Tenisz brainstorming

2018. Feb. 13.
ToMMo

Ez a rovat némileg hasonlít a Tippek trükkökhöz annyiban, hogy kicsit megpróbáljuk bevonni a teniszkedvelő olvasóinkat a mindennapi fejtörésbe, hogy mikor melyik játékosnak szavazzunk bizalmat. A tenisz kiváló fogadási lehetőség, hiszen csak két kimenetel van! A férfivonal és a női vonal is megjelenik, de a párosokat sem hagyjuk figyelmen kívül. Kommentekben rakjuk ki az ötleteinket mi is és természetesen oda várjuk a Ti javaslataitokat is! Sok sikert mindenkinek.

 

h i r d e t é s ▼

Hozzászólások

Travaglia győzelme Chardy ellen nagy dobás lenne.
A legtöbb mai meccs egyébbként necces. Az első igazi, nagy GS utáni, teniszes hét. sokan még bele sem lendültek, vagy teljes kérdőjel hogy milyen formában vannak.
Müller is nyerhet az orosz ellen, hisz szinte hazai pálya neki, az orosz meg mentálisan elszállhat Müller nagy szerváitól.

Szokásomtól eltérően már tegnap kiírtam a mai főszelómat, így csak átmásolom ezt most ide is. Egyébként elég sok a jónak tűnő meccs, csak kérdés mik lesznek az "aknák". :) De két meccsnél elég határozott érzésem volt ahogy néztem a kínálatot, szóval ezért is írom most korán ki a holnapi "A" szelót:

Strycova, Keys - 1.71

Krunic sokat fejlődött azóta, mióta utoljára játszott a cseh lánnyal, de Strycova idén eddig kifejezetten jól játszik, és nem sűrűn volt idegbeteg, ami sajnos azért előfordul nála. A hétvégén is szépen, könnyedén ütötte Bencicet amúgy, szóval szerintem tartja a jó formáját. Krunic azért nem mutatott még idén semmi eget rengetőt. Így úgy gondolom, hogy Strycova most is meg tudja verni, mint anno már 2x is tette régebben.

Keys mostani ellenfelével már játszott az Ausztrál Openen is, ahol elég könnyű győzelmet aratott. Wang október óta csak vereségeket gyűjtött, nincs is igazán játékban, hiszen az AO kiesése óta sem játszott tétmeccset. Szerintem ez továbbra is megoldható feladat Keysnek.

Szevasztok!

Marach/Pavic győzelméről mi a vélemény? Érdemes rápróbálni,hogy most szakad meg a sorozatuk?

Én nem piszkálnám azt a meccset. Aztán lehet igazad lesz, de alapvetően miért pont most ezektől kapnának ki azt ránézésre nem annyira vágom. :D

Grat Keys tipphez. Csak a "minden sorozat egyszer megszakad" elv miatt és párosoknál elég sűrűn előfordul, hogy egy olyan párostól kap ki az esélyesebb, amelynek első meccsük lesz.
Nyilván nem órisátéttel. Aztán lehet,tegnap meg ma a meglepetést kajtatom és belenyúlok a papír meccsekbe :D.

Ott is van a döntő szett...Tudtam én,hogy itt megállj lesz :)))

Én tettem,szerintem nyernek.
Mellé Goffin, Cabal-Farah páros és a Gille-Vliegen párost tettem még.

:) nálam is pont ez a nap kérdése :D Mertens felé hajlok, de nem tudom....

Őszintén szólva nem tudom...egy hónappal ezelőtt ajándékként vettük volna Mertensre ezt az oddsot. De alapvetően mostanában jó Timi is, és amúgy meg lehet a játéka Babosnak amivel nyerhet. Szóval ez a tipikus kihagyós meccs nálam. Kicsit szemét módon annyiból bízom Mertens győzelmébe, hogy a jövő heti Budapesti WTA tornára készüljön csak szépen a mi Babosunk. :)

Egészen jóljátszik Babos, bár mertens hozzásegíti hogy nincs szervája.

Babos Timi meccsét, hogy látjátok? Jön az ilyenkor "szokásos" vereség?

Én nagy téttel raktam Kontát, de eddig nagyon hullámzó a játéka.

Úgy gondolom, hogy február közepére már ideje formába lendülnie és egy revans lehetőség lökést adna neki.

Ja, nem is én lennék... Betnek ajandekoztam kicsit most.

Én a jó öreg nemzeti zöldnél vagyok, ott nem tudom kivenni.
Talán most jól sül el.

