2013.11. 08.

Európai másodosztályú beharangozó, 2013-11-08

Európai másodosztályú beharangozó, 2013-11-08

Európa szerte elkezdődnek a labdarúgó bajnokságok másod osztályinak soron következő fordulói, így az olasz Serie B, és a francia Ligue 2

 

 

 

Spezia Calcio 1906 – AC Cesena
Itáliában a Serie B 13-ik fordulója következik. Ez a misztikus szám sokak számára a szerencse, másoknak a gyűlölt balszerencse száma. A fordulót követően kiderül, hogy kinek mit hozott a bűvös szám.

42 Corpo dei Vigili del Fuoco della Spezia ismertebb nevükön a Spezia Calcio az Alberto Picco stadionban fogadja az AC Cesena csapatát. Az egyszeres olasz bajnok becenevükön a tűzoltók jelenleg a Serie B kilencedik pozícióját mondhatják a magukénak éppen, csak nem rájátszás érő helyen. Idei szezonjuk igen változatos 4-5-3-as mutatóval rendelkeznek 11-11 rúgott és kapott góllal. Giovanni Stroppa tanítványainak mai ellenfele, jelenleg bronzérmes pozícióban tudhatja magát, de a sűrű élmezőnynek köszönhetően nagyot lehet lépni előre és hátrafelé is. Jól teljesít a tavaly még az élvonalban szereplő egyesület 6-4-2-es mérleggel rendelkeznek. 17 gólt gurítottak az ellenfelek hálójába, míg 10 esetben nem sikerült kivédekezni egy-egy ellentámadást. Pierpaolo Bisoli mester csapata az elmúlt öt fordulóban nem talált legyőzőre, de tegyük hozzá az igazság kedvéért, hogy 3 olyan mérkőzésük is volt amin csak egy pontot szereztek.

A Spezia otthon eddigi 6 találkozójából csak kettőt nyert meg viszont veresége is mindösszesen 1 van. Következik ebből , hogy három döntetlenjük van. Gólarányuk elég vérszegény, de legalább kiegyenlített. 5-5. Hazai pályán utóbbi négy mérkőzésén mindig szereztek pontot a fekete-fehérek. Idegenben teljesen kiegyensúlyozott a mérleg 2-2-2 és 6-6 a gólarány. Szép sorminta, de igencsak kevés lesz ahhoz, hogy valós feljutást vagy csak rájátszást érő helyen végezzenek.

Vendégként a Cesena harmadik a tabellán 3-1-1-es mutatókkal, ami idegenben nem számít rossznak. 7 gólt rúgott az egyesület melyre négy válasz érkezett. Elmúlt három tétmérkőzésükön hét pontot szereztek a csikóhalak.

A vendéglátók kínos vereséget szenvedtek az előző körben a Padova otthonában, míg a Cesena döntetlent játszott a Ternana gárdájával. A Spezia leggólerősebb játékosa Osarimen Ebagua aki csapta góljainak majd felét vállalta, míg az ellenfélnél a négy gólos Davide Succi a házi gólkirály. A vendégeknek meggyűlhet a baja a Spezia kapusával Nicola Leailval aki igen nagyszerűen véd és értéke a vendégek keretnének majdnem a fele. A mai mérkőzés ennek ellenére háromesélyes, de talán a hazai pálya előnye kedvezhet a Spezia csapatának. Én 1-1-et tippelek
Tipp: Hazai v Döntetlen

Franciaország másodosztályában is pályára lépnek ma a csapatok, hogy a tizennegyedik fordulót teljesítsék. A Serie B-hez hasonlóan itt is nagyon szoros a bajnokság, így minden mérkőzésnek nagy jelentősége van.
 

US Crétiel Lusitanos – Tours FC
Ma este a Stade Dominikque Duvauchelle Crétiel stadionba látogat a Tours FC gárdája, hogy megvívjon mai ellenfelével aki hat pozícióval vannak mögöttük a tabellán. A negyedik Toursra nem vár könnyű feladat, hiszen a tizedik pozícióban elhelyezkedő Crétiel otthonában nem könnyű nyerni. Jean-Luc Vasseur csapata otthon hat mérkőzéséből bár csak kettőt tudott megnyerni, de az ide érkező csapatok közül eddig csak egy távozott mind a három ponttal. Tíz gólt szereztek eddig ami nem rossz teljesítmény, ráadásul csak nyolcat kaptak, előző két hazai fellépésükön pedig egyet sem. Furcsa, de a kis francia csapat idegenben is kilenc pontot szerzett csak úgy mint otthon, tehát nem mondhatnánk, hogy saját pályájukon kiemelkedően teljesítenének. Oliver Pantaloni a fülbevalós kopasz szakember által trenírozott legények a második helyen állnak az idegenbeli tabellán, mondhatnánk, hogy az szép teljesítmény, de tegyük hozzá, hogy három vereséggel tudnak ott lenni ahol, ebből következik, hogy a franci másodosztályban aztán mindenki megtud verni mindenkit. 3-1-3 a statisztika melyhez mínusz egyes gólarány társul. 11 gól mellé kaptak 12-t, ami nagyban köszönhető az Auxerre csapatának akik az előző fordulóban 4 gólt hintettek a Toursnak.

