2011.11. 17.

Napi tippek 2011.11.18

Napi tippek 2011.11.18

Sziasztok!
Ma már péntek, elkezdődnek a bajnokságok, labdarúgás mellett jégkorong meccseket kínálunk nektek. Az oddsokat a bet-at-home-ról kölcsönöztük. Csapjunk is bele, Fortuna legyen veletek!

1.FC Kaiserslautern - Bayer 04 Leverkusen

Bundesliga nyitómérkőzése. A 12-ik fogadja a nyolcadikat. A Kaiserslautern erős középcsapat, akiknek ha jól kijön a lépés képesek bárkinek a dolgát megnehezíteni, ha viszont gyenge napot fognak ki, akárkitől ki is kaphatnak. Legutóbbi három mérkőzésen két döntetlen (Hoffenheim, Hamburg), mindkettő idegenben és egy győzelem haza pályán a Freiburg ellen. Sok múlik a pillanatnyi formán. A Leverkusen erősebb csapat, nevesebb játékosok alkotják a keretét élükön Michael Ballackkal, aki azonban minden bizonnyal távozik az együttestől.. A Leverkusen legutóbb hazai pályán ikszelt a Hamburggal, azelőtt idegenben legyőzte a Freiburgot. Október 23-án otthon kikapott a Schalkétól. Kiegyenlített mérkőzés várható, amelyen mindkét csapatnak esélye van a győzelemre. A hazai pálya miatt és a Leverkusennél tapasztalható zavarodottság miatt hazai győzelmet vagy döntetlent javaslunk.  

Tipp: 1X- 1.58

Két meccs következik a francia bajnokságból:

Olympique Lyonnais - FC Stade Rennes

Néhány éve a Lyon még egyeduralkodónak számított Gallhonban, mára ez az előny lekopott, sőt visszaesett az élmezőny alsó feléig. Természetesen nem szabad lebecsülni, hazai pályán még mindig nehéz nyerni ellenük. Jelenleg a 4-ik pozícióban állnak harcban vannak a dobogóért. Legutóbb kikaptak a Sochaux otthonában, azelőtt győztek otthon a St. Etienne ellen, október 23-án kikaptak Lille-ben. A Lyon csak a hazai eredményeket tekintve első! Hat mérkőzésből öt alkalommal győztek és egy döntetlent játszottak. A Rennes 5-ik, csupán egy pont hátrányban van a Lyonnal szemben. A legutóbbi három mérkőzésén egy-egy döntetlen, vereség illetve győzelme van. Vendégként a negyedikek 4 győzelemmel és három vereséggel. Kiegyenlített mérkőzés várható, a Lyon egy fokkal erősebb és a saját közönsége előtt fogadja a Rennes-t. Hazai győzelmet vagy döntetlent várunk.

Tipp: 1X – 1.16

FC Toulouse - OSC Lille

A hatodik fogadja a harmadikat. A Toulouse hazai pályán kimondottan jól szerepel, mérlegük 4 győzelem és 1-1 vereség illetve döntetlen. Elmúl thárom mérkőzésén 1-1-1 a mérleg.  Legutóbb kikaptak az Auxerre pályáján. A Lille tavalyi bajnok, ám abból a csapatból több játékost eladtak, jelenlegi kereteük nincs olyan erős, mint a tavalyi. Utolsó három mérkőzésükön 2 döntetlen és egy vereség a mérleg, legutóbb ikszeltek a Croix de Savoie-vel hazai pályán. A Lille legutóbb október 23-án nyert bajnoki mérkőzést, azt gondoljuk most változtathat ezen és egy bravúros, idegenbeli győzelemmel megerősíti helyét a dobogón. Meglepetést szimatolunk, de mindenképp biztonsági kétesélyt játszunk!