Sziasztok ! Dabrowski/ Ostapenko páros mit gondoltok? 1,72 elég jól nézki.

Ma Krunic megy papíron.
A többit élőben, tegnap is szépen hozott a 3 orosz "szervagép" :D

ÉLŐ!!!

Giles Simon ellen Bonzit érdemes tenni...7-szeres szorzó most!!!

Sziasztok !
Hálás köszönet ToMMonak lejött a tegnapi tipp illetve Treshnek az éjszakai férfi tippekért !

Hazaérek lassan, és akkor megpróbálom most is még ma kiírni. :)

Na hát holnapi menü szerintem: Kvtitova leüti Radwanskát. Pliskova, Kerber és Wozniacki gyözelem.Ma papirforma volt félő holnap más lesz. Vigyázat a tétekkel. Mit szóltók hozzá ?

Lássuk akkor a holnapi "A" szelót:

Halep, Pliskova - 1.70

Nyilvánvalóan mindenki komolyan vesz egy ilyen tornát, de azért vannak akiknek nagyobb súlya is van. Ilyen például aki a világelsőségét védi, vagy aki a torna címvédője, illetve aki a világelsőséget akarja visszaszerezni. Ebből választottam én kettőt.

Halep rendkívüli erőről tett tanúbizonyságot az egész AO-n. A mezőny egyik legstabilabb versenyzője jelenleg, és sem mentálisan, sem fizikálisan nem lehet megkérdőjelezni. A sérülésének hagyott időt, hogy kiheverje, és a közösségi médiába felrakott dolgai is azt mutatják, hogy idejét feltöltődésre fordította az edzések mellett persze. Biztos vagyok benne, hogy még erősebb lett az AO döntőbeli vereségtől, és még nehezebb lesz majd megverni a jövőben. Makarova szokott olykor elkapni nagyokat, de többnyire akkor mikor azok nincsenek annyira toppon. Szerintem amúgy ennek szól ez az odds, mert egyébként a tények Halep mellett szólnak, szerintem meg tudja oldani ezt a feladatot.

Pliskova a címvédő itt. Igazából az idei szereplése sem rossz eddig, hiszen egy éppen bomba hetet kifogó Svitolina, és egy remeklő Halep verte csak. Cornet ha jó napot fog ki, akkor kellemetlen tud lenni, de összességében mégis úgy gondolom, hogy amilyen szintet képvisel Pliskova általánosan, ahhoz ideális első körös ellenfél, akit le kéne tudni gyűrnie. Nem vagyok benne biztos, hogy könnyű meccs lesz, de én Pliskova győzelmét várom itt.

Hello!
Remeknek tűnnek,köszönet!
2-0 mehet szerinted mindkettőre?
+ Kerber,Wozniacki 2-0-val ?

Igazából csak Cornet agasszt kicsit a 2 szettes opció miatt,(ma is amit művelt...) pedig van hogy nem tud egy egyeneset beleütni a labdába,rem ma kijátszotta magát...

Elméletben természetesen jók lehetnek ezek a 2-0-k, de ami kritika érheti a női teniszt az pont az, hogy olykor elengednek 1-1 szettet ha hátrányba kerülnek hamar vagy a meccs elején, vagy egy győztes szett után. Legalábbis nagyon nem egyedi jelenség az ilyen 6-2, 1-6, 6-1 vagy 2-6, 6-1, 6-1 meg hasonlók.
Én azokon a kritikákon a női oldal felé csak mosolyogni szoktam, hogy kiszámíthatatlanabb lenne, mert egyáltalán nem tartom igaznak, viszont az ilyen eleresztett szettek tényleg előfordulnak, én ezért nem szeretek az ilyen 2-0-kba nagyon belemenni.

Aztán ki tudja...lehet egyszer meg kéne nézni hogy ha mondjuk az "A" szelós gondolatokat mindet 2-0-val próbálnám, akkor az úgy milyen lenne. Majd rálesek innentől, lehet összességében nagyobb profitot hozna, de az is lehet, hogy amennyit elvenne a nyerőkből ha csak 3 szettben nyerne valaki, az meg már mínuszos lenne. Majd rálesek. :)

Köszönöm az észrevételeket,jogosak.Azért túl nagy tétben nem gondolkoztam,de én vhogy úgy érzem az AO után,itt egy színvonalas,nagyvasas tornán nagy nevekkel nem nagyon lesz azért laza,menni fog az élvonal,mutatni magát a többieknek...Próba szinten sztem menni fog! :-)

 

h i r d e t é s ▼