2012.08. 31.

Sportfogadó Lexikon

Sportfogadó Lexikon

Egyszeri fogadás (szingli, single)
Az egyszeri fogadás (egyszeri tét) egy esemény egy kimenetelére való fogadás. A választott tippnek helyesnek kell lennie, hogy a fogadás nyerjen.

Kettes kötés
A kettes kötés két különböző eseményből válogatott tipp. Mindkét tippnek helyesnek kell lenni, hogy a fogadás nyerjen.

Hármas- és háromnál több tippet tartalmazó kötéses fogadás
A hármas (vagy több) kötés három (vagy több) tippből áll, három (vagy több) eseményre vonatkozóan. Az összes tippnek helyesnek kell lennie, hogy a fogadás nyerjen.

Pontos eredmény
A meccs/esemény pontos eredményének megtippelése.

Félidő
Minden fogadás a félidőben elszámolásra kerül, az első félidő pontjai alapján.

Első gól
Arra fogadunk, hogy melyik játékos vagy csapat éri el az első gólt (pontot) a meccsen.

Az első gól időpontja
Arra fogadunk, hogy mikor lövik az első gólt a meccsen.

Dupla esély
A dupla esély fogadás lehetővé teszi, hogy a lehetséges három kimenetelből kettőre tippeljünk focimeccsen, így ezek a fogadások: 1X, 12, 2X lehetnek.

Góllövő
Arra fogadunk, hogy melyik játékos lő gólt a meccsen. A fogadás érvénytelen, ha a játékos nincs benne a kezdő 11-ben.

Páratlan/Páros
Arra fogadunk, hogy a végeredmény pontjai páratlanok vagy párosak. Megjegyzés: a 0:0-ra végződő focimeccs párosnak számít.

Félidő/Végeredmény fogadás
Arra fogadunk, hogy mi az eredmény félidőben és mi a meccs végén. Mindkét tippnek helyesnek kell lennie, hogy a fogadás nyerjen.

Kevert meccsek - Mixed Games
A kevert meccs (mixed game) olyan virtuális meccs, ahol két csapat aktuálisan egymással játszik, de a valóságban nem egymás ellen. Például: az Arsenal a Liverpoollal játszik a Premiershipben és a Barcelona a Real Madriddal játszik a spanyol ligában. A kevert játékban az jelenik meg, hogy Arsenal Vs. Barcelona, noha ezt a meccset ekkor nem játsszák. Az Arsenal, illetve a Barcelona által a rendes 90 perces játékidőben lőtt gólok száma kerül összehasonlításra (extra idő és büntetőpárbaj nem számít) a sportfogadás elszámolása szempontjából.

Felett/alatt
A fölött/alatt fogadásoknál azt tippeljük meg, hogy az összes gól/pont felette vagy alatta lesz a megadott számnak.

Példák:

2 gól felett/alatt
A fogadás arra vonatkozik, hogy a meccsen 2-nél kevesebb, vagy több gól születik. Ha 1 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az “Alatt” tippek a nyertesek; a "Felett" fogadások vesztesek. Ha 2 gól születik a meccsen, az összes bet érvénytelennek tekintendő, nem számít, hogy a fogadás “Felett” vagy “Alatt” volt. Ha 3 vagy több gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások vesztesek, a “Felett” fogadások nyertesek.

2.25 gól felett/alatt
Ez tulajdonképpen két fogadásból álló összetett fogadás: 1 fogadás a 2 gól felett/alatt és 1 fogadás a 2.5 gól felett/alatt. Például: ha 100€-val fogadunk a 2.25 gól felett/alattra, akkor a fogadás kétfelé van osztva: egy 50 € fogadás a 2 felett/alatt. És egy 50 € fogadás a 2.5 gól felett/alatt. Ha 1 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az "Alatt" fogadások nyertesek; a "Felett" fogadások vesztesek. Ha 2 gól születik a meccsen, azok akik a "Felett"-re fogadtak, elvesztik tétjük 50%-át és tétjük 50%-a döntetlen, azok, akik az "Alatt”-ra fogadtak, azok tétjének 50%-a nyertes és 50%-a döntetlen. Ha 3 vagy több gól születik a meccsen, az "Alatt" fogadások vesztesek, a “Felett" fogadások nyertesek.

2.5 gól felett/alatt
Ha 2 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az "Alatt" fogadások nyertesek, a "Felett" fogadások vesztesek. Ha 3 vagy több gól születik a meccsen, az "Alatt" fogadások vesztesek, a "Felett" fogadások nyertesek.

2.75 gól felett/alatt
Ez tulajdonképpen két fogadásból álló összetett fogadás: 1 fogadás a 2.5 gól felett/alatt és 1 fogadás a 3 gól felett/alatt. Például: ha 100€-val fogadunk a 2.75 gól felett/alattra, akkor a fogadás kétfelé van osztva: egy 50€ fogadás a 2.5 felett/alatt. És egy 50€ fogadás a 3 gól felett/alatt. Ha 2 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az "Alatt" fogadások nyertesek; a "Felett" fogadások vesztesek. Ha 3 gól születik a meccsen, azok akik az "Alattra"-ra fogadtak, elvesztik tétjük 50%-át és tétjük 50%-a döntetlen, azok, akik az "Felett”-re fogadtak, azok tétjének 50%-a nyertes és 50%-a döntetlen. Ha 4 vagy több gól születik a meccsen, az "Alatt" fogadások vesztesek, a “Felett" fogadások nyertesek.

3.00 gól felett/alatt
A fogadás arra vonatkozik, hogy a meccsen 3-nál kevesebb, vagy több gól születik. Ha 2 vagy kevesebb gól születik a meccsen, az “Alatt” tippek a nyertesek; a "Felett" fogadások vesztesek. Ha 3 gól születik a meccsen, az összes bet érvénytelennek tekintendő, nem számít, hogy a fogadás “Felett” vagy “Alatt” volt. Ha 4 vagy több gól születik a meccsen, az “Alatt” fogadások vesztesek, a “Felett” fogadások nyertesek.

