2011.11. 18.

A Totó 2011. 46. hét 2. fordulójának mérkőzései

A Totó 2011. 46. hét 2. fordulójának mérkőzései
hirdetés

 

 

Végre ismét bajnoki mérkőzések a totóban és persze a Napi tippek rovatban is!

 

01

Schalke - Nürnberg

Kiváló Bundesliga-összecsapás, amelyben az 5-ik Schalke fogadja a 14-ik Nürnberget. A Bundesligában az aranyérmet valószínűleg nem lehet a Bayern Münchentől elvenni. Ezt már most nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, ezért a dobogó többi fokáért, és a BL-indulás lehetőségéért minden esélyes csapat foggal-körömmel küzdeni fog. Az egyik ilyen csapat a Schalke. Teljesítményük kicsit még rapszodikus, de a játékosállomány nagyon erős, hazai pályán fantasztikus közönségük előtt bárkire veszélyesek lehetnek. Legutóbbi három meccsükön egy döntetlent és két győzelmet értek el, most is nyugodtan, önbizalommal telítve várhatják az összecsapást. A Nürnberg is küzd, csak ők a kiesés ellen vívják a harcot. Legutóbb ahelyett, hogy meglógtak volna a kieső mezőnytől, beleszaladtak egy csúnya pofonba hazai pályán, ahol az akkor még utolsó helyezett Freiburg mért rájuk 2-1-es vereséget. Azelőtt a Bayerntől kaptak ki 4-0-ra, 10.22-én pedig hazai pályán játszottak 2-2-es döntetlent a Stuttgarttal. Ezen a meccsen a nürnbergieknek nincs semmi veszítenivalójuk, teher nélkül a vállukon várhatóan nemcsak védekezni mennek a csodálatos Veltins Arénába, ahol várhatóan több tízezer ember szorít majd a hazai kékek sikeréért. A Schalke támadni fog, amennyiben a védelme is megfelelően működik majd, bedarálja a Nürnberget. Hazai győzelmet várunk.

1

02

Mönchengladbach - Bremen

A szezon egyik meglepetéscsapata, a 4-ik helyen állomásozó Borussia Mönchengladbach fogadja az utóbbi években erős, jelenleg 3-ik Werder Brrement. A ’Gladbach formája meglepően jó. Otthon és idegenben is veszélyesek lehetnek bárkire, igaz voltak meglepő vereségeik is (TSG Hoffenheim, Freiburg). A legutóbbi három mérkőzésükön két győzelmet és egy vereséget számlálnak, legutóbb a Hertha Berlin csapatát vertéké idegenben 2-1-re. Formájuk és meglepő erejük feljogosítja a Mönchengladbachot arra,  hogy európai kupaindulást jelentő, végső helyezésben gondolkodjon. Ehhez azonban komolyan kell venni minden mérkőzést. A Brémáról szinte ugyanezeket elmondhatjuk, a különbség annyi, hogy a Werder hagyományosan erős csapat, több bajnoki címmel a zsákjában. Az elmúl három mérkőzésen két győzelem és egy döntetlen a mérleg, legutóbb hazai pályán, fantasztikus mérkőzésen verték 3-2-re a Lukas Podolski nevével fémjelezett 1. FC Köln csapatát. Ez az a meccs, ami abszolút háromesélyes, bármilyen kimenetel előfordulhat. Szerintünk a hajszálnyival erősebb Werder előnyét kiegyenlíti a hazai pálya nyújtotta előny, ezért döntetlent jósolunk. A totóban és a fogadóirodáknál azonban kétesélyt, vendég győzelemmel megerősített döntetlent javaslunk.

