Tenisz brainstorming

2017. Jul. 17.
Szerkesztő

Ez a rovat némileg hasonlít a Tippek trükkökhöz annyiban, hogy kicsit megpróbáljuk bevonni a teniszkedvelő olvasóinkat a mindennapi fejtörésbe, hogy mikor melyik játékosnak szavazzunk bizalmat. A tenisz kiváló fogadási lehetőség, hiszen csak két kimenetel van! A férfivonal és a női vonal is megjelenik, de a párosokat sem hagyjuk figyelmen kívül. Kommentekben rakjuk ki az ötleteinket mi is és természetesen oda várjuk a Ti javaslataitokat is! Sok sikert mindenkinek! Az események szorzóját a Tippmixpro ajánlatából válogattuk.

h i r d e t é s ▼

Hozzászólások

Wimbledon utàn

Tegnap bezàrta kapuit az All England Club, ilyenkor kicsit búskomor vagyok ès ugy vagyok vele, mint a Balaton Sounddal, hogy szàmolom vissza a napokat, mikor jön a következő. :)
Baràtnőm ki is tett a fàcsère egy olyat, hogy:Màr csak 355nap ès ujra itt a Balaton Sound... :)))
Tavaly is búslakodtunk mikor vège lett, aztan csak ideèrt iden is.

Ha màr itt a vilagelső Andy nem tudta megvèdeni a cimèt, a teso Jamie hozott azert a tegnapi nap egy Grand Slamet, igy a mama Judy Murray màja biztosan dagad azèrt.:)
Jamie a kokainnal anno bevàdolt svàjci èlő legenda Martina Hingissel huzta be a tornan a Kontinen, Heather Watson alkotta duo ellen, szinte ajàndèk volt jegyzem meg 1,40èrt a sikerük...
Csak màr kèsőn vettem èszre. :(

A fèrfi finalèn Federer 1ora 41perc alatt egy rapid partin hazavàgta Cilicet, ez kb.olyan volt mint 3ève Cilic New Yorki finalèja, ahol ő meg 1ora 31perc alatt vàgta haza, az addigra màr totàl kizsigerelt Nisikori Kejt.
A Federer rajongok tegnap szenttè, halhatatlannà, èlő legendàvà avattàk kedvencüket, akik nem szimpstizalnak vele, azoknak biza savanyú volt a szőlő es szortàk a villàmokat rà. :)
Itt a tegnapi utolso irasomban azt nèztem meg, hogy az 3èv hàtralevő rèszènek tornain a nagy nègyes tagjainak mennyi pontot kell mèg megvèdeni, nos Murraynek ugye a ma kijövő uj lista alapjan alig több mint 7700pontja lesz, ennek kvàzi 2/3-at vèdenie kell, majd 5500pontot,emlèkezhetünk rà, tavaky az èv màsodik felèben produkàlta azt az "embertelen" menetelest, amivel lett olimpiai bajnok, vilagelső, vilagbajnkk, ja meg az augusztusi ezreseket is vitte. :)
De Djokovicsnak is több mint 4ezer pontot kell vèdeni, Wawrinkanak is 3ezret.
Nadalnak csupan 470-et,Rogernek meg semmit. :)
Murray es Djokovics jelentős formaingadozasa ds sorozatos sèrülesei miatt èn igen nehezen tudom elkèpzelni, hogy ők ezt vèdeni tudjàk.
Itt egyèrtelmű durva Federer-Nadal dominancia van az èv soran, ugye januarban mar vokt egy Fedal döntő Melbourneben, Rafa szettveszteseg nèlkül vitte a Gaross, Roger szettveszteseg nèlkül vitte most a Wimbit.
Nem lennèk neglepve, ha szeptember 10.èn ujra lenne egy Fedal. :)
Meg hogy h ők mennènek novemberben a vilagbajnoki cimert, meg a vilagelsősegert is. :)
Amugy Federer az eddigi teljesitmenyevek, pontok alapban màr most ott van a november közepi Londoni O2 Arènas rendezvènyen, bàrmit csinal az èv hàtralevő rèszèben is. :)
Megjegyzem az osztrak Dominik Thiem is nagyon jol àll megibt, irto jo kis első fèlèvet csinàlt, csak ugye tudjuk tavaly mi volt, benevezte Bresnik mindenfèle biszem baszom tirnàra, aztan màr nyàr közepen droid volt, vèlhetően tanultak a dologbol.
Jöhetne màr az a Flushing Maedows. :) De hàt 4hetet lezavarni egyfolytaban. :)
Meg kis szünet is kell, hogy az ember ujra èhes legyen egy Grand Slam tornara. :)

2"iszap"ès egy fűves torna a hèten a Gaross ès Wimbledon utàni nosztalgia jegyèben