Forma alapján mind két egylet ugyan úgy teljesít az elmúlt öt forduló alapján 2-2-1. A Crétiel egyel kevesebb gólt kapott. Mind két csapat az előző fordulóban nagy verést kapott. A Tours a már említett Auxerre ellen zakózott míg a mai hazai pályán szereplők Crétiel a Laval elleni mérkőzésen kellett, hogy zsákot vigyen az az öt kapott gólhoz. A két csapat összesen 10 döntetlen játszott a bajnokságban 6-4-es felosztásban. Véleményem szerint a nagy vereségek után egy nyugodt döntetlent fognak játszani a felek egy-egy gólt szerezve.
Tipp: Döntetlen

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Dodo 2013-11-08 16:28:19
Sajnos igazad van!! :/
Dodo 2013-11-08 15:13:27
Még valami :)

Spezia értéke 19.375.000 Euró
Cesena értéke 13.500.000 Euró

Természetesen csak számok, de ezt alapul véve a hazai gárdának erősebb a játékos kerete.
Igaz a kapus ér 5.500.000 Eurót.

( Magyarországon a legjobb kapus nem éri el az 1 milliót )
Dodo 2013-11-08 15:10:18
Köszönöm szépen az elismerő szavakat.

Ha kicsit jártas vagy a francia illetve az olasz másodvonalakban akkor láthatod, idegenben a legjobb csapatok is rendre képesek szenvedni a gyengékkel szemben. Lásd Tours 6 mérkőzés 3 vereség idegenben és ez a második legjobb mérleg! Erre alapoztam a tippjeimet. Olaszok meg külön regény :)
Barnu 2013-11-08 12:52:26
Sziasztok!

Nagyon tetszik a cikk, összeszedett és élvezet olvasni minden sorát. A spezzia meccset én sima vendégre tenném mivel a Cesena szerintem jobb játékos állománnyal rendelkezik és az élemzőny szorossága miatt (ahogy te is írtad, hogy egy vereséggel jócskán hátra lehet esni) minden pont létfontosságú ha a feljutás gondolatával szeretnének eljátszani. A francia meccsel kapcsoaltban reális lehet a megérzésed mivel ott elég sok döntetlen szokott születni, de a vendégek az Auxerre elleni vereség előtt igen csak jónak mondható formát mutatott, míg a vendégek a sereghajtó Bastia elleni győzelmet leszámítva csak estek keltek és hazai pályás mutatójuk is eléggé vérszegény. Ez a mérkőzés igazi lutri lehet amiben a te álltalad említett egál eredmény is benne van, de nem lepődnék meg ha hazai vagy vendég siker születne mert igazi három esélyes mérkőzésre van kilátás. 

további tippjeink a Foci világából

A villámtipp rovatban egy-egy ötlet kibontása olvasható, olyan érvek, olyan tények, amelyek megerősítik az adott eseményre kiajánlott tippet! Egy érv, egy tipp! Fotó: Pixabay.com
A villámtipp rovatban egy-egy ötlet kibontása olvasható, olyan érvek, olyan tények, amelyek megerősítik az adott eseményre kiajánlott tippet! Egy érv, egy tipp! Fotó: Pixabay.com
A svájci pontvadászat is véget ér, a zárónapon a Young Boys vendége a Winterthur lesz. Fotó: pixabay.com
A svájci pontvadászat is véget ér, a zárónapon a Young Boys vendége a Winterthur lesz. Fotó: pixabay.com
A Rossoneri noha nem tudta megszorítani a városi riválist, az ezüstérmet magabiztosan szerezte meg. Pioliék győzelemmel búcsúznának a szezontól. Fotó: pixabay.com
A Rossoneri noha nem tudta megszorítani a városi riválist, az ezüstérmet magabiztosan szerezte meg. Pioliék győzelemmel búcsúznának a szezontól. Fotó: pixabay.com