Korhuték az izraeli Szuperkupát is elhódítják?

2017. Aug. 10.
pletszo

Ezen a héten a Libertadores Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit rendezik meg Dél-Amerika szerte. Az argentin San Lorenzo egygólos előnyből várhatja az ecuadori Emelec elleni második mérkőzést. Izraelben is elkezdődik a futballidény, mégpedig a Szuperkupa-mérkőzéssel, amelyet a Yehuda és a Beer-Seva vív egymással.  Lássuk az esélyeket!

h i r d e t é s ▼

 

San Lorenzo – Emelec

  • A nyolcaddöntő odavágóján 1-0-ra győzött a San Lorenzo Ecuadorban, így igencsak kedvező helyzetből várhatja a folytatást. Az egy hónappal ezelőtti mérkőzésen Belluschi szerezte meg még az első félidőben az egyetlen találatot. A csoportkörből egyébként a San Lorenzo volt, amely elsőként jutott tovább, míg az Emelec csak a második pozícióban zárt a „3”. csoportban a San Lorenzóhoz hasonlóan argentin River Plate mögött. Az argentin bajnokság jelenleg szünetel, így a San Lorenzo nincsen játékban, viszont úgy is nézhetjük, hogy frissek lehetnek a játékosok. A nagyobb tudás egyébként is a San Lorenzo mellett szól és mivel mostanság nem kell naponta két meccset játszaniuk a piros-feketéknek, ezért biztosan mindent ki fognak adni magukból és nemcsak a továbbjutásra törekednek hanem, hogy ezt a találkozót is megnyerjék. Az Emelec hullámzóan teljesít a jelenleg is zajló ecuadori bajnokságban, így az ecuadori csapatoknál nagyobb játékerőt képviselő San Lorenzo ellen idegenben vélhetően nem sok keresnivalója lesz a gárdának.

Bnei Yehuda – Hapoel Beer-Seva

  • Tel-Avivban, semleges helyszínen kerül megrendezésre az izraeli Szuperkupa-döntő, amelyet a bajnok Hapoel Beer-Seva az állami kupát megnyerő Bnei Yehudával játszik.  Mindkét gárda túl van már négy nemzetközi kupamérkőzésen ezen a nyáron. A Beer-Seva a Honvéd kétszeri legyőzését követően a Ludogogecet idegenben szerzett góllal búcsúztatta a sorozattól, így a főtáblára jutásért játszhat majd a jövő héten. A Yehuda viszont már kiesett az El-ből a Zenittel szemben, de azért egy komoly bravúrt végrehajtott, hiszen a visszavágón győzött Oroszországban, azonban ez is kevés volt a kétgólos hazai zakót követően.  A tavalyi bajnokságban kétszer találkoztak a felek és mindkétszer Korhut Mihályék nyertek, sőt idegenben nagyon magabiztosan. A Yehuda éppen csak, hogy el tudta kerülni a kiesést az alsóházi csatározások végén, a Beer-Seva pedig egyértelműen Izrael legjobb klubcsapata jelenleg, így nem kérdés, hogy a Szuperkupa-találkozó nagy esélyesének számít.

A Tippmixpro ajánlatából:

 

h i r d e t é s ▼