A Rhode Islandi füves tornàn Amerika lèvèn hàl Istennek csak a kora esti orakban indul, ezeket szeretem èn, jobban àt lehet gondolni a dolgokat. :)
Mellette svèd ès horvàt iszap, tegnap eső miatt nem tudtàk lerendezni a svèd torna kvalijait, igy ezt ma tudjàk ott le.
Mellette meg màr ugye el kell, hogy induljanak a főtàblàs küzdelmek is.
Magyarokrol annyit, hogy borzaszto kezdes utan Balàzs Attinak sikerült a főtàblàra jutas az umagi tornan egy 300hellyel alacsonyabb ranglistas hellyel biro hazai krabót versenyzővel Pecoticcsal gyűlt meg a baja, de vègül főtàblara jutott, szerencseje azonban nem volt, a feltörekvő oroszvtehetseggel Andrej Rublevvel kell 1.körös meccset vivnak.
Hölgyek Bukaresti kvalijain korabban kiesett mar az 1.körben Udvardy Panna es Argyelan Csilla, Stollsr Fanny bravurt csinalt a hazai Dinu ellen, a tegnapi 2.körös meccse fèlbeszakadt az ukran Kalinina elken, hàt nem àll tul jol, 6-3al vitte a roman az 1.stettet,a 2.szett 3-3ra àll.

UMAG

Balàzs Attirol volt szo előbb, nos benèztem èn ezt a dolgot, nem főtàblas mèg, ma mèg a Rublev elleni meccse kvalis meccs.
17orakor van ez a meccs, nos èn itt megveretem Attit, 1,30-1,35körül adnak Rublev sikerere, jol szerepelt az orosz a fűves szezonban, Halkeban negyeddöntőig ment, megverte az inkabb salakos spanyol Albert Ramos Vignolast, az orosz Mikail Juzsnyijt, egy masik orosztol a feltörekvő tehetsegtől Karen Khachanovtol kapott ki.Aztan ugye Wimbi f9őtàblara is felment, 3 sikeres kvalis meccset abszokvalt annak előtte, a 199.portugal Domingues Joaot verte, a 210.ir James Mc gee-t, majd a, 138.francia Paul Henry Mathieu-t.
Igy jutott főtàblàra, ahol tudott menni egy kört, a 155.olasz Stefano Travagliat verte, majd a 2.körben 2-1es vezetesről kapott ki 3-2re az inkabb salakos Albert Ramis Vignolatol, pedig drukkoltam neki ezerrel.
Itt a kvali 1.köreben a 300.spanyol Jordi Samper Montanat verte.
Rublev 95.a listan, Atti 174.helyen van.

Ami mèg jo lehet Unagbil, ez mar főtàblàs meccs, este 20oras kezdes, 450ezer usa dollar az összdij, salak, clay boritas, a nàlunk Budapesten is megfordult feltörekvő roman tehetseg, a 85.Mariusz Kopil meccsel a hazai, 397.helyre visszacsuszott Ivan Dodizzsal.
Dodizzs ugye mikor a fènykorat èlte, akkor is alig csipegetett meccseket szingliben, inkabb pàrosban volt jo, mondjuk ott nem volt kutyaütő, mi az hogy... :)
Kopil fent volt a Gaross főtàblan is, 3sikeres kvalis meccset abszolvàlt, megverte a junior Wimbledoni bajnokot, az izraeli születesű, àm de kanadai szinekben indulo, nagy jövő előtt àllo, 188.Denisz Shapovalovot, megverte a 141.nèmet Peter Gojowczykot, es a 199.feherorosz Ilya Ivaskat, a főtàblàn pechère egy igazi "salakpatkàny" Ramos Vignolas jött neki 1.körben,akitől kikapott, egy szettet azert hozott ellene is.
Kopil ma esti sikere Dodizs ellen nagyjabol 1,40körül.

Àtnèztem a többi tornat is, nem volt egyszerű, mert van sok, uraknàl egy halom challenger is indul, Asztanabsn Kazahsztanban 100ezer dollarert, hard, kemèny boritas, a kanadai Gatineauban 75ezer dolkar, hard, kemeny boritas, innen nèztem is egy meccset, ma 17oras kezdessel, 1.körös meccs, az indiai Yuki Bhambri meccsel a japan Ito Tatsuma ellen.
Az indiai fiu kedvenc jàtekosom, rengetegszer nyertem màr vele, 1,40körül van a sikere.

A hollandiai Scheweningenben egy salaktorna indul 61ezer dollarert, olaszban, San Benedetto vàrosaban 43ezres salak, mig a lengyeleknèl Poznanban egy 40ezres salak.
Majd innen is lesznek tippek, csak picit mèg kivàrok.

