2013.01. 28.

Íme, az Ágyú-játék győztese!

Nagga10 nyerte az Ágyú mester könnyed, laza szóhasználata után egyszerűen csak 20k-snak becézett játékunkat, az eredetileg 10 fordulósra tervezett, végül 9 fordulón át tartó tippversenyt. 75-en indultunk, csak egy maradhatott. A Tipplap Survivor-jére különösen kíváncsiak voltunk, így megkértük, válaszoljon néhány kérdésünkre.

– Három mondatban mit mondanál el magadról?

– Sportolni és a sportokat kedvelő ember vagyok. A sportfogadásban számomra nem a nyeremény a fontos, hanem maga a bogarászás, az hogy utánajárok a neten a tippeknek, beszélgetek a hozzám hasonló sportfogadókkal, eszmét cserélünk. És a kellemes izgalom, amikor várjuk az eredményt, akár a TV, internet előtt ülve, akár csak gondolatban.

– 1997 őszén indult Magyarországon a Tippmix, de a Szerencsejáték Rt. már egy évvel korábban, az atlantai olimpia idején kipróbálta a bukméker-típusú fogadásokat egy olimpiai kaparós sorsjegyhez kapcsolódó, háromhetes próbajátékban. Annyira próbajáték volt még, hogy 20-as oddszal adták a mi csoportunkban a Japán – Brazília focimeccsen a japánok győzelmét. Te mikor töltötted ki életed első Tippmix-szelvényét?

– 1997-ben.wink Kollégista voltam és a szobatársakkal játszogattunk. Persze nem nagy összegekért. De ha nyertünk, akkor megvolt a napi szeszre való.smiley  Összeültünk a kedvenc kocsmánkban és közösen agyaltunk a tippeken. Persze akkor még net nem nagyon volt, maradt a Sportfogadás és a Nemzeti Sport.

– Azóta hány napos volt a leghosszabb szünet, amikor nem játszottál?

– Hát, sokszor volt többnapos szünet. Így nem számoltam meg, de előfordult több hetes is.

– A Tippmix előtt totóztál-e? Netán még mostanság is töltesz ki Totó-szelvényeket is?

– Igen szeretem a totót. Már akkor is totóztam, amikor még papírra kellett kitölteni a szelvényeket. Biztosan sokan emlékeznek a régi zöld színű kombinációs szelvényre. Most is totózom, de csak maximum 4 kétesélyért. Sajnos a totót nagyon megnehezíti a Zrt. és a 14 eseményhez képest keveslem a nyereményt.

– Ugye a Totó elképzelhetetlen anélkül, hogy egy-egy totózóban, minden héten többé-kevésbé ugyanabban az időpontban összeüljön egy kisebb asztaltársaság, hogy majd’ egy órán át elemezgetve-vitatkozgatva töltsék ki a szelvényeiket. Te inkább magadra hagyatkozol, vagy rendszeresen igényt tartasz erre a fajta kollektív játékra is?

– Mindig kollektívan döntünk a tippmixről és a totóról is. Személyesen a kollégákkal, barátokkal, és természetesen a netes fórumokon. Ezért is örülök a Tipplapnak. Tetszik az itt formálódó közösség.

– Kicsit privát a kérdés, de kinek mondod el először, amikor említésre méltóbb nyereményt érsz el?

– A kollégáknak dicsekszem, sokszor még SMS-ben aznap este.

– Mekkora volt a legnagyobb téted, amelyet egy szelvényre felpakoltál?

– Egy hármas sorozatot akartam megtoldani még eggyel. 500-zal kezdtem, bejött, háromezer-párszázból jött a 20ezer, amit sajnos hiba volt felrakni. Az utolsó szelvényen egy szutyok meccs volt 1,20-as oddsszal.

– A szóló szelvényeket vagy a kötéseket részesíted előnyben?

– Kettes-hármas kötéseket szoktam legtöbbször, de előfordul szóló is és nagyobb kötés is.

– Az ágyú-játék 9 fordulója alatt nem kevesebb, mint 4 sportág (foci, jégkorong, kézilabda, tenisz) eseményét választottad. Mindenevő vagy ezen a téren?

– Sok sportot szeretek. A technikai sportokra nem szeretek fogadni, mert ott nem csak az emberi tényező számít. A foci és a jégkorong a kedvencem, a hokiban rengeteg hasznos dolgot tanultam Tőletek! A téli sportokat csodálattal bámulom, sajnos nem tudok sem korcsolyázni, sem síelni. Pedig szeretnék.

– A játék nagyon simán indult a számodra, ugyanis az első játéknapon a Liverpool olyannyira a jobbik arcát mutatta, hogy az általad várt hendikepes győzelem is nagyon, de nagyon simán jött. A 9 napban melyik volt az, amikor a legmagasabbra szökött a pulzusszámod annak ellenére, hogy nem is futottál előtte?

– A török bajnokin. A jégkorongban szinte biztos voltam. Nagyon fontosnak tartom a statisztikát. Egy olyan hosszú x-mentes sorozatnak véget kell érnie egyszer. És persze a bundafaktor is számít.

– Láttad te is mások tippjeit. Kinek a tippelési stílusa tetszett a legjobban?

– KOGYI nagyon jó volt, sajnáltam, hogy kiesett. De úgy fogalmaznék inkább, hogy mindenkinél a fair játék tetszett és az, hogy mindenki gratulált a másiknak. A top 4 nagyon izgalmas volt!

– Külön öröm a számomra, hogy végül ez az egész játék Ágyú és az én kedvenc sportágam, a jégkorong egy meccsének eredményén dőlt el. Neked mi a kedvenc sportágad?