X2

03

1. FC Köln - Mainz

Az imént említett Lukas Podolski vezérletével csatázó Köln alighanem sokkal hátrébb állna, ha a német válogatott játékos nem segíteni góljaival szeretett csapatát. Csakhogy Poldi herceg nagy valószínűség szerint év végén távozik a kecskésektől és alighanem követi barátját Miroslav klosét a Lazióba. (http://www.sportforum.hu/?page=cikkek&katid=95&subkat=165&newsid=144142) Viszont ez azt jelenti, hogy búcsú-idényében kettőzött erővel küzd a kölniek sikeréért. A Köln a 11-ik, a Mainz jelenleg a 15-ik. A Mainz egy tavalyi remek idény után nagyon visszaesett. Sokáig a kiesés ellen csatázott, bosszantó vereségekegész sorozatát szenvedte el (Augsburg, Kaiserslautern, Hoffenheim és még sorolhatnánk.) Csakhogy az utóbbi ébredni látszanak Csipkerózsika-álmukból! Két fordlóval ezelőtt döntetlent játszottak a berlini Olimpiai Stadionban a Herthával, majd legutóbb hazai pályán megverték VfB Stuttgart csapatát! Igaz ehhez kellett a játékvezető rossz napja is (http://www.sportforum.hu/?page=cikkek&katid=95&subkat=164&newsid=143584)  Mindenesetre a győzelem alighanem megacélozza önbizalmukat és kettőzött erővel vetik be magukat a Köln elleni küzdelembe. Ismét egy tipikus háromesélyes mérkőzés. A Köln egy hazai páláyval és az abban fellépő Lukas Podolskival erősebb. Hazai győzelmet várunk.

1X

04

Freiburg - Hertha BSC

A 17-ik, utolsó előtti Freiburg fogadja a 10-ik Hertha BSC csapatát. A Freiburg sokáig az utolsó helyen állt, már-már menthetetlennek tűnt, mindenki elkönyvelte az egyik kieső csapatnak. Ám legutóbb nekidurálták magukat és idegenben megverték a nem sokkal előrébb álló Nürnberget. Azelőtt zsinórban három vereség a mérleg. Számukra alighanem utolsó-utáni esély az, hogy megverik a berlinieket és megpróbálnak felzárkózni a már nem kieső csapatok közé. Őszintén szólva erre nem sok esélyt látunk. A Hertha Berlin jelenleg a tizedik helyen tanyázik, ám hullámvölgyben vannak. Legutóbbi három meccsükön egy vereség, egy győzelem és egy döntetlen a mérleg. Az ő esélyüket növeli az a tény, hogy október 29-én, idegenben megverték a Wolfsburg csapatát. Nemmeglepő, hogy ismét egy háromesélyes meccs a sorban. A magyar totóban nem könnyű telitalálatot elérni J Meglepetés (vagy nem az) de mi a Hertha sikerét vagy döntetlent várunk.

X2

05

Bayern München - Dortmund

A Bundesliga csúcsmeccse, ahol a regnáló bajnok látogat következő bajnokhoz, az első fogadja a másodikat. Itt fölösleges formáról és korábbi meccsekről beszélni. A Bayern félelmetesen erős, világklasszis játékosokkal soraiban. A fél német válogatottal a kezdőcsapatban. A dortmundiak között kiforrott, ereje teljében lévő világklasszis talán nincs, ellenben német (és egyéb) válogatottak vannak, főleg sok „csodagyereknek” titulált szupertehetséges fiatal, akik csapatként is nagyon erősek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Bayern nem az. Sőt. A hazai pálya és a keret ereje mindenképp a Bayern mellett áll, ahogyan a hazai pálya előnye is. Az egyetlen amiben talán, jobb a Dortmund, az az , hogy a játékosok vállán nincs teher és a legnagyobb dolog megverni a Bayern Münchent idegenben. Nem véletlenül van ez így. A Bayern egy félelmetes gépezet, amely precíz és könyörtelen. Kevés esélyét látjuk a Dortmundi pontszerzésnek. Végül egy plszinfó:  http://www.sportforum.hu/?page=cikkek&katid=95&subkat=164&newsid=144161

1

06

VfB Stuttgart - Augsburg

Végre egy egyértelmű meccs. A Stuttgart a 7-ik, fogadja az utolsó,18-ik Augsburgot. A Stuttgart rossz szériában van, legutóbb beleszaladt Mainzban egy kellemetlen vereségbe (http://www.sportforum.hu/?page=cikkek&katid=95&subkat=164&newsid=143584) , azelőtt két döntetlent játszott, amelyből az egyik (Dortmund ellen) inkább sikernek, míg a másik a Nürnbergi vereség kudarcnak minősül. A három meccs alatt 9 pontból kettőt begyűjtve sokat rontottak pozíciójukon, visszacsúszva a középmezőny élére. Az Augsburg újonc csapat, akik keretüket tekintve nem ütik meg az élvonal szintjét, azonban az mindenképpen a javukra írható, és ebben látszik a Bundesliga ereje, hogy ellenük minden csapatnak meg kell küzdeni a győzelemért. Csúsznak-másznak a pályán, vért izzadva minden gólszerzési lehetőségért. Ha egy kreatívabb csapattal találkoznak, akkor többgólos vereség is lehet a vége (Köln, Dortmund, Leverkusen), de harcosságukat sok döntetlen jellemzi (Hertha, Hannover, Bremen), hogy csak néhányat soroljunk. Legutóbb hazai pályán a Bayern Münchentől szenvedtek szoros, 2-1-es vereséget, azelőtt a Köln átgázolt rajtuk 3-0-val, október 21-én pedik ikszeltek a Werderrel odahaza. A Stuttgartiak inkább harcos, küzdő csapat, bár van néhány igazán kreatívabb játékosuk, köztük Hajnal Tamás is. Ha ő szabja a fazont a Stuttgart számára legyőzhetik az Augsburgot. Egygólos hazai győzelmet hósolunk.