Hölgyektől ugye 2 Wta torna, Bukarest es Gèstadt, a svajci tornarol nèztem a nèmet Mona Barthel sikeret a gör9ög Sakkari Maria ellen, 1,30körül van, 250ezres torna, salak.
Wta challengerek vannak ezeken kivül, itt is egy kazah, Asztanai torna, hard, kemeny boritas, 100ezres.
Valamint van egy 60ezres török salakos torna, Bursa, itt van egy magyar is, a 404.Lukacs Vanda, ma egy indiai ellen kezd.
Közben utolso magyarkènt Stollàr Fanches is elvèrzett a Bukarest kvaliban. :(

Ezt nèzd ha szereted a teniszt

Az Umagi Atp 250-es tornàt a Croatia Open màr a mai nap megkezdi közvetiteni a Digi1,17:30-as kezdessel Topor "Jaj ne mààà" Csaba tolmàcsolàsàban.
Èn nèzegettem ezt a tornat a korabbi èvekben, egy remek hangulatu, tengerparti salakos verseny, igazi esti verseny, telt hàzzal, "holiday feelinggel"
Rengeteg èppen ott nyaralo vàlasztja esti programnak a meccsek nèzèsèt, igazi salakmenők vannak jelen, Fognini, Lorenzi, Csekkinato az olasz vonalbol, itt van a top tizből vagy annak k9özeleből Goffen, Monfils is.

Digi2-n pedig 13oràtol a Bukaresti Wta-t adja, egeszen estig.

Elvileg eselyesek, az oddsok is ezt mutatjak, azonban szerintem èrdemes kivàrni vele, nem a megbizhatosag mintakèpe egyik sem, Novikov abszolut challenger szint, Kozlov is, bàr ő az idei èvben màr indulgatott atp versenyeken, szoval kezdi kinőni a challenfer vilagot, de mèg nagyon fiatal, 98as,19èves.

Közben kijött a legfrisebb vilagranglista, amelyben nagy örömünkre Fucsovics bent van a top 100-ban,egesz pontosan 99.,szoval főtàblàs lesz New Yorkban! :) 535megszerzett Atp pontja van.
Azt nyilatkozta a mult heti Braunschweigi challengerről, hogy egyàltalan nem szègyen hogy kikapott egy 500.hekyezett,17èves spanyol fiutok, ez Nikoka Kuhn versenye volt, aki vègül meg is nyerte a viadalt a horvat Victor Galovicsot verve a finalèban.
Marci azt mobdta, hogy küzdött ellene összeszoritott fogakkal, de semni nem jött össze, ennek elken3ère pozitiv törtenetnek aposztrofàlja a múlt heti viadalt, hisz egy kiemekt kategorias challenfer versenyen elődöntőbe ment, ami meghozta szàmàra a hőn àhitott top 100at(ès a Us Open főtàblàt tegyük hozzà)

Elvileg ment volna az Umagi versenyre selejtezni, de mivel a nèmet tornan sokaig ment, fàradtan nem làtta èrtelmèt menni, helyette a jövő heti Hamburgi 500asra megy selejtezni. Ès akkor a lista:

1.Murray:7750pont
2.Nadal:7465
3.Federer:6545
4:Djokovics:6325
5.Wawrinka:6140
6.Cikic:5070(ő a tegnapi finalèjàval fellèpett ide)
7.Thiem:4030
8.3740(ő is esett)
9.Raonics:3310(ő meg plàne, tavaly finalista volt Murray ellen, iden Federer elkaszàlta)
10.Dimitrov:3160(bejött a top tizbe)
11.Zverev:3160(ő meg kiesett a topbtizből)
A remeklő Querrey javitott 5helyet,28.rol,23.gely.

Hölgyek listàja

1.Karolina Pliskova:6855(friss vilagelső)
2.Simona Halep:6670
3.Kerber:5975(3.helyre esett vissza tehat a vilagelső)
4.Konta Johanna:5110(7.ről a 4.helyre ugrott)
5.Muguruza:4990(ugye ő vitte Wimbit szombaton)
6.Elina Svitolina:4935
7.Karo Wozniacki:4780
8.Svetlana Kuznyecova:4500
9.Venus Williams:4461
10.Agneska Radwanska:3985

ja. sztem legalább annyian, mint amennyien a vízi vb-nkent követik tv-n. 6 milliárdan...

Ez egy tippadó oldal...a többit mindenki meg tudja nézni!

Vannak ujfent tippek is ugy làtszik ma is a Ludas Matyit olvasod helyette tesa! :)))
Ezt màr megbeszèltük asszem szombaton is, szerinted akkor sem voltak tippek..
Voltak, csak akkor sem volt rajtad az olvasoszemüveg. :)))

Mi lenne, ha csak a tippjeidet írnád ki?
Arra lehetne reagálni, megvitatni és nem kellene kibogarászni 500 sor közül...

 

h i r d e t é s ▼