Tenisz brainstorming

2018. May. 17.
ToMMo

Ez a rovat némileg hasonlít a Tippek trükkökhöz annyiban, hogy kicsit megpróbáljuk bevonni a teniszkedvelő olvasóinkat a mindennapi fejtörésbe, hogy mikor melyik játékosnak szavazzunk bizalmat. A tenisz kiváló fogadási lehetőség, hiszen csak két kimenetel van! A férfivonal és a női vonal is megjelenik, de a párosokat sem hagyjuk figyelmen kívül. Kommentekben rakjuk ki az ötleteinket mi is és természetesen oda várjuk a Ti javaslataitokat is! Sok sikert mindenkinek!

 

h i r d e t é s ▼

Hozzászólások

Svitonila
& Halep győztes. Ostapenko 3 játszma, Bedene-nek 2-1, Fognini 20,5 felett. 4-5 kötésben. Szerintetek? :)

Itt is vagyok, csak nézegettem amiket írtatok, meg amik nekem tetszettek meg. :) De írok most mindegyik egyéniről gyorsan 1-2 sort.

A Kasatka - Svito meccs nekem ennyire nem egyértelmű azért, hiszen eddig egyáltalán nem játszott jól az ukrán a salakszezonban. Bár az első körös győzelem viszont meggyőző volt. Szerintem lehet ebből egy jó meccs, de amúgy nem is a tények, de az érzet engem is inkább Svitolina irányába húz most.

A Konta - Ostapenko meccs nekem totális no bet. Bár az over vagy 3 szettes gondolatok viszont furcsa mód tetszenek oda.

Halep - Keys esetében meg kell követnem magam. Nagy ütő ide vagy oda lemosta Osakát, bár nem láttam csak az eredményt. Amúgy vélhetőleg lassabb is a római salak mint mondjuk a Madridi volt, szóval én is visszapártoltam teljesen Halephez.

Sakkari - Kerber esetében mivel Sakkari két nagyon kemény ellenfelet gyűrt le ezért bármennyire húznék Kerber felé, ez az abszolút kihagyós meccs nekem most.

Sharapova meccsein nekem mindig kérdés, hogy ki utálja vagy kedveli épp az ellenfelei közül, mert hogy extra motiváció is lehet. Az biztos, hogy nincs benne érték egyáltalán, pedig szerintem rutinból amúgy le tudja győzni Gavrilovát, ha nem is feltétlen könnyen. Az ausztrál meg villantott már idén is olyat hogy nagy előnyből is elbukta a szettet, szóval egy fejben koncentrált Sharapova mindenképp esélyes ellene.

Sevastova - Wozniacki esetében én most a szöszi győzelmét érzem valamiért. Pedig Sevastova terepe inkább a salak egyértelműen, de amúgy nem volt rossz Wozi eddig a salakszezonban. Ha a tenyerese nem lenne ilyen lagymatag, akkor a legjobbak közt lehetne, de elég jól sáfárkodik a képességeivel, hogy így is nyeregeti a meccseket. Tegnap is elég jó volt. Sok pénzt semmiképp nem tennék rá, de most őt gondolnám győztesnek valamiért.

Garcia győzelmében szerintem jó érték van ma. Noha főtippnek nem merném sajnos tenni, hiszen Stephens is összekapta magát egy ideje, de elég stabillá vált a francia itt a salakszezonra, szerintem önbizalomban sincs hiány. Egy buliszelón el tudom képzelni.

Kontaveit igem összeszedett az idei salakszezonban. Nekem az a legszimpatikusabb benne, hogy mentálisan is elég erősnek tűnik mostanában. Ez pedig ma kelleni fog Venus ellen. Egyáltalán nem volt rossz gondolat tegnap valakitől, hogy már Vesnina is elkaphatja Venust. Végül nem így lett, de azért több mint két óra belekerült a nem fiatal lábakba. A mai napon a legjobb értéket ebben a meccsben látom. Bár Rómában nem volt rossz tavaly, de szerintem most Kontaveitben bőven benne van, hogy megveri őt is. Motivált lesz ebben biztos vok.

Röviden említettetek két párost is akikkel szimpatizálok ma én is.

Mladenovicéknak félek, hogy elfogy a szerencséjük, mert múltkor is nagyon szoros supertiebreakeken jutottak a döntőig. Mondjuk ott elfogyott. Ami viszont mellettük szól, hogy Trevisian nem viszi túlzásba a páros játékot. Azért a világ egyik legjobb párosaként, ha nem akarnak elutazni Rómából (és hát miért akarnának) akkor ezt be kell húzni.