– Talán a foci. De amióta titeket olvaslak, a hokit is megszerettem. Szeretem a teniszt, a kosárlabdát, kézilabdát és amikor van, az olimpiát is! Ja és szeretek futni. Erre sajnos Tippmixen nemigen lehet tippelni.

– Amikor épp nem szelvényeket töltesz, mivel szeretsz foglalkozni? Melyek azok a szabadidős tevékenységek, amelyekben igazán elemedben érzed magad?

– Szeretek sportolni, futni, kerékpározni, még a konditermet is szeretem. Squasholni is szoktam időnként ismerősökkel. Ezeken kívül, ha tehetem, olvasok, mindenevő vagyok ezen a téren is, illetve szeretek utazni, kirándulni. És sokat netezem. De azt gondolom, ezeket szinte mindenki szereti. És persze a legfontosabb a család.

– A Tipplappal mikor találkoztál először és egyáltalán, hogy találtál ránk?

– Talán néhány hónapja. A Google-ben kerestem rá a tippmix-tippek keresőszóra és a kereső kidobta a Tipplapot is az első oldalon. Azonnal elmentettem.

– Publikáltál nálunk már egy cikket az Afrikai Nemzetek Kupájáról. Melyik okozott nagyobb izgalmat, hogy sikerül-e megnyerned a játékot vagy az, hogy milyen lesz a cikked fogadtatása?

– Érdekelt, hogyan fogadják. És persze fontos volt a tipp is. Meg is játszottam.

– Játsszunk el egy kicsit a gondolattal, hogy ha létezne a sportfogadóknak valamiféle érdekképviselete és ennek a „szakszervezetnek” mondjuk te lennél a feje, mi lenne a legfőbb újítás, netán változtatás, amelyet javasolnál a Szerencsejáték Zrt.-nek?

– Azt, amit hál’ Istennek már meg is tesz a kormány. Megnyitnám a legális kapukat az internetes sportfogadás előtt, vagyis feloldanám a Zrt. egyeduralkodását, ezáltal a Tippmix nagyarányú fejlődését várom, a lehetőségek szélesebb tárházát (kétesélyek, over-under minden meccsre stb.), internetes lehetőséget.

– Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre és minden olvasót arra buzdítok, kommenteljenek bátran ehhez a beszélgetéshez is, éppúgy, ahogyan a tippeknél is szoktak.

– És még valami, ezt Barnamedvének is megírtam. Nagyon tetszett a játék, köszönöm Ágyúnak a lehetőséget. Szeretném a játékostársaimat meghívni egy visszavágóra, jó volna még egyszer versenyezni. A nyereményem felét, azaz 10k-t felajánlanék egy újabb Ágyúfutamhoz! Nagyon örülnék neki. Remélem lehetséges.

Janicsabi

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
tutisanya 2013-01-28 20:45:44
Nagyon gratulálok!!!!! Ez igen, igy kell csinálni..........
nesta 2013-01-28 17:46:37
Szia Nagga!
Szívből gratulálok,igazán megérdemelted!
Coffos 2013-01-28 17:16:59
köszönjük a felajánlást,sztem minden tippelni kedvelő társam nevében mondhatom! :) és már várjuk annak a bizonyos ágyúnak a 2.futamát :D
LuckyBeny 2013-01-28 17:12:15
Sziasztok!
Én is gratulálok a győztesnek és Ágyúnak is a felajánlásért, jó játék volt, én is elindultam, de remélem a következőn tovább sikerül majd eljutnom :)
tibi1980 2013-01-28 16:28:23
Gratulálok én is mindkettőtöknek! Tetszik a felajánlásod, ha lesz én is elindulok, remélhetőleg tovább megyek és nem a harmadik napon esek ki...
dudu20 2013-01-28 15:37:54
Itt is Gratulálok Nagga10-nek a győzelemhez és Ágyúnak a játékért!

további témák a rovatból

Február szökőnapjának estéjén a Svájci Kupában már a legjobb négy közé jutásért csatázik a Sion és a Young Boys. Listavezető a listavezető ellen, egy osztálynyi különbséggel. De ki fog elődöntőzni kettejük közül?
Február szökőnapjának estéjén a Svájci Kupában már a legjobb négy közé jutásért csatázik a Sion és a Young Boys. Listavezető a listavezető ellen, egy osztálynyi különbséggel. De ki fog elődöntőzni kettejük közül?
A stratégia a következő: Két teniszmeccs kötésben, amelynek az eredő szorzója 3,0 körüli. A tét kialakítása egy biztonságos bankroll-menedzsmenten-, valamint a Fibonacci stratégián alapul. Tegnap nyert a szelvény, ismét hízott a bank és új sorozat indul. Ma ide várom a tippeket, ötleteket a mai napra! Sok sikert mindenkinek!
A stratégia a következő: Két teniszmeccs kötésben, amelynek az eredő szorzója 3,0 körüli. A tét kialakítása egy biztonságos bankroll-menedzsmenten-, valamint a Fibonacci stratégián alapul. Tegnap nyert a szelvény, ismét hízott a bank és új sorozat indul. Ma ide várom a tippeket, ötleteket a mai napra! Sok sikert mindenkinek!
A Fradi elleni bajnoki kiütés után szeretne bizonyítani a szurkolóinak az Újpest azzal, hogy továbbjut a kupában. A probléma csak az, hogy a Paks is erre készül.
A Fradi elleni bajnoki kiütés után szeretne bizonyítani a szurkolóinak az Újpest azzal, hogy továbbjut a kupában. A probléma csak az, hogy a Paks is erre készül.