1

07

Hamburg - Hoffenheim

A hazaiak a 16-ak, míg a vendégek 9-ik pozícióban vannak. Egyszerűen nem hagy bennünket nyugodni az a tény, hogy a hagyományosan mindig az első 6-8 között szereplő Hamburg ilyen nehéz idényt él át. Igaz tavaly a Stuttgart volt ugyanebben a helyzetben, akkor a bent maradásért harcoltak. Idén a Hamburg küzd a kiesés ellen. A játékosállománya mindenképpen erősebb annál, hogy a 16-ik helyen álljon. Legutóbbi három meccsén három döntetlent játszottak (Leverkusen, Kaiserslautern, Wolfsburg), azelőtt nyertek. Azt gondoljuk a jó széria folytatódik és hazai pályán megverik azt a Hannovert, akik stagnálnak és elsős sorban hazai pályán erősek. Legutóbb 1-1-1 a mérleg, vagyis győzelemből, döntetlenből és vereségből is egyet gyűjtöttek be. Kis meglepetésnek tűnik, de hazai győzelmet várunk. Óvatosabbak kéteséllyel számoljanak.

1

08

Valencia - Real Madrid

Elérkeztünk Spanyolországba, ahol a harmadik Valenciához az éllovas Real látogat. Háromesélyesnek rakták be a kedves oddsmesterek ezt a meccset a kínálatba, de szerintünk nem az. A Primera Division mezőnyéből egyértelműen kiemelkedik két csapat a Real Madrid és a Barcelona. Az összes többi a bronzéremért harcol. A fővárosi óriás José Mourinho kezei között összeért, félelmetes támadógépezetet alkot, ahol a védelem is stabil lábakon áll. A királyi gárda eddig 39 gólt, a legtöbbet lőtte és hetet kapott, amivel a Brca hatja után a második az idevonatkozó ranglistán. Tizenegy meccsen 39 gól, majdnem négygólos átlag! Félelmetes amit a Real idén produkál. Egyetlen csapat van Európában akik megszorongathatja, a Barcelona. A Valencia erős spanyol alakulat, jócskán kisebb költségvetéssel, inkább a tehetségek kinevelésben jeleskedik. A bronzéremre mindenképp jó lehet a végső elszámolásban, de a Real és a Barca helyét nem fenyegeti. Mindkét csapat nyert az elmúlt három fordulóban. Most csak egy győzhet, ez a csapat a Real Madrid lesz élén Cristiano Ronaldóval.

2

09

Internazionale - Cagliari

Folytassuk olaszföldön. A kedves oddmesterek innen „csak” három olyan meccset tettek a totóba, ami háromesélyes, legalább is annak tűnik az első látásra! De nem feltétlenül igaz. Az Inter nem is olyan rég még bajnokságot és BL-t nyert. Igaz azóta távozott José Mourinho és a csapat lassan a kieső helyekre sodródik. Pedig a játékosállomány még nagyjából a régi. A Cagliari nagyon jól kezdett, de az utóbbi időben lecsúszott. Az elmúlt mérkőzéseken két vereség és egy döntetlent ért el. Azt gondoljuk az Inter feltámad, muszáj lesz nekik, mert már nemcsak a nemzetközi kupákról maradnak le, hanem a kiesés ellen kell harcolniuk. Hazai győzelmet várunk.

1

10

Fiorentina - Milan

A 13-ik fogadja a harmadikat. A Milan összeszedte magát és felkapaszkodott a harmadik helyig. Most már ismét a régi fényében tündököl, bárkire veszélyes lehet, még idegenben is. Legutóbbi öt mérkőzésén öt győzelem a mérleg. A lilák gyengébb periódusban vannak. Az elmúlt öt mérkőzésen 2 vereség, két döntetlen és egy győzelem a mérleg. Milánói győzelmet vagy döntetlent várunk.