Barty/Schuurs is jó lehet amúgy, hozzáteszem gyorsan, hogy azért nem könnyű ellenfél jön szembe. Ugyanakkor Peschkéék sem számítottak annak, mégis sima lett. Aki nem foglalkozik párosokkal inkább kerülje el, aki szereti ezt a szakágát is fogadásra a tenisznek, az gondolkozhat akár ebben is.

Közben mire leírtam mindent, magamban meghánytam vetettem a dolgokat, én ma a Kontaveit, Halep kettőssel támadok. Ez kb. egy dupla. Tudom vannak akik nem szeretnek bemenni 1.30 alá semmiképp, azoknak viszont Babosék akár szimpatikusak is lehetnek. Most épp 1.36-on rakhatók ha jól látom. :)

Sok sikert mindenkinek mára is!

Érdekes mert Babosekat reggel 1.25-be mérték csak most meg már majdnem 1.4 körül járnak. Kíváncsi vagyok mi alapján ment fel így az odds :D

Hát olasz duó Rómában...vagy fene tudja. De ahogy néztem tényleg tavaly itt játszott Trevisian utoljára párost. Illetve áprilisban játszott a tavalyin kívül még egy meccset idén ahol egyből ki is esett a partnerével. Errani viszont nem rossz párosban sem ebben a szezonban, mint ahogy régen is jó volt, szóval másra nem tudok gondolni, minthogy ez alapján bepróbálták jó páran az underdogra a jó szorzót és az mozgatta el így talán Babosék oddsát is.

Picit félek azért tőle hogy Errani kettőzött erőbedobással fog játszani. Ugye eleve Timi ütötte ki, másrészt meg már csak a páros maradt neki ráadásul hazai közönség előtt. Lehet szívbajos leszek a végére de hát ezért is szeretjük :D

Nálam alap, hogy ne fogadj hazai ellen. Bármilyen erős az ellenfél, azért a hazai pálya itt boríthatja az esélyeket...

Lehet az sem elhanyagolható tényező, hogy ha jól láttam Mladenovic feladta az egyéni meccsét, ki tudja milyen állapotban van.

Abban bízok, hogy Garros előtt nem kockáztatna a francia ha nem érezné úgy, hogy okés a dolog. Tehát vagy walkovert engednek, vagy játszanak normálisan. Persze tény hogy a zrt-nél a meccsközbeni feladás lehetősége miatt ezt érdemes megfontolni azért, valóban nem elhanyagolható.

Nagy kár, hogy Keys visszalépett, így most pedig én is Babosékkal fogok Kontaveit mellé menni már. Remélem nem kell csalódni.

Úgy tudom ha nem kezdődött el a mérkőzés akkor az 1-es odds.

Ugyan még nincs vége de az első szettben Bartyek remekül mutatták, hogy attól hogy jó játékosok külön külön, párosban nem biztos hogy együtt is jól muzsikálnak.

Hála isten összeszedték magukat és a super tiebreak nagyon sima lett :D

Ja igazából Schuurs-szal szeretek menni idén. Valahogy eddig jól összekapta magát 2018-ra, persze amúgy sem volt rossz páros játékos, de ugye ő igazából viszont csak párosban jó. Viszont ott Mertens-szel is, Bertens-szel is jó volt már idén 1-1 tornagyőzelemre, és ugye Miamiban is tolt egy elődöntőt. Ezért reméltem, meg az első meccs alapján is kicsit, hogy tán Barty-val is jó lehet, aki szintén jó páros játékos azt tudjuk, csak Dellacqua volt a partnere korábban. :) Azért nem volt sétagalopp az biztos. :D

Kezdtek rászoktatni ezekre az overes/3 szettes gondolatokra. Tényleg figyelni kell ezekre is, egész jól jövögetnek manapság. :)

Babosek elkezdik a meccset. Szurkoljunk nagyon hogy Mladenovic bírja. Bár a páros elvileg nem annyira megerőltető mint egy egyéni meccs.

Hát nincs mit, ez lenne a cél, hogy nyerjünk minél többször. A mai is jó nap volt valóban hála az égnek. Holnap folytatjuk! :)

 

h i r d e t é s ▼