tizenhat mérkőzésen mindössze három győzelmet könyvelhettek el, az utolsó diadalukat januárban aratták. Nem tudták legyőzni idegenben sem az Albát, sem az Asvelt, amely az Euroliga két leggyengébb csapata ebben a szezonban. Ha ma legyőzik az Anadolu Efest, akkor a Crvena zvezda szívességet tesz ádáz riválisuknak, a Partizannak. Az Efes veresége és a Partizan győzelme az utolsó fordulóban a belgrádi fekete-fehéreket juttatja a rájátszásba.
  • Nem lesz olyan nagyon sima meccs, a szerb gárda dacból és becsületből is hajtani fog, küzdeni fog. Ennek ellenére a kiváló formába került Anadolu győzelmét várom legalább 5 ponttal és minimum 160 pont lesz a mérkőzésen.

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

tipp
Anadolu Efes - Crvena Zvezda
Anadolu Efes -4,5 ÉS több mint 159,5 pont a mérkőzésen | 1.85 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Kosárlabda világából