Tipp: X2 – 1.31

A mi kis NB1-ünk hétvégi fordulójának nyitómérkőzése következik:

Lombard Pápa FC - Újpest FC

A tizenegyedik fogadj a tizenharmadikat. A Pápa edzőváltás után van. Véber Györgyöt meglepetésként elküldte Bíró éter klubelnök, amit nemcsak mi nem értün, hanem a hazai sportsajtó sem tud mire vélni. Véber látványos támadójátékot próbált játszatni játékosaival, ami persze nem mindig sikerült. A h iba nem benne volt, hanem az alapanyagban, vagyis a játékosállományban. Miután elküldték a következő kevésbé érthedő döntéssel kinevezték Ifj. Bene Ferencet, aki az NB1-ben újoncnak számít, eddig nem sok mindent tett le az asztalra. A Pápa közeledik a kritikus kieső helyek felé. Legutóbbi három fellépésén a Pápa három vereséget számlál, sorrendben Kecskeméten 3-0, utána a Videoton ellen otthon 3-2, majd Győrben az ETO-tól kaptak egy másik hármast, az eredmény itt is 3-2 lett. Az Újperst tele van fiatal, nagyon tehetséges játékosokkal, az utóbbi időben azonban nekik sem úgy fut a szekér ahogyan kéne. Mészöly Géza eltávolítása után Zoran Spisljak lett a szakvezető, akivel ugyanúgy nem megy a szekér. OIktóber 22-én megalázó 3-0-s vereség a Ferencváros ellen idegenben, utána némileg kozmetikáztak a renoméjukon, mert hazai pályán legyőzték 3-1-re a Kecskemétieket, legutóbb pedig bátor támadójátékkal és kiváló kapusteljestménnyel húztak ki 72 percet Székesfehérváron a milliókból összetákolt csapattól, a Videotontól. A végére azonban összeomlottak és újabb 3-0-s kudarc lett a vége. Mindkét csapat rossz szériában van, hátul vitézkednek. AZ elmúlt években a Pápa rendzseresen borsot tört az újpestiek orra alá és legyőzte őket, az a csapat azonban Véber Gyuri Pápája volt. Meglepetést szimatolunk, és annak ellenére, hogy Simon Krisztián, az UTE egyik legjobb fiatalja lesérült vendéggyőzelmet várunk. Természetesen itt is kétesélyt javaslunk.

Tipp: X2 – 1.51

Végül néhány jégkorong-mérkőzés:

JYP Jyväskylä - HPK Hämeenlinna

A finn bajnokság ötödikje fogadja a tizenkettediket. A Jokerit nagyon jó formában van, a legutóbbi hat meccsén nem talált legyőzőre. A TPS Turku ellen, amely 3 hellyel előrébb áll, mint mostani ellenfele a HPK, idegenben 5-1-re tudott győzni. A HPK a kiesés ellen harcol, védelme nagyon átjátszható. A bajnokságban eddig a legtöbb gólt kapták, szám szerint 74-et. Hazai csarnokban a JYP minden bizonnyal bedarálja majd ellenfelét, rendes játékidőben nem fog kikapni a hazai csapat.

TIPP: 1X – 1.06

Jokerit Helsinki - Kärpät Oulu

Ugyancsak a finn bajnokságban szerepel a két csapat. A Jokerit negyedik fogadja a hetediket. Itt már kisebb a különbség, azonban az a tény, hogy csak a hazai mérkőzéseket tekintve a Jokerit első, más színbe helyezi a dolgokat. Ráadásul a Jokerit legutóbb rendes játékidőben döntetlent játszott hazai jégen az Assat Porival, ez alighanem felpaprikázza majd őket. Különösen azért, mert előtt idegenben is kikapott. A Karpat csapata az elmúlt három mérkőzésen két vereség mellett egy győzelmet tud felmutatni, nincsenek a legjobb formájukban. Hazai csarnokban mindenképp a Jokerit az esélyesebb, biztonsági kétesélyt javaslunk.

TIPP: 1X – 1.21

HC Fribourg Gotteron - GE Servette HC

Az svájci élvonal első helyezettje fogadja a tizenegyediket. A Fribourg pontosan dupla annyi pontot szerzett, mint ellenfele. Előző három fellépésükön mindkét csapat két győzelem-egy vereség mutatóval rendelkezik. A Fribourg nyakán ott lohol a Davos, így már egy döntetlen elég arra, hogy lecsússzanak a második helyre. A bajnoki címért folytatott küzdelem rendkívül kiélezett. Minden pontra nagy szükség van, ezlrt nem veheti könnyedén a meccset a tabellaeső. Hazai jégen, rendes játékidőben döntetlennél rosszabb eredmény nem születik.

