2011.11. 15.

Napi tippek 2011.11.15

Napi tippek 2011.11.15

Sziasztok!
Tegnap az U21-esek kibabráltak velünk sajnos. Két vaskos meglepetés is született: a holland fiatalok hazai pályán szenvedtek vereséget Skóciától, míg a lengyelek a moldávoktól! Kaptak ki odahaza, ráadásul Honduras simán verte Szerbiát. A többi tippünk jó volt.
A mai napra EB-pótselejtezők, barátságos nemzetek közötti mérkőzések, köztük Magyarország lengyelországi fellépésével, vár rátok. Csapjunk is a közepébe, a tippeket a bet-at-home adja.
Fortuna legyen veletek!

 

Kezdjük az Európa-bajnoki selejtezőkkel. A Horvátország – Törökország háromesélyes, így ezt kihagyjuk.  

Montenegró - Cseh Köztársaság

Montenegró kétgólos vereséget szenvedett a csehektől az odavágón, ami nem tűnik behozhatatlan hátránynak. Montenegró erős, fejlődő csapat, több kiváló játékossal a fedélzeten (Vucsinics, Jovetics). A vereség miatt nincs veszítenivalójuk és minden erőket, szenvedélyt mozgósítva esnek neki a cseheknek. A lelkesedést a hazai pályán, minden bizonnyal helyet foglaló nagy létszámú szurkolósereg lelkesedés csak fokozni fogja. A csehek a biztonsági játékra törekednek majd. Extra védekezés, kontrajáték. Amennyiben szereznek egy gólt, az elég lehet nekik a továbbjutáshoz, hiszen 4 gólt már nem könnyű szerezni, ezen a szinten különösen nem. Hazai győzelmet és cseh továbbjutást várunk, de biztonsági kétesélyt javaslunk.

Tipp: 1X – 1.42

Portugália - Bosznia-Hercegovina

Boszniában gólnélküli döntetlen született, ami a portugálok számára kiváló eredmény, hiszen nem kaptak gólt. Hazai pályán minden bizonnyal teljes erőből rohamozni fognak. A portugál válogatottat nem kell bemutatni, európai topcsapatokban játszanak, élükön napjaink egyik csúcsjátékosával: Cristiano Ronaldóval. A bosnyákok számára már az is siker, hogy idáig eljutottak. Kétségtelen, hogy rettenetesen elszántak, felszántják a pályát, ha kell az életüket is kockáztatnák a győzelemért. De ez most kevés lesz. Magabiztos hazai győzelmet várunk.

Tipp: 1 – 1.35

Írország – Észtország

Észtország négygólos, behozhatatlan hátrányba került hazai pályán, ebben egy kicsit Kassai Viktor keze (sípja) is benne volt. Hogy ez mennyire igaz, döntsétek el magatok, a youtube-on megtalálható a meccs összefoglalója. Az írek nem bízzák a véletlenre, hazai pályán minden bizonnyal nekiesnek az észteknek. Az északiak még nincsenek azon a szinten, hogy egy világeseményen részt vegyenek. Rendkívül szimpatikus, ahogyan akarnak, küzdenek, de a gólokat az írek rúgják majd. Írország két győzelemmel kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra.

Tipp: 1 – 1.30

Lengyelország – Magyarország

„Lengyel-magyar két jó barát, együtt issza borát”

Lengyelország a 64-ik helyen állnak, míg Magyarország a 36-ik. Ez az eredmény nagyon csalóka, mert amíg mi olyan válogatottak ellen játszottunk az elmúlt hét mérkőzésen, a teljesség igénye nélkül, mint San Marino, Liechtenstein és Luxemburg, Moldova, Izland addig a lengyelek jó ideje csak felkészülési mérkőzéseket játszanak erősebb ellenfelekkel szemben (Olaszország, Koreai Köztársaság, Németország, Mexikó, Fehéroroszország). Mindenki döntse el maga, hogy melyik névsor a veretesebb.

Válogatottunk erőssége az a Hajnal Tamás, aki a Dortmundban leginkább a padon ücsörgött, míg a pályán, a kezdő tizenegy erősségeként, három lengyel társa szerepelt, akik mind a válogatott oszlopos tagjai is (Blaszczykowski, Lewandowski, Piszczek). A lengyel kapuban az Arsenal kiválósága Lukas Fabianski kezd. Lengyelország pénteken kikapott hazai pályán Olaszországtól, még egy hazai vereség nem tenne jót a válogatott hírnevének. A lengyel szövetségi kapitány már a kontinensviadalra készülő keret végső kozmetikázását végzi, addig Egervári Sándor a VB-selejtezőkre próbálgat. Jó eséllyel pályára léphet az NB2-ből Németh Krisztián is. Nem érzünk egy kis disszonanciát, amikor leírjuk egymás mellé, hogy Bundesliga – NB2? Persze ez csak egy sarkítás, de ha félretesszük nemzeti érzelmünket és csak a józan eszünkre támaszkodunk, akkor bevallhatjuk, hogy ezen a mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek. A döntetlen már nagy siker lenne Egervári Sándor legénysége számára. A találkozót a kontinenstornára felépült új poznani stadionban rendezik.

Tipp: 1X – 1.20

Ukrajna – Ausztria

Az ukrán csapat legutóbb meglepetésre végig vezetett Németország ellen, akik csak nagy nehézségek árán sikerült kiegyenlíteni. Ukrajna is a ukrán-lengyel rendezésű EB-re készül. A sógorok sokkal gyengébb színvonal, mint Németország. Ha az Ukránok komolyan veszik a mérkőzést, márpedig miért is ne tennék ezt, akkor jó eséllyel megnyerhetik a meccset.

Tipp: 1X – 1.10

Dánia – Finnország

A világranglista 10-ik Dánia készül az Európa-bajnokságra, nagyon erős csapatuk van. Legutóbb a Svédeket verték barátságos meccsen hazai pályán. Finnország a 78-ik, nálunk gyengébb alakulat. Az EB-csoportban mögöttünk végeztek. Nagyon biztos hazai mérkőzésnek tűnik.

Tipp: 1 – 1.35

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további témák a rovatból

A stratégia a következő: Két-, vagy több teniszmeccs kötésben, amelynek az eredő szorzója 3,0 körüli. A tét kialakítása egy biztonságos bankroll-menedzsmenten-, valamint a Fibonacci stratégián alapul.
A stratégia a következő: Két-, vagy több teniszmeccs kötésben, amelynek az eredő szorzója 3,0 körüli. A tét kialakítása egy biztonságos bankroll-menedzsmenten-, valamint a Fibonacci stratégián alapul.
Kicsit megváltozva születik újjá a Durr bele a közepébe!-rovat. A rovat második gazdája az első nyári ágyúgolyó bajnokság győztese, Markyhennon lesz, naplószerűen csinálja majd. Viszont a kérése az volt, hogy nem akar elemzést írni. Lássuk a papírokat!
Kicsit megváltozva születik újjá a Durr bele a közepébe!-rovat. A rovat második gazdája az első nyári ágyúgolyó bajnokság győztese, Markyhennon lesz, naplószerűen csinálja majd. Viszont a kérése az volt, hogy nem akar elemzést írni. Lássuk a papírokat!
A listavezetőre ma rangadó vár: ellenfele a Djurgarden lesz. Van egy tippünk! Fotó: pixabay.com
A listavezetőre ma rangadó vár: ellenfele a Djurgarden lesz. Van egy tippünk! Fotó: pixabay.com