A nyereséges sportfogadás alapfeltételei

2017. May. 31.
pletszo

A következőkben megpróbálunk több olyan szempontot összegyűjteni, amely eredményesebbé teheti a fogadásokat. Ahány ember, annyiféle stratégia létezik a sportfogadás terén, ezúttal csokorba szedtük azokat a módszereket, amelyek sokak számára beváltak már.

h i r d e t é s ▼

 

 

 • Ez egyik legfontosabb kritérium a fogadásokkal kapcsolatban, hogy minél több helyen utána kell nézni az információknak, akár le is lehet ellenőrizni egy-egy adatot, hogy valóban jó forrásból dolgozunk-e. A tájékozottság elengedhetetlen a sikerhez. Türelmesnek kell lenni, tudni kell kivárni a megfelelő pillanatot, nem szabad csak azért fogadni, mert már régen tippeltünk valamire.
 • Mindig figyelni kell az oddsokat, kivárni akár a meccs kezdéséig a fogadással, hiszen az összeállítás nagyban meghatározhatja a végeredményt, a legfrissebb adatokkal szabad csak dolgozni (sérültek, eltiltottak listája).  Mindig szánjunk elegendő időt egy mérkőzés tanulmányozására, ha ez nem lehetséges, mert időszűkében vagyunk, akkor fogadjunk inkább legközelebb.
 • Legfeljebb két sportágra szabad koncentrálni, de az sem gond, ha csak egyet követünk nyomon.  Nem érdemes túl sok bajnokságot nézni, maximum három ligát érdemes figyelni és egy idő után szinte teljes képet lehet kapni az adott pontvadászatról.

Szorzók, esélyek

 • Meg kell tudni becsülni, hogy nagyságrendileg milyen a nyerési esély az adott kimenetelre. Olyan nincs, hogy valami biztosan bejön, de a valószínűség közelíthet a 100%-hoz. Azt sohasem éri el, hiszen emberek cselekvéseire fogadunk, nem pedig robotok, gépek tevékenységére.
 • Érdemes legalább 1,50-es szorzóval bíró kimenetelre fogadni, hiszen az alatt nagyon alacsony hozamot lehet csak realizáni, vagy hatalmas összeget kell befektetni, hogy jó nyereményünk legyen. Nem abból kell kiindulni, hogy a fogadóiroda mekkora szorzót kínál, hiszen az csak egy sokaság véleményét tükrözi, hanem a saját gondolatunkra, megérzésünkre, tudásunkra kell hagyatkozni.

További fontos kritériumok:

 • Nem szabad tét nélküli találkozókra fogadni, hiszen azokhoz a mérkőzésekhez teljesen máshogy állnak hozzá a csapatok. Az edző rengeteget cserél és nem a győzelem a célja hanem, hogy minél több játékost kipróbáljon és teszteljen. Közben pedig a sportfogadó a haját tépheti az idegességtől, hogy hiába fogadott a jobb formában lévő együttesre.
 • A nyereséget és a veszteséget is tudni kell kezelni.
 • Érdemes kitűzni egy célt és ha ezt elértük, akkor ki kell venni a nyereményt, a számlánkon levő pénzt csakis akkor nyertük meg, amikor kifizette a fogadóiroda.
 • Nem szabad feladni egy rosszul sikerült fogadás után a saját stratégiánkat. Nagy hiba, ha a frissen nyert összeget azért teszi fel rögtön egy következő eseményre valaki, mert úgy van vele, hogy könnyen jött a pénz.
 • Sorozatos veszteségek után nem szabad még többet és többet fogadni, mert azzal egy végzetes spirálba eshetünk, melyből nincs kiút.
 • A fogadás előtt érdemes átgondolni, hogy mennyire fájna, ha elveszítenénk az összeget. Ha ezt végigpörgetjük az agyunkban és nem okoz gondot nélkülözni a tét összegét, akkor nyugodtan fogadhatunk. Ez igaz egy hónap viszonylatában is, azaz a nettó jövedelmünkből csak annyit kockáztatassunk, amennyinek a hiánya nem jelent gondot a saját költségvetésében.

Hozzászólások

2. pont, kivárni a meccs kezdéséig a fogadással? Nem értek egyet, ha látunk egy jó értéket, arra azonnal le kell csapni, mert ha tényleg jó érték, akkor esésnek fognak indulni az oddsok. Napokban is volt az osztrák futball bajnokságban két olyan meccs, ahol 1,44 körül kezdődöt a 2,5 over, ami a meccs elején már 1,35 körül volt. Kombinálva ez már lényeges különbség. A végeredmény 4-4 gól lett mindkét meccsen.

Sokadik pont.
Az alkalom szüli a tolvajt !
Az előttem szólóhoz csatlakozva, ha látsz egy jó szorzót:ne tétovázz!
Főleg élőben néha annyira elmennek az oddsok, hogy az ember nem hisz a szemének.
Valószínűleg gép rendezi a számokat, mert a sporthoz értő ember a józan ész talaján maradna.
Két példa: Férfi kézi bajnoki döntő Veszprém-Szeged . Volt olyan odds az első félidőben: Veszprém+3,5 1,72. Na most a Szeged 5-10 évenként szokott Veszprémben nyerni akkor is 1 góllal. Hogy melyik magyar csapat nyert utoljára néggyel a bakonyiaknál...sokat kell visszalapozni a kalendáriumban. Jó, a Szeged éppen 5-tel vezetett, de aki egy kicsit is ért a kézihez..., szóval egy ötvenessel lecsaptam. 6-tal nyert a Veszprém...
Másik példa férfi kosár Szombathely-Körmend. A vendég 17-tel is vezetett a második negyedben, úgy, hogy a Szhely még nem kapott ki otthon. Szhely+13,5 1,7-ért. Azt mondtam: lehet hogy bekapják az első hazai buktát, de biztos nem 14 ponttal. Kézi-, kosár- és vízilabdában vannak hullámzások a meccsen belül. Ezt ki kell használni! Amikor a mélyponton van a hazai, akkor kell megrakni. Persze ezt érezni kell ! Majd amikor visszajött a meccsbe ki kell venni a nyereséget! Az Szhely is egyenlített . Kivettem a lovettátt, majd nyugodtan végignéztem, ahogy továbbra is hullámzó meccsen 1 ponttal nyertek. Persze nem a zrtnél játszom.

Igen nyilván rá lehet bukkanni ilyen szorzókra és ezeket valóban nem szabad kihagyni. 

 

h i r d e t é s ▼