Tipp: 1X – 1.13

Rapperswil Jona Lakers - ZSC Lions

Az utolsó, messze leggyengébb alakulat fogadja a hetediket. A Rapperswill erejét meghaladja a svájci élvonalbeli bajnokság, 13 pontjával már-már bhozhatatlan hátrányt szerzett, az egy helyezéssel előtte lévő, előző tippünkben szereplő GE Servette HC 24 egységgel rendelkezik! A Rapperswil elmúlt öt mérkőzésén öt vereséget gyűjtött. A ZSC Lions ellen legutóbb október 23-án meccselt, akkor idegenben és 5-1-es vereség lett a vége. A gólkülönbség most nem lesz ekkora, de a vereség az valószínűsíthető. A Lions sem olyan acélos csapat, inkább amolyan alsó-középkategóriás. Legutóbbi két fellépésükön két vereség a mérleg, legutóbb november elsején verték a tizedik Langaut otthon 4-2-re. A zürichi oroszlánok számára minden pont égetően fontos, ezért minden bizonnyal lerohanják a házigazdákat és igyekeznek bedarálni. Még idegenben is a győzelem a valószínű, de tartsuk szem előtt a biztonságot.

TIPP: X2 – 1.34

Sapa Fehervar AV19 - HC Orli Znojmo

A végére egy magyar érdekeltségű mérkőzés. Az EHL liga magyar csapata a Fehérvár idén remekül teljesít, jelenleg hatodik helyen állnak 22 ponttal, de voltak már jobb helyen is. Legutóbbi két meccsükön győztek egyaránt 5-2-re. November elsején kaptak ki a Viennától 3-1-re. A Znojmo újonc a bajnokságban, jelenleg a tizedik, utolsó előtti helyen állnak 10 ponttal. Legutóbbi két mérkőzésen vereség, november 5-én győztek az Acroni Jesenice ellen 6-2-re. Az Orli nincs a legjobb formában, utolsó fellépésén a tökutolsó EC Pasut VSV csapata mért rájuk 5-0-s vereséget Villachban. Hazai csarnokban a fehérváriak mindenképpen esélyesek, ha be akarnak jutni a rájátszásba, akkor az ilyen mérkőzéseket kötelező hozni. Biztonsági kétesély.

Tipp: 1X – 1.26

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további témák a rovatból

A Heidenheim remek szezont produkált, az újonc magabiztosan vívta ki a bennmaradást. Ma a dobogóra hajtó Red Bull lesz a vendége. Fotó: pixabay.com
A Heidenheim remek szezont produkált, az újonc magabiztosan vívta ki a bennmaradást. Ma a dobogóra hajtó Red Bull lesz a vendége. Fotó: pixabay.com
Egy Single Value Tipp következik, vagyis a sportfogadásban egy olyan értékelhető szorzó, amely single játékba küldés esetén is értéket hordoz magában! A Bayern a Bajnokok Ligája elődöntőjének bebiztosítása után a Bayern visszatér a Bundesligába ahol már csak a második hely megőrzése a cél. Az Union Berlinnek viszont még sokat kell dolgoznia azért, hogy biztosítsa a bennmaradást az élvonalban!
Egy Single Value Tipp következik, vagyis a sportfogadásban egy olyan értékelhető szorzó, amely single játékba küldés esetén is értéket hordoz magában! A Bayern a Bajnokok Ligája elődöntőjének bebiztosítása után a Bayern visszatér a Bundesligába ahol már csak a második hely megőrzése a cél. Az Union Berlinnek viszont még sokat kell dolgoznia azért, hogy biztosítsa a bennmaradást az élvonalban!
Csúcsrangadó a másodosztályban. Az 1. a 2. helyezettel és a 3. a 4. helyezettel. A Nyíregyháza 7 pontos előnyben van most, de ha ma kikapna a Vasastól, akkor ez 4-re olvadna és van még 5 forduló pluszban! Szóval nagyon fontos meccs ez. A Vasasnak is, mert ők nem csak üldöznek, hanem üldözve is vannak!
Csúcsrangadó a másodosztályban. Az 1. a 2. helyezettel és a 3. a 4. helyezettel. A Nyíregyháza 7 pontos előnyben van most, de ha ma kikapna a Vasastól, akkor ez 4-re olvadna és van még 5 forduló pluszban! Szóval nagyon fontos meccs ez. A Vasasnak is, mert ők nem csak üldöznek, hanem üldözve is vannak!