Közelebb kerül-e a Gremio a Corinthianshoz?

2017. Jul. 16.
pletszo

A Corinthians tegnap esti botlásának köszönhetően az üldözők két ponttal közelebb kerülhetnek Jadsonékhoz. A 2. helyen álló Gremio hátránya nyolc egységre csökkenhet, amennyiben nyerni tud a Ponte Preta ellen. A lengyel bajnokságban a tavalyi bronzérmes Lech Poznan az újonc Sandecja ellen kezdi meg menetelését. Lássuk az esélyeket!

h i r d e t é s ▼

 

Gremio – Ponte Preta

  • A Gremio sokáig egészen szorosan ott volt az éllovas Corinthians nyomában a brazil bajnokságban, viszont az elmúlt négy fordulóban négyszer kikapott a kék-fekete alakulat. A hét közepén viszont a Flamengo elleni idegenbeli rangadót megnyerték és ezzel visszavették a második helyet a tabellán. A három elszenvedett vereségük közben is arattak azért sikereket, hiszen a Brazil Kupában az Atletico PR-t 4-0-val lépték le, míg a Libertadores Kupában a Godoy Cruzt vendégként verték 1-0-ra. Tehát nincsen rossz formában a Gremio, de azért hullámzóan teljesítenek mostanság Luanék. Gremióra az a jellemző, hogy sok gólt szereznek és ezek a találatokat testvériesen elosztják egymás között a támadók. A mai ellenfelük, a Ponte Preta a kiesés elől menekül, jelenleg 15. helyen áll, mindössze három ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Sao Paulót. A Ponte Preta a legutóbbi négy bajnokiján mindössze egyetlen pontot szerzett. Ebből kiindulva a második helyen álló Gremio ellen elvileg nem sok keresnivalójuk lehet.

Lech Poznan – Sandecja

  • A végletekig harcban volt a tavalyi idényben a lengyel bajnoki címért a Lech, de végül csak a bronzérem jutott a poznaniaknak. Ezáltal most nyáron az Európa-ligában szerepelhetnek és az első forduló abszolválása nem is okozott gondot számukra, 7-0-val mentek tovább a Pelisterrel szemben. A második körben viszont a norvég Haugesund ellen az odavágót elveszítették 3-2-re, így hazai pályán mindenképpen nyerniük kell a jövő héten. Ebből a szempontból is szerencsés Majewskiék sorsolása, hiszen az Ekstraklasa első fordulójában az újonc Sandecja lesz az ellenfelük, amelyet a szakértők a biztos kiesők közé sorolnak. A Lechnél a kulcsjátékosok javarészét meg tudták tartani a klubvezetők, így jó esélyük van rá, hogy idén is harcban legyenek a bajnoki címért, ehhez a maihoz hasonló kötelező feladatokat meg kell oldaniuk.

A Tippmixpro ajánlatából:

Hozzászólások

Kérlek Téged, Pletszo mester, még több okosságot, please! Még többet! Iszol Te eleget? Nézed Te eleget a statisztikákat, Mester?

 

h i r d e t é s ▼