Ázsiai hendikepek
Az ázsiai hendikep (asian handicap) nagyszerű értéket kínál a fogadónak és potenciálisan kevésbé kockázatos, mint a hagyományos “hazai győzelem-döntetlen-vendéggyőzelem” típusú fogadás. Vagy ki kell választani a hendikeppet várakozás szerint meghaladó csapatot, vagy a favorit ellen fogadunk a hendikep segítségével. Egy ázsiai hendikep két részből áll, a hendikepből és a győztesre való fogadásból.

Handicap (0)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat megnyeri a meccset. Ha döntetlen (0 gól a különbség), visszakapjuk a tétet.

Handicap (+0.25)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat megnyeri a meccset. Ha döntetlen, tétje két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapjuk.

Handicap (+0.50)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat döntelent játszik, vagy megnyeri a meccset.

Handicap (+0.75)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gól különbséggel veszít, a tét 50%-át elvesztjük.

Handicap (+1)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, vagy döntetlent játszik. Ha 1 gól különbséggel veszít, a tétet visszakapjuk.

Handicap (+1.25)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, vagy döntetlent játszik. Ha 1 gól különbséggel veszít, a tét két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapjuk.

Handicap (+1.5)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gól különbséggel veszít.

Handicap (+1.75)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gól különbséggel veszít. Ha a csapat 2 gól különbséggel veszít, tétünk 50%-a vész el.

Handicap (+2)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gól különbséggel veszít. Ha a csapat 2 gól különbséggel veszít, visszakapjuk a tétet.

Handicap (+2.25)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gól különbséggel veszít. Ha a csapat 2 gól különbséggel veszít, a tét két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapjuk.

Handicap (+2.5)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy kevesebb mint 3 gól különbséggel veszít.

Handicap (-0.25)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 1 gól különbséggel nyer. Ha döntetlen, a tét 50%-át vesztjük el.

Handicap (-0.5)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat megnyeri a meccset.

Handicap (-0.75)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 2 gól különbséggel nyer. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tét két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapuk.

Handicap (-1)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 2 gól különbséggel nyer. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.

Handicap (-1.25)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 2 gól különbséggel nyer. Ha csak 1 góllal nyer, a tét 50%-a vész el.

Handicap (-1.50)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 2 gól különbséggel megnyeri a meccset.

Handicap (-1.75)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 3 gól különbséggel nyer. Ha a csapat 2 gól különbséggel nyer, a tét két részre van osztva – az egyik fele nyertes, a másik fele döntetlen és ez utóbbi tétjét visszakapjuk.

Handicap (-2)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 3 gól különbséggel nyer. Ha a csapat 2 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.

Handicap (-2.25)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 3 gól különbséggel nyer. Ha 2 góllal nyer, a tét 50%-át vesztjük el.

Handicap (-2.50)
Nyerünk, ha a megtippelt csapat legalább 3 gól különbséggel megnyeri a meccset.

Élő fogadás
Az élő fogadásnál lehetőség van arra, hogy valós időben fogadjunk, ami azt jelenti, hogy folyamatosan frissülő nyereményszorzókkal fogadhatunk a kiválasztott sportesemények alatt. Ez természetesen azt is jelenti, hogy megvan az az előnye, hogy reagálhatunk az esemény legfrisebb fejleményeire és egyszeri fogadásokat pontosan és egyszerűen tegyünk meg.

!Élő fogadásnál azok a tétek, amelyeket gól születése közben, vagy azután helyeznek el, törlésre kerülhetnek!

Élő fogadás – ázsiai hendikeppes
Élő fogadásnál az ázsiai handikep (asian handicap) tét úgy számít, mintha a fogadás pillanatában az eredmény 0:0 lenne.

Tehát a hendikep és a győztes mellett még egy komponens fontos az Élő fogadásos ázsiai hendikepnél: akkor kezdődik a mi szempontunkból, amikor a tétet elhelyezzük.

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további témák a rovatból

Egy Single Value Tipp következik, vagyis a sportfogadásban egy olyan értékelhető szorzó, amely single játékba küldés esetén is értéket hordoz magában! A Copa America vasárnapi zárómérkőzésén a 15-szörös győztes Uruguay a Panamával csap össze a C csoportban, Miamiban, a Hard Rock Stadionban. Az uruguayiak az utolsó felkészülési mérkőzésükön 4-0-s győzelmet arattak Mexikó ellen, míg a panamaiak 1-0-ra kikaptak Paraguaytól.
Egy Single Value Tipp következik, vagyis a sportfogadásban egy olyan értékelhető szorzó, amely single játékba küldés esetén is értéket hordoz magában! A Copa America vasárnapi zárómérkőzésén a 15-szörös győztes Uruguay a Panamával csap össze a C csoportban, Miamiban, a Hard Rock Stadionban. Az uruguayiak az utolsó felkészülési mérkőzésükön 4-0-s győzelmet arattak Mexikó ellen, míg a panamaiak 1-0-ra kikaptak Paraguaytól.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
Az aktuális héten zajló ATP , WTA és challenger tornákat monitorozzuk és az olvasókkal közösen keresünk olyan tippeket, amelyeket érdemes lehet egy szelvénybe berakni, valamint olyanokat is, amelyek single is megállják a helyüket. Fotó: Matthewryz.
A házigazda célja a feljutás, a gárda pedig jó formában várja az összecsapást. Fotó: pixabay.com
A házigazda célja a feljutás, a gárda pedig jó formában várja az összecsapást. Fotó: pixabay.com