X2

11

Napoli - Lazio

A hetedik fogadja a másodikat. De. A Lazio pompás formája elsősorban a német válogatott Miroslav Klosénak köszönhető. Ha a játékával és góljaival nem segítené a Laziót, akkor nem a második helyen állna, hanem a 12-13-ik hely környékén, tessék utánaszámolni nyugodtan. Klose beceneve a Laziónál „a fél csapat”. Nos a „fél csapat” visszatért a válogatottól és készen áll az újabb bevetésre ahol a Napoli vár rá. A nápolyiak remek csapatot alkottak, az utóbbi időben kicsit visszaestek, de messze még a vége. Kiváló játékosok alkotnak igazi támadó gépezetet. Ha sikerül semlegesíteniük Klosét, akkor hazai pályán legyőzhetik a Laziót. Azért várunk hazai sikert, mert a Lazio nagy mértékben függ Klosétól, míg a nápolyiak remek csapatot alkotnak, ahol, ha egy kiesik, ugyanolyan helyettes ugrik be.

1

12

Juventus - Palermo

A negyedik fogadja a hatodikat. A Juventus sok évi nihil után ismét a bajnokságért küzd. Kiváló igazolások után remekül teljesítenek.Legutóbb az Intert és a Fiorentinát verték meg. A Palermo kétarcú. Bárkire képes veszélyt jelenteni, de bármikor képes vereséget szenvedni. Most hazai győzelmet várunk. 

1

13

Parma - Udinese

A 15-ik fogadja az elsőt. Az Udinese masszív, kiegyensúlyozott csapat. Otthon első a tabellán, vendégként kilencedik. A tőle jobb csapatoktől vereséget szenved a gyengébbeket legyőzi. A Parma vészesen közel van a kiesőhelyekhez. Küzdenie kell ahhoz, hogy biztonságban tudja magát. Ennek ellenére jó csapat, van esélye a győzelemre is akár. Meglepetést szimatolunk. Hazai vagy döntetlent várunk.

1X

+1

Chelsea - Liverpool

Ez egy olyan rangadó, amikor nem számít a helyezés, a forma. Csak a harc. És aki a pályán abban a 90 percben felülkerekedik a másikon, az lesz a nyertes. Torrest biztos „nagy szeretettel” fogadják Liverpoolban. Mindkét csapat erős, szerintünk nem bírnak majd egymással. Döntetlen

X

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további témák a rovatból

Az 1.000.000 dolláros összdíjazású Flashpoint verseny második fázisának utolsó mérkőzéseihez érkezünk, ahol a MIBR és a Gen.G csapata már biztos továbbjutó, azonban kiemelés szempontjából nagyon nem mindegy, hogy ki nyeri a mai mérkőzésüket.
Az 1.000.000 dolláros összdíjazású Flashpoint verseny második fázisának utolsó mérkőzéseihez érkezünk, ahol a MIBR és a Gen.G csapata már biztos továbbjutó, azonban kiemelés szempontjából nagyon nem mindegy, hogy ki nyeri a mai mérkőzésüket.
Jól megy a játék a minszki csapatoknak, az FC Minszk az első, az Energetik-BGU a második helyet foglalja el a bajnokságban. Az eddig lejátszott két meccsükön összesen 10 gólt szereztek. Ma is a találatokban látunk értéket!
Jól megy a játék a minszki csapatoknak, az FC Minszk az első, az Energetik-BGU a második helyet foglalja el a bajnokságban. Az eddig lejátszott két meccsükön összesen 10 gólt szereztek. Ma is a találatokban látunk értéket!
A tádzsik liga tavalyi pontvadászatában az első két helyen a két legerősebb csapat (a tádzsik Fradi és a tádzsik Vidi) az Istiklol és a Kudzsand végzett és idén is ők erre az esélyesek. A harmadik helyen ért célba a Regar-TadAT Tursunzoda, amely idén is minimum ide szeretne eljutni. A mai ellenfél a Kuktosh csapata lesz.
A tádzsik liga tavalyi pontvadászatában az első két helyen a két legerősebb csapat (a tádzsik Fradi és a tádzsik Vidi) az Istiklol és a Kudzsand végzett és idén is ők erre az esélyesek. A harmadik helyen ért célba a Regar-TadAT Tursunzoda, amely idén is minimum ide szeretne eljutni. A mai ellenfél a Kuktosh csapata lesz.